12.9.19

Πανσέληνος στις 14.9.2019

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 07:32 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 22η μοίρα (21ο05΄) του άξονα Παρθένου-Ιχθύος (Σελήνη στον Ιχθύ-Ήλιος στην Παρθένο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στην Παρθένο, μεσουράνημα στους Διδύμους και είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμος-Παρθένος-Τοξότης-Ιχθύς) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 10-14/3, από 10-14/6, από 12-16/9, από 12-16/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 20η μέχρι την 24η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 30/3 και 2/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 9η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 28 του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 
  • το σώμα και η ψυχή συνεργάζονται, όταν παρουσιαστεί η ανάγκη
  • συνειδητοποιήσεις που βοηθάνε στην τάξη και στην τελειοποίηση
  • ανάγκη για αναγνώριση
  • κρίνουμε την εικόνα μας μέσα από την ματιά του κοινού
  • εκλογίκευση και έλεγχος των ενστίκτων και των παρορμήσεων
  • επιθυμία συνειδησιακής αναγέννησης 
  • παύση συμπεριφορών αυτοθυσίας ή αυτοτιμωρίας 

Η γεύση των επόμενων ημερών

Μια μεταμορφωτική Πανσέληνος, με τον Πλούτωνα να διευκολύνει την αντίθεση των φώτων, που δίνει την ευκαιρία να κάνουμε για άλλη μια φορά βαθιές συνειδητοποιήσεις και να τις εφαρμόσουμε για να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας και να τακτοποιήσουμε τις καταστάσεις γύρω μας. Αυτό δεν θα είναι βέβαια απλό ή εύκολο, καθώς στην Πανσέληνο συμμετέχουν ο Άρης και ο Ποσειδώνας σε αντίθεση ιδιομοιρίας και ο Δίας που μεταμορφώνει την αντίθεση σε ταυ τετράγωνο. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στην διαχείριση της συναισθηματικής μας σφαίρας, καθώς η ψυχική σύγχυση μπορεί να οδηγήσει σε ένταση, θυμό, σε απογοήτευση και σε απώλειες. Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα αυξάνει την διαίσθησή μας όμως και δίνει ευκαιρίες να ελέγξουμε τα δυνατά και ακραία μας συναισθήματα, όχι για να γίνει τελικά το δικό μας, αλλά για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε την ψυχική μας ενέργεια και να αναγεννηθούμε, μεταμορφώνοντας τα αρνητικά σε θετικά.  

Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Ερμής, σε έξαρση στην Παρθένο και σε κρίσιμη μοίρα. Βρίσκεται σε σύνοδο ιδιομοιρίας με την Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται σε πτώση και στον χάρτη σχετίζεται με τα οικονομικά μας και την κοσμοθεωρία μας. Η περίοδος θα σπρώξει οικονομικές υποθέσεις και θα τις οδηγήσει σε ολοκλήρωση και τακτοποίηση και ειδικά οι ημέρες γύρω από την Πανσέληνο θα έχουν κρίσιμο και αποφασιστικό χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να μην αφήσουμε την αίσθηση του κατεπείγοντος να μας οδηγήσει σε βιαστικές κινήσεις ή να θολώσει την κρίση μας. Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι απόψεις και οι πεποιθήσεις μας δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες και ικανές για να έχουμε οικονομικό (και όχι μόνο) όφελος και πως χρειάζεται να αλλάξουμε φιλοσοφία για να βρούμε λύσεις. 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr  

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: