31.7.11

Το Αλμανάκ για τον μήνα Αύγουστο. Πλανήτες, αστεροειδείς και οι κυριώτερες όψεις του μήνα.



Ο Ήλιος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 8 μοίρες του Λέοντα, στις 24 θα περάσει στην Παρθένο και στις 31 θα βρίσκεται στις 7 μοίρες του ζωδίου.

Η Σελήνη στις 6 Αυγούστου θα είναι σε φάση πρώτου τετάρτου στον Σκορπιό, στις 13 σε φάση Πανσελήνου στον Υδροχόο, στις 21 σε τελευταίο τέταρτο στον Ταύρο και τέλος στις 29 Αυγούστου θα είναι σε φάση νέας Σελήνης στο ζώδιο της Παρθένου.

Ο Ερμής την πρώτη του μήνα θα μπαίνει στην Παρθένο και στις 3 θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 4 του μήνα. Στις 9 θα περάσει, ανάδρομος πάντα, στον Λέοντα και στις 26 του μήνα θα βρεθεί πάλι σε στάση για να γυρίσει ευθύδρομος, στην 19 μοίρα του ζωδίου. Στις 31 Αυγούστου θα έχει προχωρήσει και θα βρίσκεται στις 20 μοίρες του Λέοντα.

Η Αφροδίτη την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 4 μοίρες του Λέοντα, στις 22 θα περάσει στην Παρθένο και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στις 11 μοίρες του ζωδίου.

Ο Άρης την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 28 μοίρες του Διδύμου, στις 4 του μήνα θα περάσει στο ζώδιο του Καρκίνου και μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει στις 18 μοίρες του ζωδίου.

Ο Δίας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 9 μοίρες του Ταύρου, στις 15 θα πατήσει την 10η μοίρα και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Στις 30 Αυγούστου ο πλανήτης θα βρεθεί σε στάση γυρίζοντας ανάδρομος την τελευταία μέρα του μήνα.

Ο Κρόνος την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται στις 12 μοίρες του Ζυγού, στις 10 του μήνα θα περάσει στην 13η μοίρα του ζωδίου, στις 21 θα περάσει στην 14η μοίρα και στα τέλη του μήνα θα πατήσει την 15η μοίρα του Ζυγού.

Ο Ουρανός στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στην 4η μοίρα του Κριού και από τις 18 του μήνα και μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα βρίσκεται ανάδρομος στην 3η μοίρα του ζωδίου.

Ο Ποσειδώνας την πρώτη του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στη μηδενική μοίρα των Ιχθύων, στις 6 του μήνα θα περάσει στον Υδροχόο και θα παραμείνει ανάδρομος στην 29η μοίρα του ζωδίου μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Ο Πλούτωνας στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στην 5η μοίρα του Αιγόκερω και από τις 28 του μήνα μέχρι και τα τέλη θα έχει περάσει στην 4η μοίρα του Αιγόκερω, ανάδρομος πάντα.

Ο Χείρωνας στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομος στην 4η μοίρα των Ιχθύων και μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει μέχρι και την 2η μοίρα του ζωδίου.

Η Δήμητρα στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομη στη μηδενική μοίρα του Κριού και μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει στην 27η μοίρα των Ιχθύων.

Η Αθηνά στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομη στην 5η μοίρα του Υδροχόου, στις 25 θα περάσει στον Αιγόκερω και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στις 28 μοίρες του ζωδίου.

Η Εστία στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται ανάδρομη στις 13 μοίρες του Υδροχόου και μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει φτάσει στην 7η μοίρα του ζωδίου.

Η Ήρα στην αρχή του μήνα θα βρίσκεται στην πρώτη μοίρα του Ζυγού και μέχρι τα τέλη του μήνα θα φτάσει στην 10η μοίρα του ζωδίου.

Οι σημαντικότερες όψεις του μήνα είναι:

01.08  Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού
03.08  Το τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα
04.08  Το εξάγωνο Ερμή-Άρη.
05.08  Το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία
05.08  Η αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα.
07.08  Το εξάγωνο Αφροδίτης-Κρόνου.
09.08  Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού.
10.08  Η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα.
16.08  Η σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης-Ήλιου.
18.08  Το εξάγωνο Άρη-Δία.
21.08  Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα.
22.08  μέχρι και τα τέλη του μήνα το τρίγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα.
24.08  Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου.
30.08  Το τρίγωνο Αφροδίτης-Δία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: