16.6.11

Εβδομάδα 13-19 Ιουνίου 2011


Είναι μια σημαντική εβδομάδα το διάστημα από 13 έως 19 Ιουνίου! Μετά από πέντε μήνες ανάδρομης πορείας, ο Κρόνος γύρισε ευθύδρομος στις 13 του μήνα. Στην ανάδρομη φάση του μας έκανε να κινηθούμε πιο αργά, σαν να κυοφορούσαμε τις ιδέες και κάναμε μια κάποια επεξεργασία των ιδεών μας και των σχεδίων μας, ο καθένας με τον τρόπο του. Τώρα με την ευθυδρόμηση της ενέργειάς του η ανάγκη μας να δράσουμε επί των θεμάτων που μας απασχολούν αυξάνει ενώ πρέπει όμως να περιμένουμε και να ακολουθήσουμε τις τυπικές οδούς δράσης. Ο Κρόνος δεν ευνοεί την επαναστατική δράση αλλά τη δράση με αργό και αποτελεσματικό ρυθμό που κινείται μέσα από τα γνωστά και αποδεκτά κανάλια. Ανάλογα με τον οίκο στον οποίο γίνεται η διέλευση του Κρόνου μπορείτε να δείτε ποιος τομέας της ζωής σας χρειάζεται αναδιάρθρωση και προσεκτικό επανασχεδιασμό μέσα από τη λήψη πρακτικά εφαρμόσιμων αποφάσεων. Όντως, βέβαια, στον Ζυγό (και θα βρίσκεται εκεί μέχρι και το 2012) μας καλεί όλους να στραφούμε στο κομμάτι των σχέσεων και των συνεργασιών μας και στο κατά πόσο ταυτιζόμαστε και άρα ικανοποιούμαστε από αυτές ή σε ποιο βαθμό μέσα από δικές μας προβολές που κάνουμε συνειδητά ή υποσυνείδητα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες με τις συνθήκες που επικρατούν στις σχέσεις μας.
Μέσα στην εβδομάδα είχαμε την ολική σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Η έκλειψη επηρεάζει  τα μεταβλητά ζώδια και όσους έχουν πλανήτες κοντά στην 24η μοίρα των ζωδίων αυτών. Είναι μια σημαντική έκλειψη γιατί είναι ολική και γιατί είναι ευθυγραμμισμένη με τον γαλαξιακό κέντρο που βρίσκεται στα τέλη του Τοξότη.
Οι σεληνιακές εκλείψεις, ειδικά οι ολικές, είναι ευκαιρία να καθαρίσει ο νους μας και να διώξουμε οτιδήποτε δεν είναι πλέον χρήσιμο ή οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιο σκοπό. Ανάλογα με τον οίκο στον οποίο πέφτει η έκλειψη στον χάρτη σας θα μπορέσετε να καταλάβετε και ποιο κομμάτι της ζωής σας χρειάζεται ‘’εκκαθάριση’’
Αυτή την εβδομάδα θα χρειαστεί να διατηρήσετε την ηρεμία σας και να ασχοληθείτε αφιερώνοντας λίγο χρόνο καθημερινά με τον εαυτό σας και την εσωτερική σας γαλήνη. Κάντε διαλογισμό, γιόγκα ή οτιδήποτε σας χαλαρώνει και σας βοηθάει να βρείτε το κέντρο σας και να έρθετε σε επαφή με τον βαθύτερό σας εαυτό. Προσπαθήστε να μην βυθιστείτε σε άσχημες σκέψεις και να μην παρασυρθείτε από την έκλειψη και ελάτε σε επαφή με τη φύση.  Μείνετε στο παρόν, στο εδώ και τώρα, και μην ζείτε ούτε στο παρελθόν αλλά ούτε και σε ένα μελανά χρωματισμένο μέλλον από φόβους, άγχη και άγνοια!



Δεν υπάρχουν σχόλια: