11.2.11

Πρώτο Τέταρτο: Επανασχεδιασμός


Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ήλιο στις 11.02.11 σηματοδοτεί το Πρώτο Τέταρτο της σεληνιακής φάσης γι’ αυτόν τον μήνα, φάση κατά την οποία φωτίζεται και είναι ορατή ακριβώς η μισή επιφάνεια της Σελήνης. Το Φως τώρα θα αρχίσει να νικάει το Σκοτάδι με το φεγγάρι να αυξάνεται σε μέγεθος καθώς η πορεία του οδηγεί προς το αποκορύφωμα κατά την Πανσέληνο στις 18 του μήνα. 


Το Πρώτο Τέταρτο της σεληνιακής φάσης είναι μια περίοδος που μας καλεί σε δράση και μάλιστα καλούμαστε να αποφασίσουμε και να κατευθύνουμε τη δράση μας αυτή. Ό, τι ξεκίνησε στο σκοτάδι της νέας Σελήνης μας αποκαλύπτεται σήμερα όλο και πιο πολύ, γίνεται περισσότερο ορατό και κατανοητό.

Συχνά, κατά το Πρώτο Τέταρτο, αρχίζουμε και βλέπουμε λεπτομέρειες στα σχέδια που έχουμε αναλάβει και παρατηρούμε ότι κάτι μπορεί να μην είναι σωστό ή ότι κάπου χρειάζεται να εστιάσουμε την προσοχή μας ώστε να φροντίσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Μπορεί και να χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι ή να κάνουμε μερικά βήματα προς τα πίσω στον δρόμο που ήδη έχουμε βαδίσει για να κάνουμε διορθώσεις και προσαρμογές. Το Πρώτο Τέταρτο σίγουρα λοιπόν μας κατευθύνει στο να κρατήσουμε μια στάση ευελιξίας και προσαρμοστικότητας. Κάτι από το σχέδιό μας πρέπει να αλλάξει για να μπορέσουμε να το κάνουμε να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα!

Σε αυτή τη φάση λοιπόν είναι πολύ πιθανό να αισθανθούμε απογοήτευση αλλά η ενέργεια από το φως της Σελήνης που αυξάνεται μας βοηθά στο να μην τα παρατήσουμε και να προχωρήσουμε σε σωστότερο σχεδιασμό.

Αυτή την εβδομάδα δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε σχόλια που γίνονται και σε κατευθύνσεις που παίρνετε, διατηρήστε ευελιξία στη σκέψη και στις αντιδράσεις σας, και μην αφήσετε το Εγώ να σας κρατήσει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης που μπορεί και να μην είναι τόσο γόνιμος… 


Μερικές φορές σε αυτό το σημείο της μηνιαίας φάσης αντιλαμβανόμαστε ότι η στρατηγική μας είναι προβληματική, κατά κάποιο τρόπο. Αλλά, οι αποτυχίες και οι λανθασμένους υπολογισμοί μπορούν να μετατραπούν σε επιτυχία αν μάθουμε το μάθημα και αν κάνουμε φυσικά τις απαραίτητες διορθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: