3.2.19

Νέα Σελήνη στις 4.2.2019

Στις 4 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 23:03 την νύχτα στην 16η μοίρα του Υδροχόου (15ο45’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Ζυγό και μεσουράνημα στον Καρκίνο. 



Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 3-7/2, από 5-9/5, από 7-11/8 και από 7-11/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 14η έως την 18η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 5/5 και στις 7/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 14η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 6 Μαρτίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 4 του μήνα και μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • επιθυμία προσφοράς στην κοινωνία
  • άρνηση της αμφιβολίας
  • ανάγκη ειλικρίνειας στις επαφές μας και στις σχέσεις μας
  • αίσθημα αντίδρασης στις κοινωνικές ταμπέλες και ανακούφισης του ατομικού στιγματισμού 
  • διασαφήνιση των φιλοδοξιών και των στόχων μας
  • αποκοπή του ομφάλιου λώρου που μας συνδέει με το παρελθόν

 H γεύση των επόμενων ημερών 

Με αυτή την νέα Σελήνη σηματοδοτείται μια περίοδος κατά την οποία μας απασχολούν θέματα  ανεξαρτησίας, σταθερότητας και δημιουργικής ενέργειας και είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε ότι  αποκτούμε την ελευθερία μας μέσα από πειθαρχημένα βήματα που ακολουθούμε με την σωστή σειρά και όχι σπασμωδικά και ανεξέλεγκτα. 

Είναι περίοδος που εμφανίζονται εμπόδια, σκληροί αντίπαλοι και δυσκολίες που χρειάζεται να τις υπερβούμε, ώστε να κατακτήσουμε αληθινά και πραγματικά αυτό που θέλουμε. Η ελευθερία έρχεται μέσα από την πειθαρχία και την συγκέντρωση στον στόχο. Είναι βασικό να βάλουμε ιεραρχία στους στόχους μας και να έχουμε προτεραιότητες. 

Χρειάζεται να βασιστούμε αρκετά στις δικές μας δυνάμεις και να καλλιεργήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αποφύγουμε την τάση ενώ μέχρι τώρα έχουμε αφεθεί ή και εξαρτηθεί από τους άλλους, τώρα να ‘’ξυπνάμε’’ ξαφνικά και να αντιδράμε για να διεκδικήσουμε την ατομικότητα και την ‘’ελευθερία’’ που έχουμε ήδη παραχωρήσει… Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε την δύναμή μας, αλλά ταυτόχρονα και την αλληλεξάρτηση που υπάρχει και να κινηθούμε μέσα από κλίμα συνεργασίας και συνεργατικότητας. 

Ο ωροσκόπος σε τρίγωνο με τον Ερμή, ο Ερμής (κυβερνήτης του ενάτου και του δωδεκάτου) σε εξάγωνο με τον Δία και η στενή επαφή της νέας Σελήνης με τον Ερμή δημιουργούν τις συνθήκες για θετική σκέψη, γενναιοδωρία, και φιλοσοφική διάθεση, για πνευματική συνείδηση και για κατανόηση.

Οι κινήσεις μας, οι εξελίξεις και η τελική επιτυχία πρέπει να βασίζονται σε μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία και να υπάρχει μια ξεκάθαρη βάση-αναφορά τους στόχους μας και στο γιατί στοχεύουμε εκεί που στοχεύουμε. Αποφεύγουμε αυτή την περίοδο να είμαστε ανυπόμονοι, λειτουργούμε λογικά και πειθαρχημένα και φροντίζουμε την υγεία μας και τα επίπεδα της ζωτικότητάς μας..

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: