13.7.11

Εκλείψεις σε όψη με γενέθλιο πλανήτη


Μια πρώτη προσέγγιση που μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση που μια έκλειψη ενεργοποιεί συγκεκριμένο πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη σας. Φυσικά σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία έχει πάντα η οικοθεσία της έκλειψης, η γενέθλια διακυβέρνηση του πλανήτη που ενεργοποιείται, η τρέχουσα ηλιακή επιστροφή, οι δευτερεύουσες πρόοδοι και άλλα...
Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Ήλιο
Σε αυτή την περίπτωση έχουν σημασία οι όψεις που κάνει στον χάρτη ο Ήλιος. Ο πλανήτης αυτός είναι το κέντρο του κόσμου μας και αποτυπώνει την ανάγκη μας να είμαστε στο κέντρο του θεατρικού σκηνικού που λέγεται ζωή. Με την έκλειψη να επηρεάζει την ανάγκη μας να προβάλουμε τον εαυτό μας  διαμορφώνεται μια περίοδος που ψυχολογικά τονίζεται αυτή η ανάγκη και πρακτικά ενεργοποιούνται θέματα που έχουν να κάνουν με την παρουσία μας στη σχέση ή στο επάγγελμα. Η έκλειψη, ανάλογα με την όψη που κάνει (ευνοϊκή ή δυσμενή), μας οδηγεί στο να αλλάξουμε πράγματα που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητά μας και να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Αν ο χαρακτήρας μας δεν είναι συνηθισμένος στο φως, στη λάμψη και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τότε η έκλειψη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τη γενέθλια Σελήνη.
Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, γίνεται ένας αποχωρισμός από την ασφάλεια του σώματος της μητέρας μας και έκτοτε αναζητούμε συνεχώς την ασφάλεια και την προστασία. Μια έκλειψη που ενεργοποιεί και γωνιακή σχέση με τη Σελήνη μας αναδεικνύει θέματα ασφάλειας λοιπόν που σχετίζονται με την υγεία μας και με την ασφάλεια που νοιώθουμε από το έμψυχο υλικό που μας περιβάλλει. Γινόμαστε περισσότερο ευάλωτοι στις σχέσεις μας και λειτουργούμε σαν να είμαστε ένα καβουράκι χωρίς κέλυφος… Μια καινούργια κατάσταση διαμορφώνεται που μας κάνει να αισθανόμαστε απροστάτευτοι και σε ενστικτώδη κίνδυνο.

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Ερμή.
Ο τρόπος με τον οποίο ορίζουμε και δίνουμε ταυτότητα στον εαυτό μας έχει να κάνει με τον Ερμή γιατί συνήθως αυτό γίνεται μέσα από την επαφή μας με το περιβάλλον, τους ανθρώπους που συναντάμε, τους συγγενείς μας, μέσα από τον χώρο που δουλεύουμε κτλ. Με την έκλειψη να λειτουργεί ενεργειακά πάνω στο Ερμή περιμένουμε αλλαγές στον τρόπο που προβάλουμε την ταυτότητά μας, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα από αλλαγές στη δουλειά και στη θέση που έχουμε εκεί, μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα σε σχέση με προσωπικά έγγραφα (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κτλ) ή μπορεί να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις μας με τους στενούς συγγενείς μας.


Αν η έκλειψη κάνει όψη με τη γενέθλια Αφροδίτη.
Το καλύτερο για όλους μας θα ήταν αν η ζωή μας έδινε απλόχερα ασφάλεια, πλούτη, ομορφιά, αυτοπεποίθηση και ένα μεγάλο άνετο και γρήγορο αυτοκίνητο σαν μπόνους! Αυτό δε γίνεται όμως και προσπαθούμε μέσω της Αφροδίτης να αναπτύξουμε τις αξίες μας (ηθικές και οικονομικές) και να δημιουργούμε μια γλυκιά και αρμονική ζωή (υλικά και συναισθηματικά). Μια έκλειψη σε όψη με την Αφροδίτη έρχεται να αναταράξει σε κάποιο βαθμό θέματα αξιών και αρμονίας και ίσως μας κάνει μέσα από τα γεγονότα να δούμε ότι η αντιμετώπιση των άλλων δεν είναι απαραίτητα ή ιδανικότερη ή αυτή που είχαμε μέχρι τώρα συνηθίσει. Σίγουρα η έκλειψη θα επιδράσει στα οικονομικά μας και στα αισθηματικά μας και στους γυναικείους χάρτες η επίδραση πάει βαθύτερα στον πυρήνα της αυτοπεποίθησης.

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Άρη.
Ο Άρης είναι ο δυναμισμός μας, η δράση μας και αυτή η ενέργεια που κυλάει στις φλέβες μας και μας κάνει να διεκδικούμε τη ζωή. Έχει ένταση, κάνει το αίμα μας να βράζει και μας κάνει μαχητικούς. Μια έκλειψη που κάνει όψη με τον Άρη μας φέρνει σε κατάσταση έντονης ανάγκης να δράσουμε , να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε ή την άμεση εξέλιξη ή την αλλαγή. Καλό είναι να μην αφήνουμε το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι και να θολώνει την κρίση μας. Προσοχή σε ατυχήματα ή επεμβάσεις. Διεκδικήστε και δείξτε τα δόντια σας αλλά μην αφήσετε το ‘ντόπερμαν’ χωρίς λουρί…

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Δία.
Όταν μια έκλειψη ενεργοποιεί τον γενέθλιο Δία τότε επηρεάζεται εκείνο το κομμάτι μας που έχει ανάγκη την περιπέτεια, τη διεύρυνση των οριζόντων και την απόλαυση της ζωής. Αισθανόμαστε κάτι να μας ‘τρώει’, να θέλουμε να ανανεωθούμε και να ζήσουμε κάπως παράτολμα και να γεμίσουμε με εμπειρίες. Η έκλειψη μας κάνει να θέλουμε να νοιώσουμε 100% ζωντανοί! Μπορεί να είναι μια στιγμή όμως που πέρα από τα παράτολμα και ανανεωτικά που θα κάνουμε να υπάρξουν καλές ευκαιρίες για ουσιαστική αλλαγή της κατεύθυνσης μας στα επαγγελματικά ή στις σχέσεις. Η αισιοδοξία και ο αυθορμητισμός είναι βοηθοί. 

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Κρόνο.
Με μια έκλειψη να επηρεάζει τον γενέθλιο μας Κρόνο μπορεί να αισθανθούμε ότι έχουμε κουραστεί υπερβολικά και ότι έχουμε εξαντληθεί. Το ηθικό μας μπορεί να πέσει κατακόρυφα και να βλέπουμε τα πράγματα αρνητικά και μαύρα. Είναι όμως μια ευκαιρία να δούμε κατά πόσο κινούμαστε και αποφασίζουμε σύμφωνα με τα δεδομένα της τρέχουσας πραγματικότητας ή κατά πόσο είμαστε ακόμη μέσα σε ένα απαρχαιωμένο, παλιό και πεπερασμένο από τους καιρούς σκεπτικό. Είναι στιγμή που δε θα πρέπει να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους αλλά να δούμε πώς μπορούμε εμείς οι ίδιοι να δράσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Ουρανό.
Με αυτόν τον συνδυασμό ενεργειών μπορεί και να φτάσουμε στο σημείο να αισθανθούμε εκτός κοινωνίας, να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχουν κοινά πλέον με εμάς και τους φίλους μας, ότι είμαστε το μαύρο πρόβατο και ότι τίποτα δεν πάει καλά και να μας φταίνε όλα. Στην πορεία των επόμενων μηνών θα χρειαστεί σίγουρα να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα σε σχέση με τους πραγματικούς μας φίλους και να επανεξετάσουμε τι είναι αυτό που μας δίνει πλέον νόημα και μας εξιτάρει στη ζωή μας. Αυτό θα πρέπει να γίνει όμως κατόπιν ωρίμου σκέψεως και όχι βιαστικά και ξαφνικά όπως θα είναι  η τάση από την έκλειψη.

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Ποσειδώνα.
Μια τέτοια έκλειψη μας σπρώχνει να επανεξετάσουμε τα πιστεύω μας και ίσως και την ίδια την πίστη μας σε ανθρώπους, ιδέες και καταστάσεις. Μπορεί να θολώσει αρκετά την κρίση μας και τη λογική μας και να μας βάλει σε μια διαδικασία αμφισβήτησης κάθε θεμελιώδους αρχής. Τα πάντα καταλύονται, ακόμη και το έδαφος που πατάμε μπορεί να μη φαίνεται και τόσο σταθερό πλέον και καλούμαστε κατά κάποιο τρόπο να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας. Μας αποκαλύπτεται η πραγματικότητα και αν κάναμε τα στραβά μάτια στα προβλήματά μας παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τα σημάδια τώρα είναι η ώρα που θα χρειαστεί να ξυπνήσουμε και να αναλάβουμε ευθύνες και να αντιμετωπίσουμε την σκληρή μερικές φορές πραγματικότητα.

Αν η έκλειψη κάνει όψη με τον γενέθλιο Πλούτωνα.
Ο καθένας μας κουβαλάει μέσα του μια σκοτεινή και καλά κρυμμένη πλευρά από τους άλλους. Μερικές φορές αυτό είναι καλό και για μας και για την κοινωνία μας γιατί αισθήματα όπως μίσος, ζήλεια, φόβος, παράνομες επιθυμίες κτλ καλό είναι να μένουν μακριά από εμάς και τη ζωή μας  γιατί δε λειτουργούν θετικά και δημιουργικά, επιβαρύνοντας το Κάρμα μας και μας κάνουν σκλάβους του κατώτερου εαυτού μας ή ακόμη και σκλάβους κάποιου άλλου που δεν είναι εξελιγμένος άνθρωπος. Μια τέτοια έκλειψη λοιπόν μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό το σκοτεινό κομμάτι μας ή με το σκοτεινό κομμάτι των άλλων που μας περιβάλλουν και μας καλεί να φωτιστούμε και να φωτίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: