6.3.19

Νέα Σελήνη στις 6.3.2019

Στις 6 Μαρτίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 18:03 το απόγευμα της Τετάρτης στην 16η μοίρα (15ο47’) του Ιχθύος και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στην Παρθένο, μεσουράνημα στους Διδύμους και είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια κυρίως του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί από 4-8/3, από 4-8/6, από 6-10/9 και από 6-10/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 13η έως την 17η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 4/4 και στις 7/10 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 14η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 5 Απριλίου. 

Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 6 μέχρι τις 21 Μαρτίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα φαντάσματα του παρελθόντος
  • είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια εσωτερική κρίση
  • χρειαζόμαστε ξεκάθαρα και σχεδιασμένα πράγματα για να μπορέσουμε να εστιάσουμε την ενέργειά μας σε αυτά και να τα τροφοδοτήσουμε
  • το μυαλό πάει βαθύτερα και ανακαλύπτει μυστήρια και μυστικά
  • οι ενέργειες που έρχονται από μέσα εναρμονίζονται με τις ενέργειες της φύσης και του σύμπαντος, το στοίχημα τώρα είναι αν θα κυριαρχήσουμε στην φύση των πραγμάτων 

H γεύση των επόμενων ημερών

Οι πλανήτες αυτή την περίοδο είναι μαζεμένοι σε ένα τμήμα του ζωδιακού κύκλου αφήνοντας έναν κενό χώρο για να τον εξερευνήσουμε. Με αυτή την νέα Σελήνη αυξάνεται η ανάγκη μας να καταλάβουμε καλύτερα τους άλλους, είτε τον συγκεκριμένο άνθρωπο με τον οποίο είμαστε σε αισθηματική σχέση ή τους συνεργάτες μας, είτε γενικότερα τους άλλους γύρω μας. Είναι ένα διάστημα που θα θελήσουμε να δώσουμε, να προσφέρουμε, να δείξουμε την αγάπη μας ή την εκτίμησή μας. 

Ταυτόχρονα είναι ένα διάστημα που αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα κενό στην ζωή μας, υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε κάνει ή πράγματα που αγνοούμε.. Η φύση έχει πάντα την τάση να γεμίζει τα κενά, έτσι και εμείς τώρα θα θελήσουμε να μάθουμε περισσότερα, να εμβαθύνουμε σε λεπτομέρειες σε ένα θέμα ή να γίνουμε καλύτεροι σε ένα τομέα. 

Η σχέση της νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα μπορεί να μας δώσει την έμπνευση που χρειαζόμαστε για να δώσουμε ενέργεια και ζωτική δύναμη στα σχέδιά μας και να τα σπρώξουμε να υλοποιηθούν. Αυτό όχι όμως γιατί ο Ποσειδώνας από μόνος του είναι καλός και ξεκάθαρος, αντιθέτως θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφεθούμε απλά στην ροή ή να πιστέψουμε ότι όλα θα γίνουν από μόνα τους. Χρειάζεται καθαρή σκέψη και συγκεκριμένος στόχος. 

Επιπλέον ο κυβερνήτης του χάρτη της νέας Σελήνης είναι ο Ερμής, ο οποίος είναι ανάδρομος, βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας/πτώσης του και είναι σε κρίσιμη μοίρα… Θέλει προσπάθεια το πράγμα γενικά και οπωσδήποτε συνειδητή συμμετοχή μας στις διαδικασίες, τις εξελίξεις και τις αποφάσεις μας. Για προχωρήσουμε και για να πετύχουμε χρειάζεται να ανατρέξουμε και να διορθώσουμε ίσως το παρελθόν μας, μέσα από καλύτερη και πνευματικότερη κατανόηση.  

Η θετική σχέση όμως της νέας Σελήνης με τον Άρη και τον Κρόνο δίνει τις ευκαιρίες να υπερβούμε το πέπλο της πλάνης και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Όντας συνειδητοί μπορούμε αυτή την περίοδο να οριοθετήσουμε πιο εύκολα την ζωή μας και εφόσον έχουμε ένα συγκεκριμένο, χειροπιαστό και λειτουργικό πλαίσιο, μπορούμε να δράσουμε μέσα σε αυτό με στοχευμένες κινήσεις που θα φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.  

Η νέα Σελήνη συμβαίνει κοντά σε θετικό απλανή ο οποίος σχετίζεται με την γνώση και την επιστήμη και δίνει ευτυχία και επιτυχία μέσα από μια ηθικά σωστή συμπεριφορά και δράση, κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός ότι η νέα Σελήνη συμβαίνει σε ζώδιο του Δία, στον δεκανό του Δία, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο και στα όρια του Δία.

Ενεργοποιημένα μεσοδιαστήματα

Νέα Σελήνη= Άρης/Κρόνος
Το μεσοδιάστημα της μπλοκαρισμένης ενέργειας, της αδυναμίας ή της υπερβολικής αντοχής. Ενεργοποιούμενο από την νέα Σελήνη δίνει αδυναμία της θέλησης, άσχημη διάθεση, αποθάρρυνση, καταπίεση, ασθένεια, ανικανότητα να ξεπεραστούν προβλήματα.

Νέα Σελήνη= Δίας/Μεσουράνημα
Το μεσοδιάστημα είναι άξονας της επίτευξης σκοπών και της υπόληψης, ο συνειδητοποιημένος σκοπός. Ενεργοποιούμενο από την νέα Σελήνη δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ευκαιρίες.

Δίας= Νέα Σελήνη/Ερμής
Το μεσοδιάστημα έχει να κάνει με ένας καθαρό νου που συνειδητοποιεί τους στόχους και τους σκοπούς του και ταυτόχρονα με την προσαρμογή, την μέριμνα και την σύνεση. Ενεργοποιούμενο από τον Δία φέρνει αισιοδοξία για την ζωή, επιθυμία να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας, δημιουργική κριτική και εποικοδομητική σκέψη. 

Δίας= Ερμής/Ποσειδώνας
Το μεσοδιάστημα είναι άξονας εξωπραγματικού, τηλεπάθειας και πνευματικής σύγχυσης. Σχετίζεται  με την δύναμη της φαντασίας και της κατανόησης λεπτεπίλεπτων συσχετισμών, αλλά και με νευρική ευαισθησία, ανειλικρίνεια και ροπή προς το ψέμα.  Ενεργοποιούμενο από τον Δία σχετίζεται με την πραγματοποίηση μιας ελπίδας ή με την τάση να έχουμε μεγάλες προσδοκίες και όνειρα.

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.  Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για την τάση που δημιουργείται για το ζώδιό σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: