23.4.17

Νέα Σελήνη στις 26.4.2017 στον Ταύρο

 
Στις 26 Απριλίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 15:16 το μεσημέρι στην 7η μοίρα του Ταύρου (6ο27’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 
 
 
Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 26-30/1, από 25-29/4, από 28/7-2/8 και από 28/10-2/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 5η έως την 9η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 12/2 και στις 16/8 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 23η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 
 
Κάθε αρχή και δύσκολη; 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 25 Μαϊου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 26 του μήνα και μέχρι τις 11 Μαϊου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 
 
Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 
  • Κτητικότητα
  • Δυσαρέσκεια που κορυφώνεται με αφορμή τις προσωπικές μας αδυναμίες
  • Η πίστη στην διαίσθηση αυξάνεται
  • Αγώνας κατά της παθητικότητας και της αδράνειας
  • Ανάγκη ελέγχου των εξωτερικών δυνάμεων
  • Ξαφνικές ειδήσεις και γεγονότα
 
H γεύση των επόμενων ημερών
Μια μελαγχολική νέα Σελήνη καθώς στον χάρτη επικρατεί το ψυχρό και ξηρό στοιχείο. Θέλουμε να κρατήσουμε και να διασφαλίσουμε την κατοχή των κεκτημένων μας όπως επίσης δεν θέλουμε να αλλάξουμε ή να τροποποιήσουμε αυτό που είμαστε, τις συνήθειές μας. Αυτό όμως μπορεί και να μην είναι δυνατόν τελικά, καθώς αυτός ο σεληνιακός κύκλος φέρνει νέα ερεθίσματα και πληροφορίες που σίγουρα δεν θα επιτρέψουν να παραμείνουμε οι ίδιοι. Μόνο και μόνο ο Άρης πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη μιλάει για μια δραστήρια περίοδο με πολλαπλά μέτωπα εφαρμογής της ενεργητικότητας.

Το νερό της ζωής
Το σαβικό σύμβολο-εικόνα για την μοίρα της νέας Σελήνης είναι: ‘‘ Μια γυναίκα πηγαίνει σε ένα αρχαίο πηγάδι για να αντλήσει νερό’’. Το σύμβολο μιλά για την νέα προοπτική που αποκτούμε όταν επιστρέφουμε σε αρχαίες πηγές και σε προηγούμενα επίπεδα ύπαρξης και αναφέρεται στην ενδοσκοπική προσέγγιση του συλλογικού ασυνειδήτου. Η νέα Σελήνη μας καλεί να πιούμε από το νερό της ζωής και το σύμβολο κάνει αναφορά στην γυναίκα από την Σαμάρεια από την οποία ο Χριστός ζήτησε νερό. Ίσως λοιπόν, τώρα να μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά στην πίστη μας και να βασιστούμε σε παλιές και παραδεδομένες αξίες.
 
Αφηρημένες έννοιες και νέες ιδέες εφαρμόζονται
Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Ερμής (επίσης η νέα Σελήνη γίνεται σε ημέρα και ώρα Ερμή) και βρίσκεται τοποθετημένος στον όγδοο οίκο του χάρτη φορτισμένος αρκετά από την σύνοδό του με τον Ουρανό. Μια τέτοια σύνοδος δίνει την αίσθηση ηλεκτρικού ρεύματος που διαπερνά τον εγκέφαλο και αυξάνει την αντιληπτική ικανότητα. Είναι κατάλληλη περίοδος για κάθε μορφή διανοητικής ή καλλιτεχνικής εργασίας που απαιτεί πρωτοτυπία και οραματισμό και είναι εύκολο τώρα να συλλάβουμε νέες και πρωτοπόρες ιδέες ή να καταλάβουμε καλύτερα αφηρημένες έννοιες.
 
Ταυτόχρονα ο Ερμής βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Κρόνο και ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ουρανό. Αυτό μας βοηθά να μπορέσουμε να έχουμε πειθαρχία στην σκέψη μας, καλή συγκέντρωση και να φροντίσουμε κάθε μικρή λεπτομέρεια. Η κατανόηση των αφηρημένων εννοιών του Ουρανού μπορεί με την επιρροή του Κρόνου να φανεί χρήσιμη τώρα και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις αφηρημένες έννοιες με πρακτικό τρόπο στην ζωή μας. Το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό επίσης μας βοηθά να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και να γειώσουμε καλύτερα το οποιοδήποτε σοκ έρθει από τις ανατροπές ή τις ξαφνικές ειδήσεις που θα έχουμε αυτή την περίοδο.
 
Τάξη μέσα από το χάος
Η σχέση του Κρόνου με τον Ουρανό μιλάει για μια περίοδο μεταβατική κατά την οποία πολλά μπορούν να αλλάξουν στην ζωή μας. Είναι λοιπόν το κατάλληλο διάστημα για να φέρουμε θετικές αλλαγές στην ζωή μας καθώς η όψη είναι δημιουργική και ευνοεί η μετάβαση να γίνει με ομαλό τρόπο. Υπάρχουν αλλαγές που όμως δεν ξαφνιάζουν και ούτε μας αφήνουν μετέωρους. Μέσα στο κλίμα που αλλάζει, εμείς παραμένουμε ήρεμοι και υπομονετικοί σχεδιάζοντας μεθοδικά το επόμενό μας βήμα.
 
Είναι επίσης ένα καλό διάστημα για να πειραματιστούμε και να εκφράσουμε δημιουργικά και αυθεντικά τον εαυτό μας. Μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας έτσι ώστε να μας βολεύει και να μας εξυπηρετεί περισσότερο, χωρίς να αναταράξουμε τους άλλους. Επίσης μπορούμε να εισάγουμε καινούργια στοιχεία και να αλλάξουμε πράγματα στην εργασία μας και μέσα από πρωτοβουλίες μας να εντυπωσιάσουμε τους ανωτέρους μας και να πάρουμε αναγνώριση.
 
Αυτό το διάστημα μπορεί να μας αναθέσουν περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες, αλλά παράλληλα να αποκτήσουμε και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και την δικαιοδοσία να διεξάγουμε την δουλειά μας με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε ή κρίνουμε καλύτερο. Μπορούμε να διεκπεραιώσουμε και να πετύχουμε περισσότερα σχέδια αυτή την περίοδο, αν τα τεμαχίσουμε και τα μοιράσουμε σε μικρότερα εγχειρήματα και βήματα. Είναι ευνοϊκή περίοδος για συλλογικά εγχειρήματα και άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά για έναν κοινό μακροπρόθεσμο στόχο.
 
Πώς θα επηρεαστεί το ζώδιό σου;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.  Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου.
 
Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: