31.5.17

Δίας ευθύδρομος από 9.6.2017

Μετά από ένα διάστημα τεσσάρων μηνών που ήταν ανάδρομος, ο Δίας γυρίζει ευθύδρομος στις 9 Ιουνίου, στην 14η μοίρα του Ζυγού (13ο12’). Ο χάρτης για την ευθυδρόμηση του Δία για τα δεδομένα της Ελλάδος βρίσκεται παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση μιας πλανητικής αναδρομής ακολουθεί ένα απαιτούμενο διάστημα ώστε ο πλανήτης να επιστρέψει στην μέση ταχύτητά του, η λεγόμενη περίοδος απελευθέρωσης του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει στις 7 του Σεπτέμβρη και μέχρι τότε, παρότι ο πλανήτης κινείται πλέον ευθύδρομα, το διάστημα μπορεί να είναι ακόμη απαιτητικό και να χρειάζεται η προσοχή μας.




Ευθύδρομος μεν, σε σκιά ακόμη δε..
Κατά την περίοδο της απελευθέρωσης του πλανήτη (9/6-7/9) τα θέματα που εμφανίστηκαν ή που μας δυσκόλεψαν, τώρα μπορούμε να τα δουλέψουμε, όχι απαραίτητα πιο εύκολα, αλλά σίγουρα πιο συνειδητά και να μπορούμε κάτι να κάνουμε πρακτικά. Η περίοδος είναι ακόμη γεμάτη προκλήσεις και υπάρχει τάση απληστίας, ζήλιας και μισαλλοδοξίας.

Η 150άρα όψη του Δία με τον Ποσειδώνα μιλά ίσως για όνειρα και σχέδια που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και αυτό να δημιουργεί απογοήτευση που οδηγεί στην απληστία ή την ζήλια ή την μισαλλοδοξία που ήδη αναφέραμε. Υπάρχει λοιπόν η τάση να προσπαθήσουμε να βγάλουμε γρήγορο και άμεσο κέρδος, είτε μέσα από τυχερά παιχνίδια είτε μέσα από όχι και πολύ ηθικές και νομότυπες διαδικασίες. 



Το ουσιαστικό νόημα της αναδρομής του Δία είναι πάντα η εσωτερική και πνευματική ωρίμανση και ανάπτυξη και όχι τόσο το εξωτερικό και υλικό κέρδος, το οποίο φυσικά συνήθως συνοδεύει την εσωτερική ανάπτυξη. Αν λοιπόν, για κάποιο λόγο, δεν έχουμε πετύχει κάποιο σχέδιό μας ή δεν βλέπουμε την επιτυχία που θέλουμε στην εργασία μας ή στον έρωτα, τότε δεν χρειάζεται να μεταπέσουμε σε συναισθήματα και σκέψεις που προαναφέρθηκαν (ζήλια, μισαλλοδοξία κτλ.), αλλά να χρησιμοποιήσουμε αυτό το διάστημα της απελευθέρωσης του πλανήτη προσαρμόζοντας τα όνειρα και τα σχέδιά μας στην πραγματικότητα και στα δεδομένα που υπάρχουν τώρα ούτως ώστε να μπορέσουμε να βρούμε εσωτερική χαρά και ικανοποίηση με αυτό που ήδη έχουμε πετύχει. Αν δεν μπορέσουμε ούτε τώρα να νοιώσουμε την εσωτερική ικανοποίηση, τότε αυτό θα είναι ακόμη πιο δύσκολο αργότερα, όταν θα χρειαστεί να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα.

Φτου ξελευθερία και η ισχύς εν τη ενώσει
Από τις 7/9 και μετά ολοκληρώνεται πλέον η περίοδος απελευθέρωσης του πλανήτη από την αναδρομή του και η γενικότερη εικόνα και αίσθηση είναι πια πιο θετική σε σχέση με το τρίμηνο που προηγήθηκε (και το οποίο διανύουμε τώρα) με αποτέλεσμα να μπορούμε να βρούμε την χαρά, την ευτυχία και την ισορροπία.



Στον χάρτη της απελευθέρωσης βλέπουμε το θετικό εξάγωνο Δία-Κρόνου, αλλά και το εξάγωνο του Δία με τον βόρειο σεληνιακό δεσμό, κάτι που πλέον μας βοηθά να βαδίσουμε πιο σίγουροι τον δρόμο της ευτυχίας της ζωής και της ψυχής μας. Οι επαφές που έχουμε με την ‘‘ομάδα’’ μας (το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν την οικογένειά μας ή οι συνεργάτες μας ή η σχέση μας) γίνονται σημαντικές και μπορούν να φέρουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στους τομείς όπου εστιαστήκαμε κατά τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: