30.10.10

Ανάδρομη Αφροδίτη 2010 (8/10-18/11) Κρίση Αξιών και Αναζήτηση του Ερωτα

Φέτος η Αφροδίτη κινείται ανάδρομα από τις 8 του Οκτώβρη μέχρι και τις 17 του Νοέμβρη. Ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της στις 13 μοίρες του Σκορπιού και θα την ολοκληρώσει φτάνοντας στις 27 μοίρες του Ζυγού. Στις 8 του Νοέμβρη περνάει από τον Σκορπιό στον Ζυγό και θα ξαναμπεί στον Σκορπιό, σε ευθύδρομη πλέον φορά, στις 30 Νοεμβρίου όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του έτους  (7 Ιανουαρίου περνάει στον Τοξότη).


Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον έρωτα, τις σχέσεις αλλά και τα οικονομικά. Σίγουρα λοιπόν αυτά τα θέματα θα πάρουν μια διαφορετική απόχρωση στην περίοδο που ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος.
Εσωτερικά η Αφροδίτη σχετίζεται με τις Αξίες, την Ηθική και την Αναλογία. Στην Εσωτερική αστρολογία η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της σύνθεσης, που ενώνει δυο πλευρές φέρνοντας ισορροπία μέσα από διπλωματία και τις σωστές σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους ή έθνη.
Σε χοντρικές γραμμές η Αφροδίτη παραμένει σε κάθε ζώδιο για ένα μήνα και κάτι αλλά τώρα με το πηγαιν'έλα της  στον Σκορπιό θα παραμείνει συνολικά 2 μήνες και μερικές μέρες.  Σημειώνουμε ότι ο Σκορπιός δεν είναι η καλύτερη διαμονή της Αφροδίτης γιατί σε αυτό το ζώδιο ο πλανήτης βρίσκεται σε αδυναμία, δυσκολεύεται δηλαδή να εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιότητες και τις αρετές του.
Η Αφροδίτη είναι πλανήτης που συμβολίζει την αγάπη και τις αξίες μας, είτε πρόκειται για τις ηθικές μας αξίες είτε πρόκειται κυριολεκτικά για το χρήμα και τα οικονομικά μας.  Η ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη φέρνει καθυστερήσεις στα θέματα που ο εν λόγω πλανήτης ελέγχει και ουσιαστικά δημιουργεί ένα κλίμα επανεξέτασης και αναζήτησης καινούργιων τρόπων προσέγγισης των συγκεκριμένων θεμάτων.
Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης λοιπόν υπάρχει η τάση να αναζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε καινούργιο νόημα στην αγάπη και να επαναπροσδιορίσουμε πάνω σε μια νέα βάση τόσο τα θέματα των αξιών μας όσο και τα οικονομικά μας θέματα. Πολύ περισσότερο μιας και γίνεται στον Σκορπιό, ζώδιο που μυστηριωδώς αναζητά και ''σκάβει'', θα μας απασχολήσει το οικονομικό μας κομμάτι αρχικά και μέχρι τις 7 του Οκτώβρη. Ο Σκορπιός συνδέεται άμεσα με το χρήμα και ο κυβερνήτης του ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, ζώδιο που σχετίζεται με την εξουσία.   Η πρώτη φάση της αναδρομής είναι καθαρά οικονομικής φύσης λοιπόν και αναζητάμε τρόπους για να αυξήσουμε τα έσοδά μας ψάχνοντας μια δεύτερη δουλειά ή κάνοντας έρευνα πάνω στον τρόπο που μακροπρόθεσμα θα μας έδινε επιπλέον εισόδημα. Αυτό μπορεί και να σημαίνει μια ανάλυση του τρόπου που μέχρι τώρα χειριζόμαστε τα οικονομικά μας  ή το αντικείμενο της δουλειάς μας με σκοπό να βρούμε πώς ακριβώς θα μπορούσε να αλλάξει και  να γίνει περισσότερο αποδοτικό.
Στη δεύτερη φάση της ανάδρομης πορείας, από τις 8 του Νοέμβρη που θα μπει στον Ζυγό, η Αφροδίτη θα μας καλέσει να επεξεργαστούμε μέσα από κάποια γεγονότα την ποιότητα και την ουσία των σχέσεών μας με τους ανθρώπους και την κοινωνία αλλά και πιο συγκεκριμένα την προσωπική μας σχέση (σταθερή σχέση, γάμος, συμβίωση). Αν και ανάδρομη, στον Ζυγό η Αφροδίτη βρίσκεται σε ζώδιο που κυβερνάει άρα θα μπορέσει να λειτουργήσει πιο εύκολα, σύμφωνα με τις βασικές της ιδιότητες. Την περίοδο λοιπόν από 8 έως 18 Νοεμβρίου θα είμαστε λίγο περισσότερο εκδηλωτικοί σε σχέση με τα θέλω μας και τις ανάγκες μας. Μέσα όμως από τις καταστάσεις θα δούμε ότι θα χρειαστεί να είμαστε σωστοί με τον εαυτό μας πρώτα και εντάξει με τις υποχρεώσεις μας για να μπορέσουμε να ζητήσουμε ή/και να απαιτήσουμε από τους άλλους αυτό που χρειαζόμαστε.
Γυρίζοντας σε ευθύδρομη πορεία στις 18/11, ξεκινάει μια περίοδος  (που θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου) κατά την οποία θα προσπαθήσουμε εμείς να θέσουμε σε εφαρμογή τα αποτελέσματα που μας έφερε η έρευνα που κάναμε στο διάστημα της ανάδρομης πορείας ή που οι καταστάσεις θα μας οδηγήσουν αναγκαστικά σε καινούργιους χειρισμούς τόσο των οικονομικών όσο και των αισθηματικών μας ζητημάτων.
Αν και βέβαια πολλά πράγματα εξαρτώνται από τον προσωπικό χάρτη του καθένα, είναι για τους περισσότερους μια περίοδος που θα αλλάξει με το πέρας της πολλά κυρίως στον τρόπο που ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους και θα συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι καλοί για εμάς και ποιοι όχι. Πιο απλά το παραπάνω μπορεί να σημάνει τη λήξη σχέσεων που δε μας καλύπτουν, συνεργασιών που δεν μας εξελίσσουν και συμβολαίων που μας περιορίζουν.
Στην περίοδο της ανάδρομης πορείας του πλανήτη θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο  από 26 Οκτωβρίου μέχρι και 1η Νοεμβρίου, μέρες κατά τις οποίες η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον Ήλιο. Εκείνες τις μέρες ο πλανήτης βρίσκεται σε τέσσερις φορές δεινή κατάσταση μιας και 1ον είναι ανάδρομος, 2ον είναι σε αδυναμία στον Σκορπιό, 3ον  καίγεται από τις ακτίνες του Ήλιου και 4ον βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου που θεωρείται δύσκολο γιατί σχετίζεται με θάνατο, οριστική λήξη σχέσης και γενικά ψυχρότητα και βία. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Για να σταματήσει πλήρως η επιρροή από έναν ανάδρομο πλανήτη, θα πρέπει ο πλανήτης να έχει βγει από τη ‘σκιά’ του, δηλαδή θα πρέπει να έχει περάσει ξανά πάνω από την μοίρα απ’όπου ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του.
Η Αφροδίτη γύρισε ανάδρομη στην 13η μοίρα του Σκορπιού και θα ξαναβρεθεί σε αυτή τη μοίρα, ορθόδρομη πλέον, στις 20/12! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: