27.9.19

Νέα Σελήνη στις 28.9.2019

Στις 28 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 21:26 το βράδυ, στην 6η μοίρα του Ζυγού (05ο20’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Ταύρο, μεσουράνημα στον Υδροχόο και είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 25-29/3, από 25-29/6, από 26-30/9 και από 27-31/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 4η έως την 8η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 15/3 και στις 17/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 24η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 28 Οκτωβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 28 του μήνα και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • επιθυμία να βαδίσουμε σε νέα μονοπάτια
  • δράσεις που παρακινούν ή εμπνέουν κοινωνική αλλαγή
  • τάση να πρωτοστατήσουμε για το καλό των άλλων
  • η δράση μας και οι αποφάσεις μας πηγάζουν από συνειδητοποιήσεις που έχουν να κάνουν με την πνευματική μας εξέλιξη
  • επανακτούμε ασφάλεια και σταθερότητα μέσα από την υπενθύμιση παρελθοντικών επιτυχιών και επιτευγμάτων
  • ανάγκη θεραπείας και εξυγίανσης

H γεύση των επόμενων ημερών 

Το κλίμα αλλάζει και από την αγωνία να προλάβουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει, να εκπληρώσουμε υποσχέσεις και να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, τώρα ο κοσμικός προβολέας αρχίζει να στρέφεται προς την αρμονία και την ευχαρίστηση που έχουμε την ανάγκη να πάρουμε μέσα από τις σχέσεις μας και την επαφή μας με τον κόσμο γενικότερα και την ζωή. 

Το τρίγωνο της νέας Σελήνης από το ούτως ή άλλως κοινωνικά προσανατολισμένο ζώδιο του Ζυγού με το μεσουράνημα του χάρτη δείχνει μια πιο συνειδητοποιημένη κοινωνική προσέγγιση όσο αφορά τις αξίες μας, την ηθικότητα των πράξεών μας και το αποτέλεσμα που έχουν οι ενέργειές μας στο κοινωνικο σύνολο και υπάρχει η ανάγκη να τοποθετηθούμε ισορροπημένα μεν, με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο δε. 

Παράλληλα υπάρχει και η ανάγκη να  απολαύσουμε τα όμορφα πράγματα της ζωής, να χαλαρώσουμε και να θρέψουμε το μυαλό και την καρδιά μας μέσα από κοινωνικές συνευρέσεις και επαφές και να εξισορροπήσουμε τις σχέσεις μας δημιουργώντας πιο ευχάριστες συνθήκες, μετά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την αναλυτική διάθεση που προηγήθηκε.   

Η Αφροδίτη είναι ο βασικός δείκτης αυτής της νέας Σελήνης μιας και είναι ο χορηγός των φώτων αλλά και ο κύριος του χάρτη για την Ελλάδα. Βρίσκεται έχοντας δύναμη στον Ζυγό και στον πέμπτο οίκο του χάρτη, οίκος στον οποίο χαίρεται να είναι, καθώς τα θέματα αυτού του οίκου (χαρά, απόλαυση, ατομική έκφραση και δημιουργικότητα) είναι συμβατά με την φύση του πλανήτη. Είναι νυχτερινός πλανήτης και κυβερνά έναν νυχτερινό χάρτη. Είναι βέβαια ακόμη ύπαυγη, αλλά τουλάχιστον απομακρύνεται αρκετά από τον Ήλιο και δεν είναι σε καύση. 

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι με αυτή την νέα Σελήνη τα αισθηματικά μας και τα οικονομικά μας (θέματα που σημειοδοτούνται φυσικά από την Αφροδίτη), αλλά και θέματα που κυβερνά η Αφροδίτη στον χάρτη από οικοθεσία, όπως οι συνθήκες στον εργασιακό χώρο, η καθημερινότητά μας, θέματα υγείας και αυτοδιάθεσης, είναι όλα θέματα που θα αρχίσουν να βελτιώνονται και να έχουμε θετικότερες εξελίξεις που θα μας δώσουν γενικότερα ευχαρίστηση και ζωντάνια. Το ιδιομοιρίας εξάγωνο που κάνει η Αφροδίτη με τον Δία είναι ενδεικτικό και για το ότι πέρα από την βελτίωση των υποθέσεών μας, αυτή η περίοδος δίνει ευκαιρίες που πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. 

Τα σημεία που χρειάζονται προσοχή αυτή την περίοδο είναι ο ωροσκόπος που πέφτει στον απλανή Αλγκόλ και η ασύμβατη σχέση των φώτων με τον ανάδρομο Ουρανό. Η πίεση της τελευταίας περιόδου μπορεί τώρα να μας ωθεί να θέλουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω μέσω απολαύσεων και υπερβολών κα χρειάζεται να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και την αρμονία στις απολαύσεις αλλά και στην γενικότερη δράση μας, χωρίς να χάνουμε το μυαλό μας και μην σκεφτόμαστε λογικά. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να κάνουμε αναγκαστικές και συνειδητές προσαρμογές. Χρειάζεται λογική επεξεργασία και οι αποφάσεις μας ή οι επιλογές που θα κάνουμε αυτή την περίοδο να βασίζονται σε αποδεδειγμένα γεγονότα και να μην αφήσουμε την φαντασία ή την συγκαλυμμένη προπαγάνδα να μας παρασύρουν… 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για μια γενική κατεύθυνση με βάση το ζώδιό σου συνέχισε στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: