19.3.19

Πανσέληνος στον άξονα Κριού - Ζυγού στις 21.3.2019

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 21 Μαρτίου στις 03:42 την νύχτα. Ολοκληρώνεται στην πρώτη μοίρα (00ο09΄) του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Ζυγό-Ήλιος στον Κριό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω, μεσουράνημα στον Σκορπιό και είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Μαρτίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι τις πρώτες δύο μέρες του ζωδίου και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στις δύο πρώτες μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 19-20/2 και 21-22/9 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 29η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 6 Μαρτίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 5 Απριλίου..

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 
  • αίσθηση ενότητας με την ζωή και τις εξελίξεις
  • αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα
  • ικανότητα να καταφέρουμε την ενσωμάτωση νέων στοιχείων στον χαρακτήρα μας
  • την θέση της απογοήτευσης την παίρνει η ωρίμανση
  • αναγνωρίζουμε κάποιες βεβαιότητες μέσα μας, τις σταθεροποιούμε και τις εξελίσσουμε ή τις χρησιμοποιούμε
  • συνειδητοποιούμε τον χρόνο που έχουμε σπαταλήσει για να πάρουμε μια απόφαση. 
  • αντιλαμβανόμαστε την αξία της πολιτικής και της διπλωματίας στις σχέσεις μας
  • ανάγκη η γνώση να έρθει από την εμπειρία μας

Η γεύση των επόμενων ημερών

Η Πανσέληνος της Πέμπτης φέρνει ένταση και δημιουργεί ένα κλίμα γενικότερου ερεθισμού με ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Όμως είναι ταυτόχρονα μια περίοδος με ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τις σχέσεις και τα οικονομικά μας. Από τις πιο στενές όψεις του χάρτη, μόνο μια είναι αυτή που θέλει προσοχή, ενώ οι υπόλοιπες δίνουν την ευκαιρία να προσαρμοστούμε στις συνθήκες που αλλάζουν και να ωφεληθούμε από τις δυνατότητες. Μπορεί αυτές οι στενές όψεις να μην συνδέονται άμεσα με τα φώτα και έτσι να χρωματίζουν κατά κάποιο τρόπο το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει αυτή η Πανσέληνος, αλλά παρολαυτά είναι πολύ βοηθητικές.

Η Πανσέληνος συμβαίνει λίγες ώρες αφού ο Ήλιος έχει περάσει στον Κριό και έχει επίσημα αρχίσει η εαρινή Ισημερία. Η είσοδος του Ήλιου στον Κριό είναι ένα από τα σημαντικά αστρολογικά φαινόμενα, καθώς τότε αρχίζει το αστρολογικό έτος και ο Ήλιος αρχίζει πάλι το ταξίδι του μέσα από τον ζωδιακό κύκλο. Είναι μια περίοδος ανανέωσης, ενδυνάμωσης και ζωής και τώρα αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την Πανσέληνο 

Ο Ερμής μετά την κατώτερή του σύνοδο, έχει αρχίσει να είναι ανατολικός και αισθανόμαστε πλέον ότι κάτι καινούργιο ξεκινά. Ακόμη βρίσκεται ανάδρομος βέβαια, οπότε ναι μεν νοιώθουμε ότι κάτι καινούργιο ξεκινά και ότι υπάρχει τώρα ένα καινούργιο όραμα και νόημα στα πράγματα, αλλά ακόμη δεν το έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας τί είναι αυτό ακριβώς ή δεν έχουμε ακόμη τους απαραίτητους τρόπους για να το υλοποιήσουμε. Επίσης μπορεί ακόμη να μην έχουμε στην διάθεσή μας όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε ή να μην γνωρίζουμε ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα, μιας και ο Ερμής πρόκειται να κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Καλό είναι λοιπόν να αποφύγουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις κοντά στις ημέρες της Πανσελήνου.  

Η κυρία της Σελήνης είναι η Αφροδίτη και ο κύριος του Ήλιου είναι ο Άρης. Αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε τετράγωνο ιδιομοιρίας και η Αφροδίτη είναι επιδεκάτειος. Η Αφροδίτη δεν έχει τίτλους και είναι περιπλανώμενη στον Υδροχόο αλλά με τις επιθυμίες της και τις αξίες που πρεσβεύει πιέζει τον Άρη να δράσει και να ξεβολευτεί από την θέση που βρίσκεται. Εντάσεις μπορεί να προκύψουν από σεξουαλικά καταπιεσμένα ένστικτα και από την σύγκρουση δύο εγωιστικών συντρόφων ή συνεργατών και η ζυγαριά μάλλον κλίνει προς την παρόρμηση της μηδενικής μοίρας που θα ήθελε να κάνει μια καινούρια, φρέσκια αρχή…

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: