4.3.16

Είσοδος Ερμή στους Ιχθύς (05.03-22.03.2016)

Ο Ερμής αλλάζει ζώδιο και από τις 5 Μαρτίου αρχίζει την διέλευσή του από τον Ιχθύ. Η διέλευση δε θα διαρκέσει πολύ, καθώς στις 22 Μαρτίου ο πλανήτης θα αλλάξει και πάλι ζώδιο περνώντας στον Κριό. Όσο όμως βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, η σκέψη μας θα γίνει πιο βαθιά και δυσνόητη και οι επικοινωνίες θα έχουν το στοιχείο της μεταβλητότητας. Τα περισσότερα πράγματα που συνεννοούμαστε μπορεί και να διαφοροποιηθούν αργότερα, οι άνθρωποι σκεφτόμαστε περισσότερο πάνω στο πώς θα περάσουμε πιο όμορφα παρά πώς θα κάνουμε πιο παραγωγικό το επόμενο διάστημα και πολλές οι συζητήσεις και οι σκέψεις για τις σχέσεις και το αισθηματικό μας κομμάτι. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, ούτε το ζώδιο είναι το καλύτερο για τον Ερμή, καθώς στους Ιχθύς έχει την αδυναμία και την πτώση του, αλλά και οι όψεις που θα κάνει κατά την συγκεκριμένη διέλευση είναι δύσκολες και χρειάζονται προσοχή.
                                          

Χάρτης εισόδου

Στον χάρτη εισόδου που καταστρώνεται για την στιγμή που ο πλανήτης εισέρχεται στους Ιχθύς, ο Ερμής δεν είναι σε καύση, ούτε υπό τις ακτίνες του Ηλίου και αυτό είναι καλό, αλλά παρατηρούμε το τρίγωνο του ωροσκόπου με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα να πέφτει πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη. Η σκέψη μας, η επικοινωνία και κυρίως ο τρόπος που φιλτράρουμε τα γεγονότα θα είναι μέσα από συναισθηματικά φίλτρα και σίγουρα όχι αντικειμενικός και εκλογικευμένος. 

Από την θετική πλευρά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι συνδεόμαστε με τον εσωτερικό μας εαυτό και σκεφτόμαστε πάνω σε αυτά που μας μιλάνε στην ψυχή και στην καρδιά, η Σελήνη από την άλλη όμως στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και στον όγδοο οίκο του χάρτη δεν βοηθάει στο να εξωτερικευτούν τα συναισθήματα δυνατά. Το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου σίγουρα θα συγκρατήσει τις εξάρσεις, αλλά από την άλλη θα καταπιέσει την αληθινή και πηγαία έκφραση λόγω πρακτικών και αντικειμενικών περιορισμών, ενώ η 150άρα όψη Δία-Ουρανού μας δείχνει ότι η σκέψη μας και η επικοινωνία μας καλό είναι να περάσουν μέσα από προσαρμογές, κατανόηση και αφομοίωση των νέων δεδομένων.


Οι όψεις του Ερμή από τον Ιχθύ

11.03 Ερμής σύνοδος Ποσειδώνας
Η σκέψη μας και οι επικοινωνίες μας περιστρέφονται γύρω από πνευματικά θέματα, γύρω από το μυστήριο, το μυστηριακό και τα μυστικά. Κατάλληλη περίοδος να ασχοληθούμε με καλλιτεχνικά θέματα και δημιουργικές δραστηριότητες. Προσοχή σε παράνομες και μυστικές σχέσεις.

14.03 Ερμής τετράγωνο Κρόνος
Η όψη μιλάει για σκληρή πνευματική εργασία και ευνοεί το να κάνουμε τα πράγματα από μόνοι μας, χωρίς να περιμένουμε από τους άλλους. Το να μιλήσουμε για τα πλάνα και τα σχέδια μας θα είναι δύσκολο καθώς θα υπάρχει αρνητισμός και παρανοήσεις που θα δημιουργήσουν εμπόδια. Προσέχουμε τις λεπτομέρειες σε ό,τι και αν κάνουμε, ειδικότερα σε θέματα εργασίας, σπουδών, μελέτης και εγγράφων. Καλύτερα να αναβάλουμε σημαντικές υπογραφές και διαπραγματεύσεις ή να ζητήσουμε την βοήθεια ενός ειδικού στα θέματά μας.

15.03 Ερμής εξάγωνο Πλούτωνας
Η όψη κάνει τις σκέψεις και τις συζητήσεις μας να έχουν βάθος και ένταση και μας απασχολούν μυστικά και μυστήρια θέματα. Το μυαλό μας είναι σε θέση να ανακαλύψει και να αποκαλύψει μυστικά παιχνίδια ευκολότερα όσο λειτουργεί η όψη. Επίσης, γινόμαστε πιο πειστικοί μέσα από τον λόγο μας και μπορούμε να περάσουμε τα μηνύματα που θέλουμε χωρίς να φαίνεται ότι πιέζουμε ή εξαναγκάζουμε τους άλλους.

15.03 Ερμής αντίθεση Δίας
Η όψη δημιουργεί μεγάλες ιδέες και σχέδια και μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο θετικά και να κινούμαστε πιο κοινωνικά και ανοιχτά. Ίσως πιο πολύ όμως από ό,τι θα χρειαζόταν και καλό θα ήταν να εστιαστούμε σε λεπτομέρειες και σε ένα μέρος από τα μεγάλα σχέδιά μας για να έχουμε αποτέλεσμα.  Η αισιοδοξία μας κάνει να νομίζουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα από αυτά που όντως μπορούμε και αν πρέπει να αποφασίσουμε για κάτι σημαντικό, καλό είναι να ζητήσουμε την βοήθεια κάποιου ειδικού με αντικειμενικό βλέμμα, γιατί ευκαιρίες μπορεί να υπάρχουν πολλές αλλά η απληστία του μυαλού μας μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις.

Πώς θα επηρεάσει η διέλευση του Ερμή το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: