19.8.20

Νέα Σελήνη στις 19.8.2020

Στις 19 Αυγούστου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 05:41 και στην 27η μοίρα του Λέοντα (26ο35’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Λέοντα, μεσουράνημα στον Ταύρο και βρίσκεται παρακάτω.  


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 14-18/2, από 16-20/5, από 17-21/8 και από 18-22/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η έως την 29η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 23/4 και στις 26/10 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 3η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 17 Σεπτεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 19 του μήνα και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 

  • Μια υπόσχεση επιτυχίας κρυμμένη πίσω από τον θυμό και την απογοήτευση
  • Συνειδητοποίηση της αξίας μας
  • Ικανότητα διατήρησης ελέγχου μέσα από πραγματιστική ανάλυση των δεδομένων
  • Τάσεις φυγής
  • Βρίσκουμε δικαιολογίες για την επιφανειακή και αναποτελεσματική λειτουργία της κοινωνίας μας
  • Κοντόφθαλμη προοπτική
  • Ανάγκη ταπεινότητας
  • Επίγνωση των αναγκαίων ενεργειών που πρέπει να κάνουμε
  • Υποσυνείδητος συντονισμός

Η γεύση των επόμενων ημερών 

Η τριπλή πύρινη ενέργεια Σελήνης, Ήλιου και ωροσκόπου δίνει την έναρξη για ένα διάστημα δημιουργικό και ζωντανό και είναι μια σημαντική τονωτική ένεση στην ψυχολογία και την αισιοδοξία μας. Νέα σχέδια προετοιμάζονται και νέες ιδέες έρχονται για να φέρουν λύσεις. 

Η αρμονική σύνδεση της νέας Σελήνης με τον Άρη προσθέτει στην θετική και δραστήρια ενέργεια και επιτρέπει εύκολα να εκφράσουμε την θέλησή μας, να δραστηριοποιηθούμε και να υλοποιήσουμε σχέδια και επιθυμίες μας. Σε αυτόν τον σεληνιακό κύκλο δεν θέλουμε τόσο να ακολουθήσουμε το κοπάδι, αλλά προτιμούμε να κινηθούμε πιο εξατομικευμένα, αντιδρώντας σε κανόνες και νόμους, πολύ περισσότερο καθώς ο Άρης βρίσκεται σε σχέση ανώτερου τετραγώνου με τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα και τον περιοριστικό Κρόνο. Από αυτή την πλευρά η περίοδος που σηματοδοτείται από αυτή την νέα Σελήνη εναποθέτει κατά κάποιο τρόπο στα χέρια του ατόμου την δύναμη να επέμβει στο συλλογικό μπλοκάρισμα και να βρει τις λύσεις. 

Η σύνοδος του Ερμή με την νέα Σελήνη δείχνει ότι το βασικό θέμα αυτού του κύκλου είναι σαφώς η επικοινωνία, αλλά και η συλλογιστική σκέψη και η λογική Ο Ερμής ετοιμάζεται να περάσει στην Παρθένο και η αναλυτική σκέψη, η προσοχή στις λεπτομέρειες και η καλή προετοιμασία των σχεδίων μας είναι βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε ώστε να έχουμε επιτυχία, ενώ η απώλεια αυτοελέγχου ή η ανηθικότητα στην δράση μας δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα. Η απώλεια ελέγχου και ο βαθύς εκνευρισμός που προκύπτει από τα προαναφερθέντα τετράγωνα του Άρη με Κρόνο και Πλούτωνα, είναι σαφώς κάτι αναμενόμενο και πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να ξεσπάσουμε και να αντιδράσουμε εντελώς παρορμητικά και αψυχολόγητα κάνοντας ακόμη και ανήθικες κινήσεις, είναι καλύτερο όμως να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να βρούμε τρόπους να προσαρμόσουμε αυτό που συμβαίνει στα μέτρα και τις επιθυμίες μας. 

Το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο, η χιαστί σχέση της νέας Σελήνης με τον Κρόνο και το τρίγωνο της νέας Σελήνης  με τον Άρη συνθέτουν όλα μαζί ένα σχήμα που λέγεται μεγάλο τρίγωνο γνώσης (dominant learning triangle) κατά την σχολή Huber. Αυτή η νέα Σελήνη λοιπόν δίνει την ευκαιρία να εξελιχθούμε μέσα από την εμπειρία της ζωής μας και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, συνειδητοποιώντας κάτι σημαντικό. Η φορά του τριγώνου βέβαια είναι από τον Κριό προς τον Αιγόκερω, αντίθετα δηλαδή από την φορά του ζωδιακού και άρα αυτό τώρα δεν είναι το τελικό μάθημα και χρειάζονται επιπλέον συνειδητοποιήσεις για να μπορέσουμε να λύσουμε το ουσιαστικό πρόβλημα. 

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου (Πλούτωνα) συμβολίζει το βασικό προβληματικό στοιχείο της περιόδου πάνω στο οποίο χρειάζεται να εστιάσουμε και να δουλέψουμε συνειδητά. Προβαίνουμε πιθανώς σε δράση εξαιτίας αισθήματος ανεπάρκειας και υπάρχει εκνευρισμός εξαιτίας των αφύσικων και υπερβολικά πιεστικών περιορισμών. Η χιαστή σχέση των φώτων με τον Κρόνο αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο κατά το οποίο αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και αρχίζουμε να το αντιμετωπίζουμε και να αναζητάμε λύσεις. Οι περιορισμοί μειώνουν την ελευθερία της ατομικής μας έκφρασης και την δυνατότητα να είμαστε ο εαυτός μας και συνειδητοποιώντας το, αυτό μας αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα για τον εαυτό μας, οδηγώντας σε μεγαλύτερο εκνευρισμό, αρνητικές σκέψεις και κυνική στάση απέναντι στην ζωή. Το τρίγωνο είναι το τρίτο στάδιο που ολοκληρώνει τον κύκλο γνώσης μέσα από την εμπειρία μας και αφού ξεπεράσουμε τον εκνευρισμό και την απαισιοδοξία, μπορούμε να βρούμε τρόπους δημιουργικής και ζωντανής αυτοέκφρασης. 

Δες περισσότερα για το τρίγωνο της μάθησης 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου