20.1.19

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21.1.2019

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στην πρώτη μοίρα (00ο51’) του Λέοντα και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Αιγόκερως και μεσουρανεί ο Σκορπιός. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 134 και ο χάρτης που καταστρώνεται για τα δεδομένα της Ελλάδος είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του σταθερού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 22/1, 21/4, 24/7, 24/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην πρώτη μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 20/5 και στις 22/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 29η μοίρα του Ταύρου ή του Σκορπιού. Επισημαίνουμε ότι για να συμβούν σημαντικά γεγονότα, χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες του χάρτη..

Φράσεις - κλειδιά 
  • απελευθέρωση από δεσμεύσεις του πνεύματος
  • κατανόηση της ζωής μέσω της φιλοσοφίας
  • αναγνώριση των καρμικών κύκλων της ζωής
  • αποποίηση της ατομικότητας και του εαυτού εν πλήρη γνώση και ελεύθερη βούληση
  • επιθυμία να έρθουν σε ισορροπία κοινωνικές δράσεις
  • καθήκον σε σχέση με την εξισορρόπηση της ατομικής και της ομαδικής προσδοκίας
  • ο νους διατηρεί την ισορροπία και το μέτρο ανάμεσα στο καλό και το κακό
  • η σχέση μας με τον θάνατο
  • αναζήτηση πνευματικής ελευθερίας και σκέψης πέρα από τους κανόνες της κοινωνίας 

 H γεύση των επόμενων ημερών 

Τα πρώτα βήματα στο άγνωστο..
Μια έκλειψη Σελήνης στον πρώτο δεκανό του Λέοντα δεν λειτουργεί καλά για την εξουσία και για αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, δημιουργεί αστάθεια και σηματοδοτεί απώλεια… Στον χάρτη παρατηρούμε να ενεργοποιείται μια μηδενική μοίρα, κάτι που σημαίνει την αρχή μιας νέας κατάστασης και το περπάτημα σε έναν καινούργιο δρόμο. Η σταθερή ποιότητα του άξονα της έκλειψης μιλά για κάτι που είναι σταθερό, δύσκολα αλλάζει και που με κάποιο τρόπο είναι μόνιμο. Ο κύριος της έκλειψης είναι ένας Ήλιος σε αδυναμία στον Υδροχόο, αλλά με συμπτωματική δύναμη στον πρώτο οίκο του χάρτη. Ένας πλανήτης στην μηδενική μοίρα έχει ήδη κάνει την μετάβαση και βρίσκεται σε κατάσταση νέας αρχής, με καινούργια ερεθίσματα. Μια καινούργια αρχή όμως χωρίς ο πλανήτης να μπορεί ακόμη να σταθεί ''στα πόδια του'' είναι δύσκολη, όσο και αν το ευνοούν οι περιστάσεις. 

Άγχος και ανασφάλεια οδηγούν σε ένταση και παρορμητισμό
Είναι μια έκλειψη που φέρνει απρόβλεπτα γεγονότα και εξελίξεις που δεν μπορούν να εκτιμηθούν άμεσα. Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον, τις σχέσεις και τις συνεργασίες και την θέση μας μέσα σε έναν οργανισμό, σε μια ομάδα ή ακόμη και στην ίδια την κοινωνία που ζούμε. Υπάρχει άγχος γύρω από το τι πρέπει να κάνουμε ως μεμονωμένα άτομα και αισθανόμαστε ότι πρέπει να δράσουμε ή να αντιδράσουμε άμεσα για να βρούμε λύσεις. 

Μικρά βήματα, έχουμε υπομονή και αποφεύγουμε τις παγίδες
Ο Κρόνος είναι ο κύριος του χάρτη και είναι δυνατός από θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις (έχει την χαρά του στον δωδέκατο οίκο). Βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα δίνοντας την ευκαιρία να μορφοποιήσουμε ένα όνειρό μας. Βρίσκεται όμως σε έναν νυχτερινό χάρτη και το τετράγωνο που δέχεται από τον εξίσου δυνατά τοποθετημένο Άρη μπορεί να δυναμιτίσει τις καταστάσεις και να καταστρέψει αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Η υπομονή και η ψυχραιμία είναι απαραίτητες με αυτή την έκλειψη, όπως και να διατηρούμε ένα ανοιχτό μυαλό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Είναι περίοδος για μικρά βήματα, διαλλακτικότητα και προσαρμογή, αποφεύγοντας τις παγίδες του εγώ και όχι για προσωπικές εξάρσεις ή ισοπεδωτικές αποφάσεις.   

Πώς θα σε επηρεάσει;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Επισημαίνουμε ότι για να συμβούν σημαντικά γεγονότα, χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες του χάρτη.. Συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική περίοδο σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: