13.10.16

Πανσέληνος 16.10.2016 στον άξονα Κριού-Ζυγού

Χαοτικά συναισθήματα και γεγονότα που ξαφνιάζουν

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα στις 16 του μήνα στις 07:23 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 23η μοίρα και 14 λεπτά του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Κριό, Ήλιος στον Ζυγό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.




Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Οκτωβρίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 12-16/1, από 11-15/4, από 14-18/7, από 14-18/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 21η έως την 25η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 26/2 και 30/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 7η του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.
 
Στα μισά του κύκλου

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη την πρώτη του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στα τέλη αυτού του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά
  • Αναθεώρηση εννοιών που σχετίζονται με την σχέση ατομικής θέλησης και ομάδας
  • Αναδιοργάνωση στόχων
  • Ανεξέλεγκτη ανάγκη για χαρά ή για σεξουαλική ικανοποίηση
  • Αποδοχή της συνεξάρτησης
  • Ανάγκη διαμαρτυρίας έναντι των κοινωνικών περιορισμών

  • Η γεύση των επόμενων ημερών

    Ζεις μόνο μια φορά

    Μια εκρηκτική περίοδος σηματοδοτείται από αυτή την παρορμητική Πανσέληνο, κατά την οποία πολλά μπορεί να συμβούν, αναπάντεχα και ξαφνικά και πολλές αλλαγές μπορούν να λάβουν χώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς η αλλαγή είναι απαραίτητη για να εξελιχθούν οι καταστάσεις, αλλά αυτό που τονίζεται στον χάρτη της Πανσελήνου και χρειάζεται προσοχή είναι ο τρόπος που γίνεται αυτή η αλλαγή: απόλυτα, εν βρασμώ, εκβιαστικά και χωρίς να έχουν προσαρμοστεί οι πολύ μεγάλες προσδοκίες στην πραγματικότητα. Είναι μια Πανσέληνος που δίνει την αίσθηση του κρίσιμου, του επιτακτικού και του ότι τώρα πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει, γιατί ζεις μόνο μια φορά.

    Μην το λες, αν δεν το εννοείς
    Το φαινόμενο επιδρά σημαντικά γιατί τοποθετείται και ενεργοποιεί γωνίες του χάρτη και δεν πρόκειται οι ανατροπές και οι αλλαγές που θα έρθουν απλά να περάσουν και να ξεφουσκώσουν. Αν μιλάμε για ένα συναισθηματικό ξέσπασμα, που δε θα ήταν πρωτόγνωρο σε φάση Πανσελήνου, τότε αυτό το ξέσπασμα θα αλλάξει κατά πολύ τις ισορροπίες και δεν πρόκειται τα πράγματα να είναι τα ίδια μετά. Κοινώς, δεν μας παίρνει για τελεσίγραφα, εκτός και αν τα εννοούμε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια περίοδο που επαναπροσδιορίζονται με άμεσο και δραστικό τρόπο σχέσεις και συνεργασίες και φυσικά εμείς οι ίδιοι και η πορεία που θέλουμε να χαράξουμε για τον εαυτό μας μέσα από τον τρόπο που συνεργαζόμαστε και αλληλοεπιδρούμε με τους άλλους.

    Το φωτογραφικό φλας που σε τυφλώνει
    Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου ενεργοποιεί από αντισκιά τον Ποσειδώνα, ο οποίος δέχεται όψη 150 μοιρών από τον Δία. Η τάση να κινηθούμε προσπαθώντας όχι μόνο να αποκρύψουμε, αλλά και να παρουσιάζουμε διαφορετικά και αλλοιωμένα αυτό που συμβαίνει είναι υπαρκτή. Κινούμαστε με πλαγίους τρόπους παραποιώντας πολύ μικρές καθημερινές λεπτομέρειες που όμως είναι σημαντικές. Και κινούμαστε πολύ συνειδητά και έντεχνα. Αυτές οι πολύ μικρές λεπτομέρειες όμως είναι που τώρα έρχονται στο φως και μάλιστα φωτογραφίζονται με τόσο ισχυρό φωτογραφικό φλας που τονίζονται τόσο, ώστε μόνο αυτές να έχουν σημασία τώρα. Δεν είναι τόσο ισορροπημένο αυτό βέβαια. Χρειάζεται και πάλι να μπει η λογική στο παιχνίδι της αλήθειας. Χρειάζεται να αποδεχτούμε τα λάθη μας, να αντιμετωπίσουμε όχι ην αλήθεια, αλλά την πραγματικότητα και να προσαρμόσουμε ή να μετριάσουμε τα υπερβολικές φιλοδοξίες και τα θέλω μας στα πραγματικά δεδομένα του τώρα.

    Από εκεί που δεν το περίμενες

    Η ενέργεια αυτής της Πανσελήνου έχει κάτι απροσδιόριστο και ξαφνικό. Σε χτυπάει από εκεί που δεν το περιμένεις. Σε πληγώνει ή σε ξαφνιάζει επειδή ένα οικείο πρόσωπο που το θεωρούσες δεδομένο, ξαφνικά κινείται εντελώς διαφορετικά από το συνηθισμένο. Σε πληγώνει γιατί η οικογένειά σου δεν σε υποστηρίζει πια με τον τρόπο που σε υποστήριζε μέχρι τώρα. Σε ξαφνιάζει γιατί καταρρέουν αυτά τα λίγα σταθερά που είχες μέχρι τώρα και μπροστά σου ανοίγεται ένας νέος κόσμος, γεμάτος από χαοτικά συναισθήματα, αντίδραση και έριδες. Κάτι τραντάζει το θεμέλιο της ύπαρξής σου, δεν σε αναστατώνει απλά.

    Βόμβα στα θεμέλια
    Το αιώνιο δίλημμα ελεύθερης βούλησης και πεπρωμένου τονίζεται με αυτή την Πανσέληνο. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ουρανό μας κάνει να θέλουμε και να κινούμαστε προς την αλλαγή. Κινούμαστε με τρόπο έντονο όμως, ξαφνικό και εκρηκτικό. Οι βάσεις και τα θεμέλια που υπάρχουν τραντάζονται γερά καθώς ο κυβερνήτης του τέταρτου οίκου, ο Κρόνος, τετραγωνίζει τους σεληνιακούς δεσμούς και ενεργοποιούμενος από την δευτερεύουσα όψη ημιεξαγώνου από τον Άρη πυροδοτεί καταστάσεις που όχι μόνο κλονίζουν, αλλά μπορεί και να καταστρέφουν αυτό που έχουμε χτίσει καιρό τώρα. Μέσα από τον ενεργοποιημένο σεληνιακό άξονα Παρθένου-Ιχθύος, διαλύεται το πέπλο, φεύγει ο ρομαντισμός και κινούμαστε πρακτικά και με σκοπό να καθαρίσουμε και να εξυγιάνουμε τις καταστάσεις. Σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να θυσιάσουμε το συναίσθημα στην λογική και να μην κάνουμε την χειρουργική επέμβαση που χρειάζεται τώρα χωρίς αναισθητικό, αλλά για τους περισσότερους αυτό θα είναι δύσκολο. Η ψυχραιμία θα βοηθήσει να δούμε ότι το γεγονός και το πώς αντιδρούμε στο γεγονός είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

    Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου και
     το ζώδιό σου
    Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.

    Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
    Athan.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: