9.5.17

Πανσέληνος στις 11.5.2017 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 11 Μαϊου στις 00:42 ώρα Ελλάδος. Ολοκληρώνεται στην 21η μοίρα (20ο24') του άξονα Ταύρου-Σκορπιού (Σελήνη στον Σκορπιό, Ήλιος στον Ταύρο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω:
 
 
Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Μαϊου επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος-Λέοντας-Σκορπιός-Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 8-12/2, από 10-14/5, από 12-16/8, από 12-16/11 και όσοι έχουν πλανήτες από την 19η μέχρι την 23η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 30/1 και 2/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 9η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.
 

Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 26 Απριλίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 25 του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • εκδήλωση λιγότερο εγωικών ενστίκτων
  • μεταλαμπάδευση της εσωτερικής γνώσης στους άλλους
  • νέα αντίληψη μέσα από καλύτερη και πιο δυνατή εκλογίκευση
  • ανάγκη να υπερβούμε την κοινωνική υποκρισία
  • επιθυμία να αφήσουμε πίσω το αρνητικό και τις δεύτερες σκέψεις
 
Η γεύση των επόμενων ημερών
Μια Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και τοποθετημένη γωνιακά για την Ελλάδα προοιωνίζει σίγουρα μια δυναμική περίοδο. Ο άξονας Ταύρου Σκορπιού αναφέρεται στην τόνωση και την ενδυνάμωση του εαυτού μέσα από την σταθεροποίηση του υλικού περιβάλλοντος. Περιγράφει τον βιολογικό σκοπό του ανθρώπου και τις έννοιες του τελικού σκοπού, της αξίας και του θανάτου μέσα από τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. Είναι άξονας που κεντράρει, έχει συγκεκριμένους στόχους και κινείται αποφασιστικά μέχρι να εξαντλήσει το δυναμικό του εντός των ορίων που έχει θέσει για τον εαυτό του.

Διατήρηση ή αλλαγή;
Ο Ταύρος σχετίζεται με το άμεσο, φυσικό περιβάλλον και τις αισθήσεις και ο Σκορπιός σχετίζεται με την κατάσταση της ψυχής και κινείται πέρα από το επίπεδο των φυσικών αισθήσεων. Ο Ταύρος προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που έχει και να το ενδυναμώσει, ο Σκορπιός πάει βαθύτερα και προσπαθεί να μεταμορφώσει το ψυχικό κεκτημένο. Ο άξονας αντικατοπτρίζει όψεις της σεξουαλικότητας και του αισθησιασμού και θέματα που ξεπηδούν από αυτό το δίπολο είναι η διατήρηση και η πρόκληση, η παράδοση και οι ατομικές αξίες, η κοινή λογική και η διαίσθηση, η μορφή και το περιεχόμενο. Οι παραπάνω έννοιες τοποθετούνται και εκδηλώνονται στον άξονα τετάρτου-δέκατου οίκοι του χάρτη, στον άξονα δηλαδή που έχει να κάνει με την ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής και πώς αυτή τώρα παρέχει την δυνατότητα να πετύχουμε σκοπούς και να υλοποιήσουμε αντικειμενικούς στόχους μας.

Η διαδικασία της αλλαγής έχει αρχίσει
Η Πανσέληνος δεν δέχεται βασικές όψεις πέρα από το εξάγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά σημαντικό, καθώς μας δείχνει ότι πρόκειται για μια μεταμορφωτική περίοδο κατά την οποία όντως μπορούμε και έχουμε τις ευκαιρίες να αλλάξουμε βαθύτερα και ουσιαστικά πολλά από τα θέματά μας και να μπορέσουμε να έχουμε μια διαφορετική αντίληψη και κατανόηση, αρά και έναν διαφορετικό έλεγχο πάνω στις καταστάσεις που ζούμε με αποτέλεσμα να μπορούμε και να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ήδη αυτό είναι μια έννοια που έχει εισαχθεί στην ζωή μας με την πρόσφατη αναδρόμηση του Πλούτωνα (δες το ειδικό άρθρο). Η αλλαγή και η ριζική μεταμόρφωση συμβαίνουν λοιπόν μέσα από διαδικασίες που τίθενται σε λειτουργία ή σε εφαρμογή και που σαν κινητήριο δύναμη έχουν την ανάγκη να αφήσουμε πίσω το παλιό ή τις αμφιβολίες και τις δεύτερες σκέψεις.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα
ΗΛΙΟΣ=ΑΡΗΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ
Το μεσοδιάστημα της ξαφνικής και αναπάντεχης δράση και της διαδικασίας της εύρεσης του δικού μας προσωπικού τρόπου για να κάνουμε τα πράγματα. Δράση μετά από έμπνευση αλλά και ατυχήματα που οφείλονται σε ενέργεια που έχει συσσωρευτεί. Η ενεργοποίηση από τον Ήλιο μιλάει για περίοδο που χρειάζεται να κυνηγήσουμε τους δικούς μας ατομικούς στόχους με τον δικό μας ανεξάρτητο ή πειραματικό τρόπο.
 
ΗΛΙΟΣ=ΕΡΜΗΣ/ΑΡΗΣ
Το μεσοδιάστημα της παθιασμένης επικοινωνίας που μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά ή καταστροφικά. Ερωτική επικοινωνία, επικοινωνία που επιβάλλεται, νοητική σύγκρουση και ταραγμένο νευρικό σύστημα. Δημιουργία ή καταστροφή επαφής. Η ενεργοποίηση από τον Ήλιο αναφέρεται στο ότι αυτή την περίοδο στεκόμαστε περισσότερο σε αυτό που έχει σημασία για εμάς στις επικοινωνίες μας και ίσως κολλάμε ή επιμένουμε περισσότερο σε αυτό, όπως επίσης ότι επικοινωνούμε περισσότερο εγωιστικά από ό,τι συνήθως, χωρίς να φοβόμαστε να πούμε την γνώμη μας.
 
ΩΡ=ΣΕΛΗΝΗ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Το μεσοδιάστημα της ασάφειας της ψυχολογικής ευαισθησίας. Η ικανότητα να διαισθανόμαστε το πώς αισθάνονται οι άλλοι και συχνά να μπερδευόμαστε νομίζοντας ότι είναι δικά μας αυτά τα συναισθήματα. Επίσης ρο μεσοδιάστημα που δείχνει ότι δεν είμαστε σίγουροι για το πώς αισθάνεται κάποιος άλλος. Με τον ωροσκόπο να ενεργοποιεί αυτό το μεσοδιάστημα η περίοδος έχει σίγουρα συναισθηματική σύγχυση στην επαφή μας και τον συσχετισμό μας με τους άλλους, αλλά τονίζει και τη δυνατότητα να συντονιστούμε με τα πολύ λεπτοφυή ή κρυφά συναισθήματα των άλλων.

ΣΕΛΗΝΗ=ΔΙΑΣ/ΚΡΟΝΟΣ
Το μεσοδιάστημα της ηθικής, όχι μόνο γενικότερα αλλά και σε σχέση με το τι πιστεύουμε ότι είναι καλό ή κακό για εμάς προσωπικά. Το ζεύγος αυτό των πλανητών σχετίζεται με τις εκτιμήσεις που κάνουμε για το πώς είναι καλό να ζήσουμε την ζωή μας, αλλά επίσης σχετίζεται με την ελεγχόμενη ανάπτυξη, την οργανωμένη επέκταση και την πειθαρχία. Η ενσωμάτωση των ηθικών αρχών στην ζωή του ατόμου. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από την Σελήνη δημιουργεί την τάση της υπερβολής σε σχέση με το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να αισθανόμαστε για κάτι και για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε κάτι. Όλα εμπεριέχονται σε ένα έντονο περίβλημα συναισθήματος με αποτέλεσμα ένα τελικό αίσθημα ενοχής επειδή δεν πειθαρχήσαμε τον εαυτό μας αρκετά.
 
Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: