13.12.16

Πανσέληνος στις 14.12.2016 στον άξονα Διδύμου-Τοξότη

Ο δρόμος είναι μια παγίδα.

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου λαμβάνει χώρα στις 14 του μήνα και στις 02:05 την νύχτα. Ολοκληρώνεται στις 22ο26’ του άξονα Διδύμων-Τοξότη (Σελήνη στον Δίδυμο και Ήλιος στον Τοξότη)  και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.
Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 11-15/3, από 11-15/6, από 13-17/9, από 13-17/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 20η έως την 24η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 28/6 και 30/12 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 7η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. 

Στα μισά του κύκλου

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 29 Νοεμβρίου στον Τοξότη. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 29 του μήνα στον Αιγόκερω.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • συναισθήματα καταπίεσης μέσα στην ομάδα
  • επιθυμία μάθησης και διανοητικής ανάπτυξης
  • χρήση της δημιουργικής φαντασίας
  • η θέαση του εαυτού βασίζεται στην γνώση πρότερων κύκλων
  • ανάγκη για πρακτική εφαρμογή της δημιουργικής φαντασίας

Η γεύση των επόμενων ημερών
Στον χάρτη παρατηρούμε το φαινόμενο να πέφτει στον άξονα τρίτου-ενάτου οίκου και η περίοδος μας προδιαθέτει να μιλήσουμε, να επικοινωνήσουμε και να μετακινηθούμε. Ίσως όμως αυτά που μαθαίνουμε να μην είναι και αυτά που θα θέλαμε ή αυτά που είμαστε ικανοί να επεξεργαστούμε. Ίσως να θελήσουμε να δούμε την πραγματικότητα πιο απλά και επιφανειακά και να προτιμήσουμε να μην ασχοληθούμε σε βάθος με τα θέματα που προκύπτουν.

Ενέργεια και δράση που πρέπει να διοχετευτεί με μετρημένο τρόπο
Η Πανσέληνος έχει θετικές όψεις με τον Άρη, η Σελήνη τρίγωνο και ο Ήλιος εξάγωνο. Το ίδιο και με τον Δία, αν και η όψη τρίγωνου της Σελήνης προς τον Δία είναι αποκλίνουσα. Τα παραπάνω στοιχεία ναι μεν διευκολύνουν τα αιτήματα της Πανσελήνου για κίνηση και επικοινωνία να εκφραστούν με τρόπο ενεργητικό, εξωστρεφή, δραστήριο και ίσως υπερβολικό, αλλά παρατηρούμε ότι ο Άρης βρίσκεται στην αδυναμία του Ήλιου και η Σελήνη στην αδυναμία του Δία. Αυτό σημαίνει πως οι δράσεις αυτή την περίοδο που είναι υπερβολικές και δεν τηρούν τον μέσο όρο ή την διπλωματική οδό δεν θα έχουν αποτέλεσμα ή τα αποτελέσματά τους δεν θα είναι αυτά που περιμένουμε.

Πανσέληνος =Άρης/Δίας
Οι παραπάνω πλανήτες εκτός των όψεων με τα φώτα, ενεργοποιούνται και μέσα από την τεχνική των μεσοδιαστημάτων, καθώς ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς στο μεσοδιάστημα Άρη/Δία και η Σελήνη το ενεργοποιεί από αντίθεση. Ενεργοποιούμαστε αρκετά λοιπόν και με μεγάλο ενθουσιασμό για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορεί όμως να κάνουμε υπεραναπλήρωση και να κάνουμε υπερβολές ή πράγματα που είναι περισσότερα από αυτά που χρειάζονται. Τα συναισθήματα εκφράζονται και είναι ζεστά και γενναιόδωρα, αλλά η ικανότητα για δράση εξαρτάται από την ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση.

Οικονομικά
Ο κυβερνήτης του χάρτη εντοπίζεται στον τέταρτο οίκο και βρίσκεται σε σχέση έντασης με τα φώτα. Σε όψη μισού τετραγώνου με τον Ήλιο και σε όψη ενάμισι τετραγώνου με την Σελήνη.  Θέματα οικονομικά (η Αφροδίτη είναι φυσικός δείκτης των οικονομικών και στον χάρτη κυβερνά τον όγδοο οίκο) δημιουργούν άγχος και σκέψη. Η μάζα, όλοι εμείς δηλαδή, κινείται για να ικανοποιήσει υλικές ανάγκες άμεσα χωρίς να υπολογίζει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και η κοινωνία προωθεί αυτή την τάση, περισσότερο μάλιστα τώρα λόγω του καταναλωτικού κλίματος των εορτών. Η Αφροδίτη χορηγείται από τον Κρόνο, ο Κρόνος από τον Δία και ο Δίας με την σειρά του από την Αφροδίτη. Παρατηρούμε λοιπόν τον κυβερνήτη του χάρτη να βρίσκεται σε ένα κύκλωμα που έχει να κάνει με περιορισμό της αφθονίας ή με άφθονους περιορισμούς. Δημιουργείται η τάση να ξοδέψουμε για φίλους, για το σπίτι μας και τους οικείους μας ή να ενισχύσουμε μια ιδέα ή μια ομάδα που ανήκουμε, αλλά μακροπρόθεσμα η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε όχι καλά αποτελέσματα για εμάς και το πορτοφόλι μας.

Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος το ζώδιό σου;
Μην ξεχνάς ότι ο ατομικός σου χάρτης αποκαλύπτει πολύ περισσότερα στοιχεία για σένα και τις μελλοντικές τάσεις στην ζωή σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Το πώς ακριβώς επηρεάζεσαι εξαρτάται μόνο από τον ατομικό σου χάρτη!
Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: