20.4.17

Ανάδρομος Πλούτωνας 20.4-28.9.2017

Συνειδητοποίηση και εξαγνισμός

Η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα σηματοδοτεί μια περίοδο σκέψης και επανεξέτασης πάνω σε θέματα δύναμης και ελέγχου στην ζωή μας. Αν κάποιος μας ασκούσε έντονο έλεγχο ή διατηρούσε μια χειριστική στάση απέναντί μας, τώρα είναι η περίοδος που μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό και να το σταματήσουμε ή να απομακρυνθούμε από αυτά τα πρόσωπα.

 

 
Τώρα επίσης είναι και η περίοδος που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να σταματήσουμε παρόμοιες συμπεριφορές προς τους άλλους, συνειδητοποιώντας ότι μπορεί και να κάναμε κάτι τέτοιο συνειδητά ή υποσυνείδητα. Γενικότερα πρόκειται για ένα διάστημα που τον πρώτο λόγο δεν τον έχει πλέον ο έλεγχος αλλά είναι περισσότερο περίοδος εξαγνισμού και συνειδητοποίησης ότι χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με εμμονή, χειραγώγηση, ελεγκτικές συνήθειες, εθισμούς ή προκαταλήψεις. Κάποια γεγονότα που επαναλαμβάνονται ή κάποια σημάδια θα μας δείξουν πού ακριβώς χρειάζεται να εστιαστούμε και τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να ξεριζώσουμε.

Το σαβικό σύμβολο-εικόνα για την μοίρα όπου ο Πλούτωνας καταλήγει και ολοκληρώνει την αναδρομή του έχει την εξής φράση: ‘‘Μια καταπιεσμένη γυναίκα βρίσκει ψυχολογική απελευθέρωση στον γυμνισμό’’. Η εικόνα μιλά συμβολικά για την απελευθέρωση από τα δεσμά των κοινωνικών συμβάσεων και για τον επανασυσχετισμό του πνεύματος με το σώμα. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και τον εξαγνίζουμε.

 
 
Ο Πλούτωνας κινείται φαινομενικά ανάδρομα κάθε χρόνο και η διάρκεια της ανάδρομης περιόδου του είναι γύρω στους πέντε μήνες. Φέτος από τις 20 Απριλίου και μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου ο πλανήτης θα διανύσει ανάδρομα το ζωδιακό μήκος από την 20η μοίρα μέχρι και την 17η του Αιγόκερω, επηρεάζοντας κυρίως τον παρορμητικό σταυρό και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 7-11/1, από 6-10/4, από 9-13/7 και από 9-13/10 ή και όσους έχουν πλανήτη από την 15η έως την 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Είναι εξωκρόνιος και πολύ αργός πλανήτης, οπότε η αναδρομή του δεν επηρεάζει γενικότερα τόσο πολύ, εκτός βέβαια αν ενεργοποιεί συγκεκριμένα σημεία του χάρτη μας μέσα από δύσκολες όψεις όπως σύνοδο, τετράγωνο και αντίθεση.

Πού να εστιάσω κατά την ανάδρομη περίοδο του Πλούτωνα;
 
Παρορμητικός σταυρός

Κριός
Αποκτάς μια διαφορετική εικόνα και αντίληψη γύρω από την θέση σου μέσα στον εργασιακό χώρο και σκέφτεσαι γύρω από το νόημα που έχει η καριέρα για σένα. Συνειδητοποιείς ότι η θέση σου, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους μέσα στην κοινωνία αλλάζει και προετοιμάζεσαι για να μεγαλώσεις και να επεκταθείς ή για να αποσυρθείς.
Καρκίνος
Μειώνεται ίσως το ερωτικό πάθος που υπάρχει στην σχέση σου και η λίμπιντο ελαττώνεται. Εξετάζεις πιο βαθιά τα κίνητρα του συντρόφου σου ή του συνεργάτη σου, αλλά ταυτόχρονα καλό είναι να εστιαστείς και στην δική σου συμπεριφορά και να αναζητήσεις τα αληθινά σου κίνητρα στο πώς συμπεριφέρεσαι ο ίδιος στην σχέση σου ή στον συνεργάτη σου.
Ζυγός
Σημαντικές εξελίξεις υποβόσκουν σε θέματα οικογενείας αλλά και εργασίας. Απόφυγε τις εντάσεις και στους δύο τομείς και αναζήτησε τους βαθύτερους λόγους που τις προκαλούν μέσα σε σένα. Ο Πλούτωνας δεν θέλει να σταθείς στην επιφάνεια, αλλά να βουτήξεις πολύ βαθιά μέσα σε σένα τον ίδιο.
Αιγόκερως
Είναι διάστημα αναδιαμόρφωσης και μεταμόρφωσης. Μπορείς να εστιάσεις τόσο σε εξωτερικά γνωρίσματα όσο και σε εσωτερικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και να αλλάξεις παίρνοντας εκ βαθέων αποφάσεις. Περίοδος αναγκαστικής αλλαγής και περίοδος αποπληρωμής του κάρμα.

Σταθερός σταυρός

Ταύρος
Έρχεσαι αντιμέτωπος με τον βαθύτερο κόσμο των αντιλήψεων, των πεποιθήσεων και της πίστης που έχεις, θρησκευτικής ή άλλου είδους, στην ζωή σου και αντιλαμβάνεσαι τα παιχνίδια που σου παίζει το ίδιο σου το μυαλό.
Λέων
Εστιάζεσαι στην υγεία σου και προσπαθείς να βρεις βαθύτερα αίτια που έχουν να κάνουν με προβλήματα σε αυτόν τον τομέα ή με την γενικότερη κόπωση και εξάντληση που νοιώθεις. Περίοδος που μπορούν να βρεθούν λύσεις, κατάλληλο διάστημα για ένα γενικό τσεκ-απ. Εστιάσου στο γιατί προσπαθείς να πετύχεις τα πάντα, κάτι που σε οδηγεί στο να το παρακάνεις και να εξαντλείσαι.
Σκορπιός
Αναθεωρείς και επανεξετάζεις σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς και υπάρχει η δυνατότητα αυτές οι σχέσεις να αναθερμανθούν και να γίνουν πιο ισχυρές. Επίσης συνειδητοποιείς ότι έχεις χρησιμοποιήσει την δύναμη και την επιρροή του λόγου σου με τρόπους που ίσως δεν ήταν καθαρά αγνοί και έκρυβαν εγωιστικά χειριστικά κίνητρα.
Υδροχόος
Η περίοδος θα σου δώσει πολλά σημάδια για το πού πρέπει να εστιάσεις και τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις στον εαυτό σου. Ο βασικός άξονας έχει να κάνει με βαθύτερους φόβους γύρω από την μοναξιά, την απομόνωση και τον θάνατο και με την προσπάθειά σου να διατηρήσεις τον έλεγχο.
Μεταβλητός σταυρός

Δίδυμος
Εξετάζεις βαθύτερα τα οικονομικά σου και αναζητάς τους λόγους που τα πράγματα δεν πάνε καλά σε αυτόν τον τομέα ή που δεν πάνε με τον τρόπο που θα μπορούσαν. Περίοδος που έρχεσαι πιο κοντά με απόκρυφα θέματα ή με τον θάνατο.
Παρθένος
Παρατηρείς και επισημαίνεις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές σου σε σχέση με θέματα όπως ελευθερία έκφρασης του εαυτού και τζόγος ή σε σχέση με παιδιά και την σχέση που έχεις με αυτά. Επίσης εστιάζεσαι στις εμμονές και στα απόλυτα και υπέρμετρα συναισθήματα που έχεις στην προσωπική σου ζωή και προσπαθείς να κατανοήσεις την ζήλια που μπορεί να νοιώθεις.
Τοξότης
Καταπιεσμένα κομμάτια της προσωπικότητάς σου που έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση και την αξία που δίνεις στον εαυτό σου έρχονται στην επιφάνεια για να τα επεξεργαστείς και για να καταλάβεις με ποιους τρόπους εσύ ο ίδιο βάζεις τρικλοποδιές στο εαυτό σου.
Ιχθύες
Αναθεωρείς και επανεξετάζεις την θέση σου και την σχέση σου με μεγάλες ομάδες, ιδεολογικές παρατάξεις και ενώσεις ή σωματεία. Αναζητάς τα βαθύτερα κίνητρα που κρύβονται πίσω από τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: