17.4.19

Πανσέληνος στον άξονα Κριού - Ζυγού στις 19.4.2019

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 19 Απριλίου στις 14:12 το μεσημέρι. Ολοκληρώνεται στην τελική μοίρα (29ο06΄) του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Ζυγό-Ήλιος στον Κριό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Λέοντα, μεσουράνημα στον Ταύρο και είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Απριλίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 18-20/1, από 17-20/4, από 20-22/7, από 20-22/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 27η μοίρα και μετά των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 19/2 και 23/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην πρώτη μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 5 Απριλίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 5 Μαΐου. 

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε για τις πράξεις μας προς τους άλλους
  • ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα
  • δυνατότητα να κρίνουμε καθαρά και δίκαια τον εαυτό μας
  • ανάγκη να κάνουμε επαφή και να σχετιστούμε με τους άλλους μέσα από ένα άλλο επίπεδο
  • είναι απαραίτητη η ικανότητα της αποστασιοποίησης
  • προσδοκία απελευθέρωσης από την ύλη, αναζήτηση της πανανθρώπινης αγάπης και ελπίδα ενδυνάμωσης από αυτή την αγάπη
  • αποστασιοποίηση από τα εγκόσμια γεγονότα και τις τρέχουσες εξελίξεις
  • η γνώση ότι όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ικανοποιηθεί.

Η γεύση των επόμενων ημερών

Μια Πανσέληνος σε κρίσιμη μοίρα και σε έναν παρορμητικό άξονα σίγουρα μας κάνει ανυπόμονους και υπερκινητικούς. Είναι μια περίοδος έξαψης και ανάγκης να δράσουμε για να αλλάξουμε τα πάντα στην ζωή μας (η Σελήνη οδεύει προς την αντίθεσή της με τον Ουρανό..) και κυρίως ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις μας και τις συνεργασίες μας. Αναπάντεχα και απρόβλεπτα γεγονότα θα υπάρξουν και πολλά από αυτά θα προκύψουν από την απρόσμενη και αψυχολόγητη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω μας ή ακόμη και την δική μας. 

Η Αφροδίτη χορηγεί αυτή την Πανσέληνο και δεν κάνει κύριες όψεις με τα φώτα. Βρίσκεται σε μια σχέση ημιεξαγώνου με τον Ήλιο και χιαστού με την Σελήνη, πράγμα που δείχνει την ένταση που υπάρχει αυτή την περίοδο σε σχέση με θέματα ατομικής αξίας μέσα σε μια σχέση ή μια συνεργασία και την ανάγκη να υπερβούμε τον εγωισμό μέσα από προσαρμογές και κατανόηση, χωρίς να ρίχνουμε όμως ούτε τον εαυτό μας ούτε το άλλο μέρος της σχέσης. Η κοντραντισκιά της Αφροδίτης με τον Ερμή φυσικά δεν βοηθάει, αντιθέτως από το πουθενά εμφανίζει εντάσεις, λόγια που πληγώνουν ή κινήσεις και δράσεις (Ερμής σε αμοιβαία υποδοχή με Άρη) που απομακρύνουν τα μέλη μιας σχέσης το ένα από το άλλο. 

Τίποτα βέβαια δεν συμβαίνει έτσι ξαφνικά και από το πουθενά! Θέματα σχέσεων και ισορροπιών που μας απασχόλησαν από τα μέσα του Μάρτη και που δεν βρήκαν την λύση τους ή που δεν εκτονώθηκαν σωστά τότε, τώρα έρχονται ξανά στο προσκήνιο πιο έντονα και ζητούν την τελική τους λύση.

Τόσο τα φώτα, όσο και ο κυβερνήτης της Πανσελήνου βρίσκονται σε οριακές μοίρες. Η Σελήνη ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο και να περάσει στην πτώση της, ο Ήλιος ετοιμάζεται να χάσει την δύναμη που έχει από έξαρση βγαίνοντας από τον Κριό και η Αφροδίτη ετοιμάζεται να χάσει την θέση έξαρσης που έχει από τους Ιχθύς και να περάσει στον Κριό, όπου έχει αδυναμία. Με αυτή την Πανσέληνο λοιπόν κάτι χάνουμε, κάτι αφήνουμε πίσω μας και χρειάζεται να πάρουμε καίριες αποφάσεις πολύ προσεκτικά, όντας σίγουροι ότι όλα τα προαπαιτούμενα έχουν ικανοποιηθεί. 


Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: