10.4.17

Πανσέληνος στις 11.4.2017 στον άξονα Κριού-Ζυγού

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 11 Απριλίου στις 09:08 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 22η μοίρα (21ο33΄) του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Ζυγό-Ήλιος στον Κριό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.
 
 
 
Σε επηρεάζει; 
Από την Πανσέληνο του Απριλίου επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 11-15/1, από 10-14/4, από 13-17/7, από 13-17/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 20η μέχρι την 24η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 27/2 και 31/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 8η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.
 
Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 28 Μαρτίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 26 του μήνα.
 
Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • Εντάσεις στην κοινωνία, αναζήτηση φήμης και πλούτου
  • Αναπτυγμένη αίσθηση αυτοσυνείδησης
  • Αντίδραση ή διαμαρτυρία σε παρατραβηγμένα, επιδεικτικά ή κραυγαλέα ιδανικά
  • Ανάγκη μεγαλύτερου συναισθηματικού συντονισμού
  • Προσπάθεια εξαγνισμού από παλιότερες αρνητικές σκέψεις και απόψεις
  • Ξεπερνάμε εξωτερικές επιρροές μέσα από την γνώση της αιτίας τους
  • Ανάγκη ένωσης σε έναν κοινό σκοπό
Η γεύση των επόμενων ημερών
Ο άξονας Κριού-Ζυγού είναι ο πρώτος και ο πρωταρχικός άξονας του ζωδιακού και αναφέρεται στον εαυτό και την προβολή του στον κόσμο και στις προσαρμογές που χρειάζεται να γίνουν στην διαδικασία της επαφής του εαυτού με τους άλλους και στις σχέσεις που δημιουργούνται. Σε αυτόν τον άξονα πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα της ισορροπίας της αλήθειας του εαυτού. Ο Κριός είναι ο πρωτόγονος και ακατέργαστος εαυτός που παραμένει πιστός στην αυθεντική και πηγαία έκφραση της αλήθειας του, ενώ ο Ζυγός είναι ο εκλεπτυσμένος διπλωμάτης που ξέρει να ελίσσεται μέσα στον κόσμο και που μπορεί όμως να είναι υποκριτικός και αναποφάσιστος. Ο άξονας μιλά για τις σχέσεις κάθε είδους και την διαδικασία του ορισμού της ατομικής ταυτότητας σε συνάρτηση και σε συνεργασία με την επιρροή από την αναγκαία ύπαρξη ενός άλλου. Επίσης, σε αυτόν τον άξονα προβάλλεται το θέμα του υποκειμενικού και του αντικειμενικού, της δημιουργίας και της επεξεργασμένης εκλέπτυνσής της, του οδηγού και του ακόλουθου, της έναρξης και της ολοκλήρωσης.
 
Καθημερινά προβλήματα
Ο άξονας της Πανσελήνου συμπίπτει με την ακμή του έκτου-δωδέκατου οίκου με την Σελήνη στον έκτο οίκο. Ο έκτος οίκος δείχνει την καθημερινότητα μας, την εργασία μας, τις συνθήκες στον εργασιακό χώρο και φανερώνει την κατάσταση της σωματικής μας υγείας. Επίσης έχει σχέση με την προσφορά υπηρεσίας στην κοινωνία και τις δεξιότητες που έχουμε και ενσωματώνουμε στην εργασία μας. Θέματα που σχετίζονται με τις παραπάνω έννοιες θα κινηθούν κατά το επόμενο διάστημα και θα μας απασχολήσουν.
 
Κάλλιο πέντε και στο χέρι
Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Ερμής ο οποίος εντοπίζεται ανάδρομος και σε εμπεριεχόμενο ζώδιο στον δωδέκατο οίκο του χάρτη. Οι ενέργειες αναμένεται να αργήσουν να καρποφορήσουν και να φέρουν αποτελέσματα και καλό είναι αυτή την περίοδο να μην αποκαλύπτουμε ξεκάθαρα τα σχέδια μας και τους σκοπούς μας, είτε γιατί ενδέχεται στην πορεία να αλλάξουμε γνώμη εμείς οι ίδιοι είτε γιατί δεν θα γίνουν πλήρως αποδεκτά από τους άλλους. Η τάση για απόκρυψη ή για συγκάλυψη είναι ισχυρή, αλλά τα μυστικά δεν θα παραμείνουν για πολύ κρυμμένα. Στο φαινόμενο συμμετέχουν ο ανάδρομος Δίας και ο Ουρανός. Απρόσμενη τύχη και ευκαιρίες υπόσχεται αυτή η Πανσέληνος σε εργασιακά θέματα, θέματα υγείας και καθημερινότητας και γιατί όχι, ακόμη και στις σχέσεις, αλλά χρειάζεται να δείξουμε προσοχή και συνέπεια γιατί αν ο σκοπός μας και τα σχέδια μας είναι ανεδαφικά, μη ρεαλιστικά, αν είμαστε πλεονέκτες ή αν ίσως προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας μέσα από εξαπάτηση, τότε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα μάλλον θα μας απογοητεύσει και τελικά δεν θα έχουμε ουσιαστικό κέρδος αλλά απώλεια.
 
Το ένα χέρι νίβει το άλλο
Τα σαβικά σύμβολα-εικόνες για την μοίρα του Ήλιου και της Σελήνης είναι για τον Ήλιο: ‘‘ Η πόρτα που οδηγεί στον κήπο των εκπληρωμένων επιθυμιών’’ και για την Σελήνη: ‘‘ Ένα παιδί δίνει νερό σε πουλιά σε ένα πίδακα’’. Για να μπορέσουμε λοιπόν να εκπληρώσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες χρειάζεται πρώτα να φροντίσουμε και να παρέχουμε βοήθεια και υπηρεσία σε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς και που έχουν βασικές ανάγκες να καλύψουν. Απλές και μικρές κινήσεις ανιδιοτελούς προσφοράς μπορούν να θρέψουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή των άλλων.
 
Οι βάσεις της αγάπης
Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Κρόνου μιλά για την πνευματική αγάπη ή για την αγάπη που κερδίζεται δύσκολα. Για την αναζήτηση της αγάπης που είναι βαθιά και με διάρκεια, αλλά και για την αγάπη και την εκτίμηση των πραγμάτων. Η ενεργοποίηση από το μεσουράνημα του χάρτη δηλώνει την ανάγκη να μοιραστούμε με τον κόσμο την πνευματική αυτή αγάπη και το ότι οι δυσκολίες στην αγάπη μας κάνουν καλύτερους και μας ωριμάζουν πνευματικά. Επίσης μπορεί να δηλώνει δυσκολίες που έρχονται στα επαγγελματικά μας και στην καριέρα μας και καθυστερήσεις που όμως μας κάνουν καλύτερους.
 
Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.
 
Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: