22.3.16

Σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στις 23.3.2016

Στις 23 Μαρτίου παρατηρείται σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς στην 3η μοίρα το άξονα Κριού-Ζυγού. Η Σελήνη βρίσκεται στον Ζυγό και ο Ήλιος στον Κριό. Η έκλειψη ολοκληρώνεται στις 13:59 και για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω.


Από την έκλειψη επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός και Αιγόκερως) και συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί από 21-26/3, από 21-26/6, από 23-28/9 και από 23-28/12. Επηρεάζονται επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή προσωπικά σημεία στις πρώτες 5 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων και από αντισκιά όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 27η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος.

Μια παλιά ιστορία;
Συνήθως, οι σεληνιακές εκλείψεις φέρνουν στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ή την έλλειψη της ασφάλειας μέσα στο σπίτι, την οικογένεια ή την συναισθηματική μας ζωή. Η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται με την Σελήνη στον Ζυγό και τον Ήλιο στον Κριό και ο άξονας Κριού-Ζυγού είναι ο κύριος άξονας των σχέσεων και των συνεργασιών. Περιμένουμε λοιπόν με αυτή την έκλειψη να ανασυρθούν στην επιφάνεια και να κινηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια που έχουμε μέσα στη σχέση μας, αλλά και στις συνεργασίες μας. Μιας και το φως της Σελήνης από τον Ζυγό εκλείπει, ίσως είναι η στιγμή να δούμε ότι χρειάζεται να βασιστούμε τελικά στην δική μας δύναμη και παρουσία μέσα στην σχέση/συνεργασία (Ήλιος στον Κριό) και να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους δράσης μέσα από την δική μας δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Η σεληνιακή αυτή έκλειψη συνδέεται με την προηγούμενη σεληνιακή φάση, την ηλιακή έκλειψη δηλαδή στις 9 Μαρτίου και σχέδια που ξεκίνησαν τότε, τώρα εξελίσσονται, τροποποιούνται ή φανερώνουν τα αποτελέσματά τους. Βέβαια, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαμε σεληνιακές εκλείψεις πάλι στον ίδιο άξονα και είναι πιθανόν θέματα που εξελίσσονται αυτή την περίοδο να σχετίζονται με θέματα που ενεργοποιήθηκαν τότε, όπως επίσης και με τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο του 2014, όπου και πάλι είχαμε σεληνιακές εκλείψεις στον ίδιο άξονα.

Φράσεις – κλειδιά για την έκλειψη
  • παρατηρούμε τις σχέσεις μας
  • παλιές προσπάθειες φέρνουν καρπούς
  • συνειδητοποιούμε την θέση μας μέσα στο σχέδιο
  • αντί να το παρακάνουμε, συνειδητοποιούμε τα όριά μας

Στον χάρτη παρατηρούμε τον Ερμή και τον Άρη να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο, καθώς ο Άρης είναι ο κυβερνήτης της έκλειψης και διευκολύνει την αντίθεση των φώτων εξαγωνίζοντας την Σελήνη και τριγωνίζοντας τον Ήλιο και ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο και εισέρχεται σε κατάσταση καζίμι μία ώρα μετά την έκλειψη. Για το καζίμι του Ερμή μπορείς να μάθεις εδώ.

Συζητήσεις, σκέψεις, επιλογές και αποφάσεις
Το βασικό θέμα αυτής της έκλειψης είναι η σκέψη μας και η επικοινωνία. Η ικανότητα συλλογισμού και λογικής επεξεργασίας των δεδομένων που υπάρχουν, το πώς θα εκφράσουμε τα συμπεράσματά μας και οι αποφάσεις που θα πάρουμε. Αυτή την περίοδο θεωρούμε ότι βλέπουμε πιο καθαρά τις καταστάσεις και είμαστε πιο σίγουροι για αυτά που πιστεύουμε και που υποστηρίζουμε. Αυτό είναι καλό, μπορεί να φέρει προβλήματα στις σχέσεις μας όμως, καθώς η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή μιλάει για επικοινωνιακή ανισορροπία και για ισχυρές ή απόλυτες απόψεις που δεν βοηθάνε στο να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τον άλλο και να γεφυρώσουμε το χάσμα ή να λύσουμε τα προβλήματα μέσα από ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο είναι σαφέστατα σημάδι ότι κατά την επόμενη περίοδο μας απασχολούν έντονα και παίρνουν πολύ από τον χρόνο μας οι συζητήσεις, τα μέιλ και τα μηνύματα, ο γραπτός και ο προφορικός λόγος και οι αποφάσεις ή οι επιλογές που θα χρειαστεί να κάνουμε σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των συζητήσεων. Στην διαδικασία αυτή το νευρικό μας σύστημα μπορεί να φορτιστεί και να χρειαστεί να βρούμε χρόνο για ανάπαυση και ξεκούραση. Πολλές πληροφορίες έρχονται, νέα δεδομένα προκύπτουν, οι συνθήκες μας καλούν να αντιδράσουμε άμεσα και να αποφασίσουμε και όλη αυτή η κατάσταση μπορεί και να υπερφορτώσει το σύστημά μας και είναι απαραίτητη η παύση και η ξεκούραση, κυρίως του μυαλού.

Ο κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Άρης σε θετικές γωνίες με την έκλειψη (εξάγωνο με την Σελήνη και τρίγωνο με τον Ήλιο), αλλά σε σκληρή όψη ενάμισι τετραγώνου με τον Ουρανό ο οποίος εντοπίζεται στον άξονα της έκλειψης. Οι θετικές γωνίες δημιουργούν την άνεση να κινηθούμε δραστικά και αποφασιστικά παίρνοντας πρωτοβουλίες και αναλαμβάνοντας δράση που φέρνει άμεσα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό επίσης να δράσουμε ώστε να πάψει να υπάρχει η αμφιθυμία, η αμφιβολία και η πόλωση στις απόψεις και να βγούμε από το στάδιο των ατέρμονων συζητήσεων, όπου ο καθένας υποστηρίζει σθεναρά την άποψή του χωρίς να υπάρχει πρακτικό αποτέλεσμα. Οι αποφάσεις παίρνονται άμεσα και προχωράμε με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό στην εφαρμογή των σχεδίων μας. Το εξάγωνο με την Σελήνη μας κάνει να επιδιώκουμε πιο έντονα τις επιθυμίες μας και την ανάγκη μας για ερωτική συνεύρεση, τονώνοντας τις προσωπικές μας σχέσεις και το τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή δίνει τον ενθουσιασμό που χρειάζεται για να ξεκινήσουμε καινούργια πλάνα, συγκεντρωμένοι και εύστροφοι.

Δες πώς θα επηρεάσει η έκλειψη το ζώδιό σου στο άρθρο στο astropedia.gr
Μην ξεχνάς όμως ότι ο ατομικός σου χάρτης αποκαλύπτει πολύ περισσότερα στοιχεία για σένα και τις μελλοντικές τάσεις στην ζωή σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: