3.12.10

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ 11/12-30/12/2010

Το Πρόβατο και ο Λύκος

Ο Ερμής γυρίζει για τελευταία φορά φέτος ανάδρομος στις 11 Δεκέμβρη στην 5η μοίρα του Αιγόκερω και κάνει στάση για να γυρίσει ευθύδρομος στις 30 του μήνα, έχοντας επιστρέψει στην 20 μοίρα του Τοξότη. Από τις 31/12 μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου θα καλύψει την απόσταση και θα βρεθεί πάλι στη μοίρα απ’ όπου ξεκίνησε την ανάδρομη φορά του και αυτό είναι το διάστημα κατά το οποίο ο πλανήτης βρίσκεται ακόμη στη σκιά του. Ευθύδρομος μεν … βιαστικός δε!

Προετοιμασία
Ανάδρομος
Ευθύδρομος
Απελευθέρωση
9 37’Τοξότη

22 Νοε. 2010

5  54’ Αιγόκερω

10 Δεκ. 2010

19 37’ Τοξότη

30 Δεκ. 2010

5 54’ Αιγόκερω

18 Ιαν. 2011



Η καινούργια χρονιά θα ξεκινήσει με ορθόδρομο τον πλανήτη αν και θα είναι ακόμη αρκετά αργός μιας και μετά την ορθοδρόμηση του ένας πλανήτης πάντα κινείται με μικρότερη φαινομενική ταχύτητα. Το 2010 ξεκίνησε με Ερμή ανάδρομο πάλι στον Αιγόκερω (αυτή τη χρονιά ο Ερμής έγινε ανάδρομος τέσσερις φορές ενώ συνήθως είναι ανάδρομος τρεις φορές τον χρόνο) και μάλιστα τελείωσε την αναδρομή του στην 5η μοίρα του ζωδίου, ακριβώς στο σημείο δηλαδή που τον Δεκέμβρη θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του!  Αυτό συμβολικά δείχνει ότι ο πλανήτης επιστρέφει με κάποιο τρόπο να ολοκληρώσει κάτι που άφησε μισοτελειωμένο στις αρχές της χρονιάς ή αν το δούμε διαφορετικά, θέματα που μας είχαν απασχολήσει στην αρχή του έτους και στα οποία δώσαμε μια κάποια ικανοποιητική ή βιώσιμη λύση τότε, τώρα επανέρχονται για να τους δώσουμε προσοχή και να τα τακτοποιήσουμε με ίσως διαφορετικό και περισσότερο συγκεκριμένο τρόπο. Και πιο είναι το κομβικό σημείο?
Η 5η μοίρα του Αιγόκερω!
Παρατηρούμε ότι σε εκείνη την περιοχή θα βρίσκονται ο μεγάλος και βαρύς Πλούτωνας στην 4η μοίρα και ο δυναμικός και σε έξαρση Άρης στην 5η μοίρα του Αιγόκερω, πλανήτες με τους οποίους ο Ερμής θα κάνει σύνοδο αμέσως μετά την αναδρόμησή του. Ο καρμικός Βόρειος Δεσμός θα συμμετέχει εκ του σύνεγγυς, από την 3η μοίρα. Αυτή η έντονη σύνοδος Ερμή-Άρη-Πλούτωνα συμβαίνει στις 14 /12. Την ίδια ημέρα  η Σελήνη από τον Κριό (έχοντας ήδη πάρει ενέργεια  από τις δικές της συνόδους με Δία-Ουρανό) θα τετραγωνίσει την έντονη σύνοδο των πλανητών στον Αιγόκερω καθώς και τους σεληνιακούς Δεσμούς της.
Ο Adriano Carelli για την 5η μοίρα του Αιγόκερω δίνει την εικόνα ‘ενός βοσκού που κάθεται με τα πρόβατά του και τον σκύλο του ενώ ένας λύκος κρύβεται πιο πίσω’.
Στην μοίρα αυτή λοιπόν κρύβεται ή ένας τρυφερός άνθρωπος γεμάτος φροντίδα, πίστη και αυτοπεποίθηση, έτοιμος να θυσιαστεί για αυτούς που αγαπάει ή ένας άνθρωπος σκληρός και άγριος που πάνω από όλα βάζει το προσωπικό του συμφέρον, ένας ψυχρός επαγγελματίας που λέει ψέματα και δολοπλοκεί.
Η μοίρα μιλάει επίσης και για επιτυχία, αλλά για την επιτυχία τίνος και εις βάρος ποιού?
Η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη είναι σημάδι ότι οι προθέσεις μας μπορεί να είναι ξεκάθαρες και να θέλουμε να δράσουμε έντονα και αποτελεσματικά, μιας και ο πύρινος πλανήτης βρίσκει την έξαρση του στο ζώδιο του Αιγόκερω και όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε έξαρση τότε οι ιδιότητές του εκφράζονται πολύ πιο έντονα και δυναμικά για καλό ή για κακό. Μπορεί λοιπόν να θέλουμε να  δράσουμε έντονα και γρήγορα αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε σοβαρά και με υπομονή τις προθέσεις μας. Ο λόγος  που πρέπει να επανεξετάσουμε τους στόχους μας είναι για να δούμε και να σιγουρευτούμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες . Η φιλοδοξία να πετύχουμε μπορεί να είναι έντονη αλλά ίσως ο χρόνος να μην είναι ο σωστός.
Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του ο Ερμής θα τετραγωνίσει τον Ουρανό στις 21 και τον Δία στις 22/12. Στις 21 του μήνα μάλιστα θα έχουμε και ολική έκλειψη Σελήνης στην τελευταία μοίρα του Τοξότη καθώς και το χειμερινό ηλιοστάσιο. Τα παραπάνω δηλώνουν ότι είναι μια περίοδος που νοιώθουμε τις αλλαγές να έρχονται και το άγχος, που συνοδεύει πάντα τις αλλαγές, μεγαλώνει από την ανάδρομη ενέργεια του πλανήτη. Μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή πολλά θέματα θα ξεκαθαρίσουν και σίγουρα το άγχος θα μειωθεί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: