8.3.16

Ολική ηλιακή έκλειψη στις 09.03.2016 στους Ιχθύς


Στις 9 του μήνα λαμβάνει χώρα ολική έκλειψη Ηλίου στις 03:55 στην 19η μοίρα των Ιχθύων. Για τα δεδομένα της Ελλάδας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω.



Ποιους επηρεάζει;
Από την έκλειψη επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες και συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί από 7-12/3, από 7-12/6, από 16-14/9 και από 9-14/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία από την 16η έως την 21η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Τέλος, από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή προσωπικά σημεία στην 11η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού.

Μια ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή που μπορεί να φέρει όμως πολλές ριζικές αλλαγές στην ζωή μας. Αυτό συμβαίνει με μια σειρά γεγονότων που μπορεί να είναι ευχάριστα ή και δυσάρεστα, ανάλογα με τον προσωπικό μας χάρτη. Οτιδήποτε φέρνει μια ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατό και ξεκάθαρο και σε εμάς και στους άλλους και δε θα παραμείνει απλά σαν ένα εσωτερικό γεγονός που μας δημιουργεί σκέψεις. Στην περίπτωση που η ηλιακή έκλειψη αγγίζει συγκεκριμένους πλανήτες στον χάρτη μας, τότε προτού συμβούν οι αλλαγές θα πρέπει να ξεπεράσουμε μια πρόκληση που περιγράφεται από τους συγκεκριμένους πλανήτες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μας. 

Γενικότερα για τις εκλείψεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ  

Μέχρι πότε θα επηρεάζει;
Μια έκλειψη δεν είναι φαινόμενο που δίνει αποτελέσματα άμεσα, αλλά χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να ξεδιπλωθεί η ενέργειά της στην ζωή μας. Αυτή η έκλειψη ολοκληρώνει τον κύκλο που άρχισε με την προηγούμενη ηλιακή έκλειψη στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 στην Παρθένο και δίνει την σκυτάλη σε έναν νέο κύκλο που θα ολοκληρωθεί με την επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Η διάρκεια της συγκεκριμένης  έκλειψης είναι 4 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τους παραδοσιακούς αστρολόγους μια ηλιακή έκλειψη επιδρά τόσα χρόνια όσα λεπτά διαρκεί και άρα περιμένουμε αυτή η έκλειψη να συνεχίσει να φέρνει γεγονότα μέχρι και το 2020!Σημαντικές ημερομηνίες που ενεργοποιούν την μοίρα της έκλειψης είναι στις 15/3, στις 27/3, στις 9/6, στις 9/9 και στις 11/9

Φράσεις-κλειδιά για την έκλειψη
  • ψυχική αναγέννηση
  • το εξελικτικό σχέδιο προχωράει
  • μελετώντας το παρελθόν προβλέπουμε το μέλλον
  • προσαρμοσμένη δράση με διπλωματία
  • βάζουμε συγκεκριμένους στόχους και δεν παρασυρόμαστε από το γενικότερο χάος

Τάξη στο χάος
Στον χάρτη του φαινομένου παρατηρούμε την έκλειψη να συμβαίνει στον δεύτερο οίκο και να βρίσκεται σε αντίθεση με τον ανάδρομο Δία στην Παρθένο και στον όγδοο οίκο. Σηματοδοτούνται λοιπόν γεγονότα και εξελίξεις που σχετίζονται με τα οικονομικά μας και με την ασφάλεια που έχουμε ή που δεν έχουμε. Επίσης τονίζονται θέματα αυτοαξίας και γενικότερα αξιών τόσο υλικών όσο και ηθικών. Η αντίθεση με τον Δία σίγουρα δηλώνει και την πτώση των αξιών στην κοινωνία που ζούμε. Μέσα στον δεύτερο οίκο παρατηρούμε τέσσερις πλανήτες μαζεμένους (Ήλιο. Σελήνη, Ερμή Ποσειδώνα) συν τον νότιο δεσμό και τον Χείρωνα! Σίγουρα υπάρχει λοιπόν μια πολύ έντονη κατάσταση που χρειάζεται να ξεκαθαρίσει. Ο νότιος δεσμός σημαίνει και το ότι αυτή κατάσταση σχετίζεται με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος σε οικονομικό επίπεδο αλλά και όσο αφορά την αίσθηση των αξιών μας και θα χρειαστεί να γίνει ένας σοβαρός απολογισμός. Χρειάζεται να ξεμπερδέψουμε τα πράγματα, να συγκεντρωθούμε και να βρούμε την λύση μέσα από ψυχραιμία και αποφεύγοντας την χαοτική σκέψη.

Προσοχή και μεθοδικότητα
Η αντίθεση με τον Δία δεν βοηθάει πολύ. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, να δοθεί προσοχή στην λεπτομέρεια και με μεθοδικότητα να προχωρήσουμε μπροστά. Το τρίγωνο του Πλούτωνα με τον Δία και το εξάγωνο του με την έκλειψη καθιστά τον Πλούτωνα βοηθητικό στοιχείο που διευκολύνει την αντίθεση του Δία. Μέσα από το εξάγωνο δίνονται ευκαιρίες να μεταμορφώσουμε και να αλλάξουμε σε βάθος το εγώ μας και μέσα από την δύναμη του στοιχείου του Νερού που επικρατεί στον χάρτη να κυνηγήσουμε το όνειρό μας και να επιμείνουμε στο να κάνουμε το όνειρό μας συγκεκριμένο στόχο. Το ταυ-τετράγωνο με κορυφή τον Κρόνο μας δείχνει ότι χρειάζεται να δούμε ξεκάθαρα τα θέματά μας και παρά το χαοτικό κλίμα να συγκεντρωθούμε με προσοχή και ρεαλισμό στον στόχο μας, παρά τις δυσκολίες και να αποφύγουμε θεωρητικές τοποθετήσεις και ιδεολογήματα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, μόχθος, ωριμότητα και ήθος. 

Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είσαι το ζώδιό σου και ότι ο ατομικός σου χάρτης αποκαλύπτει πολύ περισσότερες πληροφορίες για το ποιος είσαι και για τις επερχόμενες τάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: