26.10.19

Νέα Σελήνη στις 28.10.2019

Στις 28 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 05:38 το πρωί στην 5η μοίρα του Σκορπιού (04ο25’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Ζυγό, μεσουράνημα στον Καρκίνο και είναι ο παρακάτω. Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 24-28/1, από 23-27/4, από 26-30/7, από 26-30/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 3η έως την 7η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 14/2 και στις 18/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 25η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 26 Νοεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 28 του μήνα και μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • η συνεργατικότητα είναι απαραίτητη για την επιτυχία και την ανάπτυξη
  • συντονισμός σώματος, ψυχής και πνεύματος
  • αντίδραση στην κοινωνική καταπίεση και τα δεσμά
  • επιθυμία να αφήσουμε κάτι από τον εαυτό μας σαν παρακαταθήκη στον κόσμο

H γεύση των επόμενων ημερών 

Μια ιδιαίτερη περίοδος εγκαινιάζεται με αυτή την νέα Σελήνη κατά την οποία καλό είναι να προσεγγίσουμε τις καταστάσεις με προσοχή και επιφύλαξη, με υπομονή και με μεγάλη προσαρμοστικότητα. Η αντίθεση ιδιομοιρίας των φώτων με τον Ουρανό δημιουργεί ένα γενικότερα εύφλεκτο κλίμα, εντελώς απρόβλεπτο και ασταθές και το γεγονός ότι αυτή είναι και η μόνη όψη που κάνουν τα φώτα, αυξάνει την έντονη δυναμική.  

Σε ψυχολογικό επίπεδο η περίοδος μπορεί να έχει  έντονο άγχος, ανυπομονησία, απότομες αντιδράσεις, παρορμητικότητα και νοιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή μας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα τινάξουμε βασικές δομές της ζωής μας στον αέρα. 

Ακόμη και αν εμείς οι ίδιοι είμαστε άνθρωποι που μπορεί να μας αρέσει η έξαψη και τα απρόβλεπτα, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι γύρω μας που δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες συνθήκες και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι στο περιβάλλον μας ή ακόμη και η σχέση μας. Η περίοδος λοιπόν χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις κάθε είδους, καθώς η ανάγκη για προσωπική ελευθερία και ανεξαρτησία μπορεί να δημιουργήσει απόσταση στα μέλη μιας σχέσης ή ακόμη και χωρισμό. Η αντίθεση με τον Ουρανό πέφτει στον άξονα των σχέσεων και αυτό είναι ξεκάθαρα σημάδι για τις σχέσεις. Εννοείται πως αν κρατήσουμε μια εγωιστική και όχι διαλλακτική στάση, δεν θα βοηθήσει τις καταστάσεις…

Ο Άρης είναι ο κυβερνήτης αυτής της νέας Σελήνης και η δράση στην οποία μας παραπέμπει τοποθετημένος κοντά στον ωροσκόπο του χάρτη που καταστρώνεται για το φαινόμενο, χρειάζεται να γίνει ψύχραιμα και (προ)μελετημένα. Η ασύμβατη σχέση Άρη-Ποσειδώνα μπορεί να αποδυναμώσει την ενεργητικότητα και να φέρει απογοήτευση σε σχέση με τα αποτελέσματα της δράσης μας, αλλά ακόμη και ένα μικρό βήμα, προς την αλλαγή που θέλουμε, το οποίο δεν φέρνει τα τελικά αποτελέσματα ακόμη, είναι σημαντικό. 

Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και από τον Σκορπιό βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στον Ζυγό. Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης-Άρη ενεργοποιείται από την νέα Σελήνη. Βλέπουμε να τονίζεται το δυναμικό του συνδυασμού των δυο αυτών πλανητών, οι οποίοι συνδέονται και με έναν άλλο τρόπο, βρίσκονται και οι δύο στα όρια του Δία. Το μεσοδιάστημα αναφέρεται στην αποτελεσματικότητα και στην ικανότητα να πετυχαίνουμε τον σκοπό μας. Μιλάει για επιθετική και δυναμική δράση στα ερωτικά θέματα αλλά και για την ικανότητα να γεμίζουμε με αγάπη κάθε μας δράση. Η νέα Σελήνη ενεργοποιεί αυτή την αγάπη για δράση, αλλά και το ευάλωτο πάθος μας και ο τρόπος που θέλει να τα εκφράσει αυτά, είναι μεγαλεπήβολος! 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για μια κατεύθυνση για το ζώδιό συ συνέχισε στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: