4.5.19

Νέα Σελήνη στις 5.5.2019

Στις 5 Μαΐου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στη 01:45 στην 15η μοίρα του Ταύρου (14ο10’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στην μέση του ζωδίου, από 1-5/2, από 3-7/5, από 5-9/8 και από 5-9/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 12η έως την 16η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 5/1 και στις 9/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 16η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 3 Ιουνίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 5 του μήνα και μέχρι τις 18 Μαΐου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 


Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • αίσθημα συμπόνιας προς τους συνανθρώπους μας
  • ανάγκη να βοηθήσουμε τους άλλους να βρουν το φως
  • εξετάζουμε τι κρύβεται πίσω από την ανάγκη επαίνου
  • προσπάθεια υλοποίησης
  • συνειδητοποιούμε τους περιορισμούς του εαυτού
  • αφοσίωση στο πνεύμα
  • συνειδητοποιούμε τον ρόλο που παίζουμε ως άτομα στην οικονομική δομή του παγκόσμιου εμπορίου
  • ανάγκη εξισορρόπησης διπλωματίας και δυναμικής δράσης 

H γεύση των επόμενων ημερών 

Η νέα Σελήνη δεν κάνει καμία στενή κύρια όψη και από αυτή την πλευρά μπορούμε μόνο να σημειώσουμε ίσως το ανοιχτό εξάγωνό της με τον Ποσειδώνα πράγμα που δίνει έναν γενικό τόνο και προδιαθέτει για πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές ενασχολήσεις. Ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης είναι η Αφροδίτη στον Κριό που πάει να τετραγωνίσει τον άξονα των σεληνιακών δεσμών, δηλώνοντας πως η αδυναμία να εκφράσουμε σωστά και ισορροπημένα τα αισθήματά και τις αξίες μας, αυτή την περίοδο μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στην σχέση που έχουμε με το σύνολο και να προκύψουν ζητήματα που έχουν την ρίζα τους στο παρελθόν ή βαθύτερα μέσα στον ψυχισμό μας. Η αμοιβαία υποδοχή της Αφροδίτης με τον Ήλιο θα βοηθήσει να ρίξουμε φως σε κάθε κρυφή γωνιά του μυαλού και της ψυχής μας και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και σθεναρά τα θέματά μας. 

Δεν είναι μια νέα Σελήνη για σημαντικά καινούργια ξεκινήματα, περισσότερο θα ευνοηθούμε, αν προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει και αν προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτό που ήδη έχει γίνει. 

Η αντίθεση Άρη-Δία είναι η πιο στενή όψη του χάρτη και μπορεί να λειτουργήσει αρκετά δυναμικά, να δώσει πάθος και ορμή στις πράξεις μας, να τονώσει την σεξουαλικότητα και να μας ωθήσει να πάρουμε ρίσκα ώστε να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς διαχειριζόμαστε αυτή την ενέργεια μιας και μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο του εαυτού και των καταστάσεων. Για να μην υπάρξουν λοιπόν απώλειες ή για να μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση χρειάζεται να λάβουμε υπόψη τους άλλους και να λειτουργήσουμε με υπομονή και ενσυναίσθηση. Ο Άρης μάλιστα είναι ήδη από τις 21 του προηγούμενου μήνα εκτός των ορίων της εκλειπτικής, πράγμα που τον καθιστά επικίνδυνο, απρόβλεπτο, βίαιο και προκλητικό…

Ο κυβερνήτης του χάρτη της νέας Σελήνης είναι για την Ελλάδα ο Κρόνος, ο οποίος εντοπίζεται ανάδρομος, στον δωδέκατο οίκο του χάρτη και σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό. Είναι φυσικά μια απαιτητική νέα Σελήνη που θα τονίζει ακόμη περισσότερο την εξάντληση που νοιώθουμε το τελευταίο διάστημα, σωματικά και ψυχολογικά, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα μάθημα γύρω από το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις αποτελεσματικότερα και πιο πρακτικά. Μέσα σε αυτόν τον σεληνιακό κύκλο θα επανεξετάσουμε το παρελθόν μας και θα προβούμε σε κινήσεις που απομακρύνουν το περιττό και κρατάνε μόνο αυτό που είναι απαραίτητο και χρήσιμο. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: