23.10.10

Πανσέληνος 23.10.10

Η Πανσέληνος του Οκτώβρη γίνεται στις 23.10.10 στις 04:37 το πρωί σε κρίσιμη μοίρα, στην 29η του Κριού και ο χάρτης που καταστρώνεται με ωροσκόπο στην Παρθένο, έχει την Πανσέληνο στον άξονα 2ου/8ου οίκου που είναι άξονας οικονομικών.
Σημειώνουμε ότι και η προηγούμενη Πανσέληνος συνέβη στον Κριό (23/9/10 στην αρχική μοίρα του Κριού)
Στον χάρτη παρατηρούμε  ότι η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Al Risha που σαν συμβολισμό του έχει τον ‘κόμπο που ενώνει δύο διαφορετικά σχοινιά που κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις’ Το πρώτο στοιχείο λοιπόν γι’ αυτήν την Πανσέληνο είναι ότι δημιουργεί μια δυναμική τέτοια που μπορεί να ενοποιήσει, με προσπάθεια και λεπτομερειακή οργάνωση βέβαια μιας και ο ωροσκόπος είναι στην Παρθένο, αντίθετες και δυαδικές τάσεις. Εντάσεις και συγκρούσεις υπάρχουν και, αν και με τη Νέα Σελήνη στις αρχές του μήνα κάπως είχαν μειωθεί, τώρα με την Πανσέληνο, θα ξαναβγούν στο προσκήνιο καλώντας μας να πειραματιστούμε με τις αντίθετες απόψεις προσπαθώντας να βρούμε τη χρυσή τομή.
Το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες Πανσέληνοι σημειώνονται και οι δύο στον άξονα Κριού/Ζυγού (η πρώτη στις 23/9 στην αρχική μοίρα του Κριού και η τωρινή στην τελική μοίρα του Κριού) δηλώνει ότι πρέπει να κατανοήσουμε την έννοια του συμβιβασμού και της συνεργασίας με τέτοιο τρόπο όμως που ο συμβιβασμός να μην σημαίνει απαραίτητα και υποχώρηση. Σωστή συνεργασία είναι η λέξη κλειδί.
Μια μορφή συμβιβασμού λοιπόν θα χρειαστεί να κάνουμε με αφορμή αυτή την Πανσέληνο που σίγουρα βγαίνει με τρόπο εύκολο γιατί μπορεί από τη μία η αντίθεση της Σελήνης με τον σκορπιονικό Ερμή να δηλώνει κατάσταση άβολη για τη σκέψη μας και τα σχέδια μας αλλά το τρίγωνο με τον Πλούτωνα διευκολύνει έστω φαινομενικά τον συμβιβασμό μας, προς το παρόν τουλάχιστον, σε θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά μας αλλά και με τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους με τρόπο που να μας συμφέρει μακροπρόθεσμα. Και η λέξη ‘μακροπρόθεσμα’ δεν είναι καθόλου γενική σε αυτή την περίπτωση μιας και παρατηρούμε ότι αυτή η Πανσέληνος είναι η πρώτη από 5 συνεχόμενες Πανσέληνους που θα γίνουν στην 29η μοίρα Κριού, Ταύρου, Διδύμων, Καρκίνου και Λέοντα μετρώντας από την τωρινή!
Η 29 η μοίρα είναι μοίρα μεταβατική. Εκεί τελειώνει ένα ζώδιο και ετοιμάζεται να αρχίσει το επόμενο. Οτιδήποτε λοιπόν δε μπορεί να λειτουργήσει στο πεδίο του καινούργιου ζωδίου αποβάλλεται από το άτομο ή τελειώνει απότομα μέσα από τις καταστάσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν με αφορμή την πρώτη από αυτές τις 5 Πανσέληνους να καταλάβουμε ότι η σχέση  με το ταίρι μας ή με τον συνεργάτη μας πρέπει να βασίζεται σε ισορροπημένα στοιχεία ανάμεσα στο Εγώ και στο Εσύ και με το τρίγωνο του Πλούτωνα με τη Σελήνη να μην προσπαθούμε να χειριστούμε άτομα ή καταστάσεις μόνο προς όφελός μας αλλά με σκοπό την πρακτική βιωσιμότητα της σχέσης γιατί αυτή η κατανόηση θα μας χρειαστεί στην πορεία των επόμενων 5 μηνών.
Με τον Ήλιο να περνάει την επόμενη μέρα στο δυναμικό ζώδιο του Σκορπιού και να συναντά τον Ερμή αλλά και την Αφροδίτη σίγουρα μας δίνεται η δυνατότητα να πετύχουμε πολλά ώστε να φέρουμε σε ισορροπία οικονομικά μας θέματα, μιας και η διέλευση θα γίνει στον 20 οίκο του χάρτη της Πανσελήνου αλλά και με το ισχυρό τρίγωνο του Άρη με τον Δία και τον Ουρανό από τον 3ο οίκο θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλούς στόχους μέσα από μετακινήσεις και επικοινωνίες που θα κάνουμε ή που θα δεχτούμε, ακόμη και στόχους που προς το παρόν δεν έχουμε αλλά θα ορίσουμε τελευταία στιγμή, μιας και ενδιαφέρουσες, νέες ευκαιρίες μπορεί να παρουσιαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: