3.2.11

Φεβρουάριος 2011

Το Αλμανάκ για τον μήνα Φεβρουάριο.
Οι θέσεις των πλανητών, των τεσσάρων αστεροειδών και οι σημαντικότερες όψεις κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου!



Ο Ήλιος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 11η μοίρα του Υδροχόου, στις 20 θα περάσει στους Ιχθείς και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 9η μοίρα του ζωδίου.

Η Σελήνη στις 3 του μήνα θα είναι σε φάση Νέας Σελήνης στον Υδροχόο, στις 11  σε φάση πρώτου τετάρτου στον Ταύρο, στις 18 θα είναι σε φάση Πανσελήνου στον Λέοντα και στις 24 του μήνα θα μπει σε φάση τελευταίου τετάρτου στον Τοξότη.

Ο Ερμής την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 25η μοίρα του Αιγόκερω, στις 4 θα περάσει στον Υδροχόο όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 21 και από τις 22 θα περάσει στους Ιχθείς φτάνοντας στα τέλη του μήνα στην 11η μοίρα του ζωδίου.

Η Αφροδίτη την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 26 μοίρες του Τοξότη, στις 5 του μήνα θα περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω και στα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει στην 27 μοίρα του ζωδίου.

Ο Άρης την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 12η μοίρα του Υδροχόου, στις 24 θα περάσει στους Ιχθείς και στα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 4η μοίρα του ζωδίου.

Ο Δίας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 1η μοίρα του Κριού και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 7η μοίρα του ζωδίου.

Ο Κρόνος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στην 17η μοίρα του Ζυγού και στα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 16η μοίρα του ζωδίου.

Ο Ουρανός την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 28η μοίρα του Ιχθύ, στις 21 του μήνα θα περάσει στην 29η μοίρα και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Ποσειδώνας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 27η μοίρα του Υδροχόου, στις 7 του μήνα θα πατήσει την 28η μοίρα και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Πλούτωνας την πρώτη του μήνα θα διανύει την 6η μοίρα του Αιγόκερω, στις 23 θα περάσει στην 7η μοίρα του ζωδίου όπου και παραμένει μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Χείρων την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στην 29η μοίρα του Υδροχόου και στις 9 του μήνα θα περάσει στην 1η μοίρα των Ιχθύων όπου και θα παραμείνει μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Η Δήμητρα θα διανύσει το διάστημα από την 11η μοίρα μέχρι και την 21η του Υδροχόου.

Η Αθηνά θα διανύσει το διάστημα από την 16η μοίρα μέχρι και την 26η του Αιγόκερω.

Η Εστία θα διανύσει το διάστημα από την 1η μοίρα μέχρι και την 15η του Αιγόκερω.

Η Ήρα είναι ανάδρομη και θα διανύσει το διάστημα από την 29η μοίρα μέχρι και την 24η της Παρθένου.


Οι σημαντικότερες όψεις του μήνα είναι:

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Άρη που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Η σύνοδος κορυφώνεται από τις 4 μέχρι και τις 6 του μήνα και συνεχίζει να λειτουργεί αν και ο Ήλιος πλέον αποχωρίζεται τον Άρη μέχρι και τις 20 που ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο.

Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο που κορυφώνεται στις 6 και 7 του μήνα αλλά είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 13 του Φλεβάρη.

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό που κορυφώνεται στις 21 του μήνα ενώ θα λειτουργεί δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά από αυτή την ημερομηνία.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό από την 1η μέχρι και τις 4 του μήνα και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία από τις 4 μέχρι και τις 7 του μήνα. Στις 2 και 3 του μήνα η Αφροδίτη θα κάνει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα.

Το τρίγωνο του Άρη με τον Κρόνο στις 6 και 7 του μήνα.

Το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα που θα ενεργοποιηθεί στις 21 του μήνα και θα βρίσκεται σε ενέργεια μέχρι και τις αρχές του Μάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: