1.9.15

Κρόνος στον Τοξότη 2015-2017

Ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιο του Τοξότη στις 18.09.2015 για να οριοθετήσει θέματα που σχετίζονται με αυτό το ζώδιο και για να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε μεσα από τις προκλήσεις που θα φέρει. Σε αυτό το άρθρο αναφέρονται οι σημαντικότεροι σταθμοί του Κρόνου κατά το πέρασμά του από τον Τοξότη. Οι ανάδρομές του, οι σημαντικότερες όψεις του και τα διαστήματα και οι ημερομηνίες που επηρεάζονται.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο www.astropedia.gr

Ο χρόνος παραμονής του πλανήτη σε κάθε ζώδιο είναι γύρω στα δυόμισι χρόνια. Θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι και τις 20.12.2017.  Αρχικά, πέρασε στον Τοξότη στα τέλη του 2014 (23/12) δίνοντας μια πρώτη γεύση στα μεταβλητά ζώδια των πρώτων πέντε ημερών κατά το διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2015, αλλά λόγω αναδρόμησης επέστρεψε στον Σκορπιό βοηθώντας τα σταθερά ζώδια των τελευταίων δύο ημέρων να ολοκληρώσουν υποθέσεις τους και να τακτοποιήσουν κύκλους μέσα στο καλοκαίρι του 2015.


Τώρα εισέρχεται και πάλι στον Τοξότη για να παραμείνει μια και καλή. Έρχεται για να διδάξει, να εκπαιδεύσει και να μας βοηθήσει να ενηλικιωθούμε και να ωριμάσουμε πνευματικά.


Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που κυβερνά την εκπαίδευση, το εξωτερικό και τις φιλοσοφικές θεωρήσεις. Πολλές απόψεις και πεποιθήσεις θα αλλάξουν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας, και ο Δίας αφορά τα χρήματα, τα ιδανικά, την εκπαίδευση, τον ιατρικό τομέα, τη θρησκεία, την εκκλησία, τις κυβερνήσεις και τους νόμους. Νέες ιδέες θα αλλάξουν τη δομή όλου του κόσμου και την εξέλιξή του και μπορεί να δούμε αλλαγές στην εκπαίδευση, πολιτικά και εκκλησιαστικά σκάνδαλα και τους νόμους. Μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των θρησκευτικών και κυβερνητικών απόψεων για τους νόμους, την εκπαίδευση και τη φιλοσοφία της ζωής. 

Όλα εδώ πληρώνονται 
Ο Κρόνος από τον Τοξότη θα επιδράσει δείχνοντας το δύσκολο πρόσωπό του στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) και θα τους φέρει εμπόδια και δυσκολίες που θα χρειαστεί να τα υπερβούν και η ζωή τους θα σοβαρέψει πολύ.  Πιο ειδικά:
 • οι Δίδυμοι στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών θα καταλάβουν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις σημαντικές  και απαραίτητες σχέσεις και συνεργασίες τους, απομακρύνοντας περιττές και χωρίς ουσία επαφές.
 • οι Παρθένοι θα ανατρέξουν στο παρελθόν τους και στα τραύματα της οικογενειακής ζωής τους, θα απομακρύνουν από το σπίτι τους βλαβερά και ακάθαρτα πρόσωπα, θα χρειαστεί να αποχαιρετίσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους που φεύγει μακρυά και θα ασχοληθούν με κληρονομικά ή ακίνητη περιουσία.
 • οι Τοξότες  ωριμάζουν και αντιμετωπίζουν τις ευθύνες της ζωής. Εστιάζονται στον εαυτό τους και μαθαίνουν από τις εμπειρίες του παρελθόντος, ενώ προετοιμάζονται για απώλειες, περιορισμούς και καθυστερήσεις σε πολλά θέματά τους, καθώς οι συνθήκες απαιτούν να αναπτύξουν την υπομονή τους.
 • οι Ιχθύες  αποκτούν περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες στα επαγγελματικά τους και οι φιλοδοξία τους μεγαλώνει παρά τα εξωτερικά εμπόδια. Είναι περίοδος καρμικής ανταπόδωσης στα εργασιακά και αν έχουν δουλέψει σωστά και σκληρά θα ανταμειφθούν, διαφορετικά θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα στην δουλειά τους, με περισσότερο άγχος και πιθανές απώλειες.

Τα αγαθά κόποις κτώνται 
Το πιο θετικό πρόσωπο του Κρόνου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα παρορμητικά και τα σταθερά ζώδια της Φωτιάς (Κριοί και Λέοντες) τα οποία θα έχουν παρά τις δυσκολίες που φέρνει ο πλανήτης, εύνοια και τύχη σε κάποιους τομείς της ζωή τους και τα παρορμητικά και τα σταθερά ζώδια του Αέρα (Ζυγοί και Υδροχόοι) που θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι σταθερό και με βάσεις. Πιο ειδικά:
 • οι Κριοί θα μπορέσουν ευκολότερα να απαλλαγούν από όλα αυτά που έχουν μαζευτεί στο μυαλό τους και θα βάλουν τάξη, υιοθετώντας σοβαρές πεποιθήσεις και εφαρμόζοντας την διάκριση στο κάθετι. Πνευματική εξέλιξη. 
 • οι Λέοντες προσγειώνονται στην πραγματικότητα, σοβαρεύουν και αποφασίζουν ό,τι κάνουν να το κάνουν με την καρδιά τους. Στέκονται πιο εύκολα στα δικά τους πόδια και παίρνουν σοβαρές αποφάσεις στα αισθηματικά τους.
 • οι Ζυγοί έχουν ευκαιρίες να μάθουν καλύτερα κάτι, να εξειδικευτούν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να αρχίσουν να μορφοποιούν τις ιδέες τους, να οργανωθούν περισσότερο και έχουν την ευκαιρία να βάλουν σε τάξη το άμεσο περιβάλλον τους.
 • οι Υδροχόοι έχουν ευκαιρίες να σταθεροποιήσουν φιλίες που είναι χρήσιμες πρακτικά και να βγάλουν μιας και δια παντός από την ζωή τους φίλους που είναι πιεστικοί ή ανεύθυνοι. Έχουν επίσης την ευκαιρία να δώσουν συγκεκριμένη μορφή σε όνειρα που έχουν, σε επιθυμίες τους και σε σχέδια.

Τι κυβερνά ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σας και από ποιόν γενεθλιο οίκο διελαύνει; 
Για μια πρώτη ατομική εκτίμηση για το πώς θα λειτουργήσει η διέλευση του Κρόνου μπορείτε να δείτε ποιόν οίκο καταλαμβάνει το ζώδιο του Τοξότη στον γενέθλιό σας χάρτη. Σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προκλήσεις οι οποίες βέβαια θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε και να γίνετε πιο δυνατοί. Σημαντικό ρόλο θα παίξει φυσικά και ο τομέας που κυβερνά ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη. Για παράδειγμα η διέλευση του Κρόνου από τον 2ο οίκο του ατομικού ωροσκοπίου μπορεί να φέρει περιορισμούς και ευθύνες στα οικονομικά, αλλά αν ο Κρόνος κυβερνά στον χάρτη τον 10ο οίκο, τότε οι ευθύνες αυτές και οι περιορισμοί σχετίζονται με την εργασία ή με τον γάμο, ενώ αν είναι κυβερνήτης του 4ου οίκου, οι οικονομικές αυτές ευθύνες μπορεί να σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια ή με κληρονομικά θέματα.

Οι αναδρομές του Κρόνου στον Τοξότη
Κατά την παραμονή του στο ζώδιο του Τοξότη θα γυρίσει ανάδρομος δύο φορές. 

Πρώτη αναδρομή το 2016  
Η πρώτη αναδρομή του Κρόνου στον Τοξότη θα γίνει την άνοιξη-καλοκαίρι του 2016 (25 Μαρτίου έως 12 Αυγούστου 2016)  και σε επηρεάζει σε θέματα που προκύπτουν από την οικοθεσία και τις κυβερνήσεις του ατομικού σου χάρτη αν έχεις γεννηθεί
από 27/2-18/3,
από 29/5-18/6,
από 31/8-20/9 και
από 1-20/12
ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες από την 9η εώς την 26η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. 

Η αναδρομή ξεκινάει με ένα ακριβή σχηματισμό ταυ-τετραγώνου με βάση την αντίθεση Αφροδίτης-Δία και κορυφή τον Κρόνο. Ένα δυναμικός πλανητικός σχηματισμός σε μεταβλητά ζώδια που σηματοδοτεί αλλαγές στον κόσμο αλλά και στην ζωή σου. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, υπερβολικός έλεγχος, κριτική και προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη. Αλλαγές και αναθεωρήσεις σε παγιωμένες απόψεις και πεποιθήσεις σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κυβερνήσεων και νόμων.
Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή
25 Μαρτίου, 26 Μαίου, 3 και 4 Ιουνίου, 18 Ιουνίου, 20 Ιουνίου και 6 Αυγούστου
Ημερομηνίες που λειτουργούν θετικά 
30 Μαρτίου, 5 Απριλίου, 18 Απριλίου, 19 και 20 Ιουλίου και 1η Αυγούστου

Δεύτερη αναδρομή το 2017
Η δεύτερη αναδρομή του Κρόνου, όσο ο πλανήτης βρίσκεται στον Τοξότη, θα γίνει την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι του 2017 (06 Απριλίου έως 25 Αυγούστου 2017)  και σε επηρεάζει σε θέματα που προκύπτουν από την οικοθεσία και τις κυβερνήσεις του ατομικού σου χάρτη αν έχεις γεννηθεί
από 11-19/3,
από 11-19/6,
από 13-21/9 και
από 13-21/12
ή αν έχεις προσωπικούς πλανήτες από την 21η εώς την 27η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. 

Θέματα οικονομικά αλλα και γενικότερης υλικής άνεσης θα επανεξεταστούν καθώς λαμβάνεις αναγκαστικά τους περιορισμούς και επαναξιολογείς τα δεδομένα. Στα αισθηματικά ζητήματα περιορισμός του ρομαντισμού προς ώφελος της πρακτικότητας. Την περίοδο αυτή γίνεται σοβαρή διερεύνηση των κρυφών οικονομικών και μη κινήτρων του συντρόφου ή του συνεργάτη.
Ημερομηνίες που λειτουργούν θετικά 
17 Απριλίου, 24 Απριλίου, 11 Μαϊου, 19 Μαϊου, 1η Ιουνίου, 19 Ιουλίου, 14 Αυγούστου, 22 Αυγούστου
Ημερομηνίες που χρειάζονται προσοχή
21 Απριλίου, 29 Μαϊου, 5 Ιουνίου, 18 Ιουνίου, 24 Ιουλίου 

Όψεις που θα κάνει ο Κρόνος, διαστήματα και οι ημερομηνίες που επηρεάζονται.
Κατά το διάστημα που ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Τοξότη θα κάνει σημαντικές όψεις με τον Δία, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα. Οι όψεις αυτές επηρεάζουν και κοινωνικά αλλά και ατομικά, ανάλογα με τους οίκους του ωροσκοπίου όπου γίνονται και ανάλογα με το τι ακριβώς κυβερνάει κάθε πλανήτης που συμμετέχει στην όψη μέσα στον προσωπικό χάρτη.

Κρόνος τετράγωνο Ποσειδώνας (θα συμβεί τρεις φορές)
Τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ποσειδώνα δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις. Πολλά ζητήματα μας μπερδεύουν, σταθερές αξίες διαλύονται, άνθρωποι στους οποίους βασιζόμασταν φεύγουν από κοντά μας και γενικότερα επικρατεί κλίμα σύγχυσης με πολλά πράγματα που άλλο είναι και άλλο φαίνονται. Ενώ ο Κρόνος κυβερνά τις κοινωνικές δομές και τα συστήματα, ο Ποσειδώνας έρχεται να τα διαλύσει όλα. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως, καθώς με αυτή την όψη μπορούμε να υλοποιήσουμε κάποιο όνειρό μας, με υπερβολική προσπάθεια βέβαια, αγώνα και σκληρή δουλειά. Όσο ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Τοξότη θα κάνει τρια τετράγωνα με τον Ποσειδώνα.
 • στις 26 Νοεμβρίου 2015 το τετράγωνο των πλανητών επηρεάζει τους γεννημένους από 24-28/2, από 26-31/5, από 28/8-2/9 και από 28/11-2/12. Μέσα στο διάστημα που θα είναι ενεργό το τετράγωνο, από τις αρχές του Νοέμβρη δηλαδή, θα εμφανιστούν δύσκολα θέματα τα οποία θα επιλυθούν ή θα τακτοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2016.
 • στις 18 Ιουνίου 2016 και οι δύο πλανήτες θα είναι ανάδρομοι και το τετράγωνό τους που θα είναι ενεργό ήδη από τα μέσα του Μαϊου 2016 θα επηρεάσει τους γεννημένους από 1-5/3, από 1-5/6, από 3-7/9 και από 3-7/12. Είναι το δεύτερο από τα τρία τετράγωνα και προετοιμάζει καταστάσεις και οριστικά αποτελέσματα που θα φανούν τον Σεπτέμβριο του 2016 και γι'αυτό χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για κάποιους να διορθώσουν, να προσαρμοστούν ή να διαχειριστούν καταστάσεις.
 • στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 ο Κρόνος θα έχει ευθυδρομήσει αλλά ο Ποσειδώνας θα είναι ακόμη ανάδρομος και το τετράγωνο θα επηρεάσει τους γεννημένους από 27/2-3/3, από 29/5-3/6, από 31/8-5/9 και από 1-5/12. Αυτό το τετράγωνο θα είναι και το πιο σημαντικό καθώς ο Κρόνος μετά το δεύτερο τετράγωνο που έκανε ανάδρομος με τον Ποσειδώνα, δημιουργεί πάλι την ίδια όψη ευθύδρομος αυτή την φορά για να ξεκαθαρίσει και να ολοκληρώσει καταστάσεις που έγιναν φανερές στα τέλη του Νοεμβρη του 2015, όταν το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα έγινε για πρώτη φορά.

Δίας τετράγωνο Κρόνος (θα συμβεί δύο φορές)
Τα τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο συνήθως δημιουργούν δυσκολίες στην ολοκλήρωση επαγγελματικών ή οικονομικών επιδιώξεων, καθώς την περίοδο της ισχύος τους παρουσιάζονται σημαντικά εμπόδια. Μερικές φορές αναλαμβάνουμε ευθύνες και αρμοδιότητες ζωρίς όμως να έχουμε εξετάσει εκ των προτέρων αν μπορούμε να το κάνουμε ή αν είμαστε πρακτικά έτοιμοι.
 • στις 23 Μαρτίου 2016 και οι δύο πλανήτες θα είναι ανάδρομοι και με την συμμετοχή της Αφροδίτης δημιουργείται ταυ-τετράγωνο με τον Κρόνο δυνατό στην κορυφή του σχηματισμού. Το τετράγωνο είναι ενεργό από τις αρχές του Μάρτη μέχρι να γίνει και για δεύτερη φορά. Επηρεάζονται  κυρίως οι γεννημένοι από 6-8/3, από 6-8/6, από 8-10/9 και από 8-10/12.
 • στις 26 Μαϊου 2016 με τον Δία ευθύδρομο αυτή την φορά και με τον Κρόνο ακόμη ανάδρομο συνεχίζεται και κορυφώνεται η επίδραση του τετραγώνου που άρχισε να ενεργοποιείται στις αρχές του Μάρτη. Τις πρώτες μέρες μάλιστα του Ιουνίου λειτουργεί ο πλανητικός σχηματισμός μεγάλου τετραγώνου με Ήλιο στους Διδύμους, Δία στην Παρθένο, Κρόνο στον Τοξότη και Ποσειδώνα στους Ιχθύς κάνοντας έντονα δυναμική την περίοδο για τους γεννημένους κυρίως από 3-5/3, από 3-5/6, από 5-7/9 και από 5-7/12.   

Κρόνος τρίγωνο Ουρανός (θα συμβεί τρεις φορές)
Ένα τρίγωνο μεταξύ αυτών των πλανητών σίγουρα μπορεί να βελτιώσει την ζωή μας και να μας βοηθήσει να εναρμονίσουμε το παλιό με το καινούργιο, φέρνοντας μια νέα ποιότητα στην ζωή μας. Αποκτάμε περισσότερη ελευθερία καθώς φεύγουν απο εμάς ευθύνες και απελευθρωνόμαστε από περιοριστικές καταστάσεις. Αυτή η ευεργετική όψη θα συμβεί τρείς φορές όσο ο Κρόνος θα είναι στον Τοξότη:
 • στις 25 Δεκεμβρίου 2016 το τρίγωνο κορυφώνεται για πρώτη φορά και μάλιστα σούπερ ενισχυμένο από τα εξάγωνα της Αφροδίτης από τον Υδροχόο και του Δία από τον Ζυγό που δέχεται ταυτόχρονα ο Κρόνος εκείνη την ημέρα! Το τρίγωνο είναι σε εξέλιξη από τις αρχές του Δεκέμβρη και προετοιμάζει για πολύ θετικές στιγμές και ευχάριστες εξελίξεις όλους μας, αλλά πιο ειδικά τους γεννημένους από 7-10/2, από 7-11/4, από 10-14/8, από 10-14/10 και από 10-14/12 
 • στις 19 Μαϊου 2017 με τον Κρόνο να είναι ανάδρομος αυτή την φορά. Επηρεάζει θετικά τους γεννημένους από 13-16/2, από 14-17/4, από 17-20/8, από 17-20/10 και από 17-20/12. 
 • στις 11 Νοεμβρίου 2017 και επηρεάζει θετικά τους γεννημένους από 13-17/2, από 14-18/4, από 17-21/8, από 17-21/10 και από 17-21/12. 

Δίας εξάγωνο Κρόνος (R) 
Κάθε εξάγωνο είναι μια ευκαιρία για κάτι. Πολύ περισσότερο ένα εξάγωνο μεταξύ δύο πλανητών που δεν κινούνται τόσο γρήγορα και άρα το παράθυρο της ευκαιρίας μπορεί να παραμείνει ανοιχτό για μεγαλύτερο διάστημα. Ο Δίας και ο Κρόνος τελειοποιούν την όψη εξαγώνου στις 27 Αυγούστου 2017 και δίνουν μέχρι τότε την ευκαιρία να θέσουμε καινούργιους στόχους και να υλοποιήσουμε φιλοδοξίες και σχέδια. Το εξάγωνο θα είναι ενεργό από τις 15 και αρκετά ισχυρό στις 21 Αυγούστου με τον Άρη από τον Λέοντα να δίνει την ενέργεια και την δράση που χρειάζεται. Από αυτή την όψη οφελούνται οι γεννημένοι από 9-11/2, από 13-15/8, από 13-15/10 και από 13-15/12. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια  μπορούν να έχουν επίσης ευκαιρίες οι γεννημένοι από 10-12/4 και από 11-13/6. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: