16.6.17

Ανάδρομος Ποσειδώνας 16.6-22.11.2017

Ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται για φέτος ανάδρομος από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου διανύοντας το ζωδιακό μήκος από την 15η μοίρα  (14ο15') έως την 12 μοίρα (11ο27') των Ιχθύων.Η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους στον μεταβλητό σταυρό (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς) και ειδικότερα αυτούς που έχουν γεννηθεί από 1-8/3, από 1-8/6, από 3-10/9 και από 3-10/12. Επίσης θα επηρεάσει όσους έχουν προσωπικό πλανήτη ή σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα) από την 12η έως την 15η μοίρα του μεταβλητού σταυρού.

Η αναδρόμηση του Ποσειδώνα μας παραπέμπει σε μια περίοδο κατά την οποία η διαίσθηση και η ψυχική ευαισθησία οξύνονται και μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ περισσότερα από όταν ο πλανήτης είναι ευθύδρομος, καθώς τώρα οι προσλαμβάνουσές μας αλλάζουν. Η οπτική που έχουμε επάνω στα πράγματα διαφοροποιείται λόγω του ότι η αντίληψη και η εσωτερική θέαση των καταστάσεων αλλάζει παρέχοντάς μας περισσότερες διαισθητικές πληροφορίες.

Ακόμη και ο τρόπος που λειτουργούν οι αισθήσεις μας διευρύνεται και οξύνεται και μπορούμε να αντιληφθούμε πράγματα που μέχρι τώρα ήταν ασύλληπτα και διέφευγαν της αντίληψής και της κατανόησής μας. Είναι σημαντικό να ασχοληθούμε και να αντιμετωπίσουμε με κάποιο τρόπο τα θέματα που εμφανίζονται διαισθητικά ή όχι κατά την διάρκεια της ανάδρομης περιόδου του Ποσειδώνα, γιατί αργότερα τα ίδια θέματα θα εμφανιστούν με δυσκολότερο τρόπο, όταν ο πλανήτης ευθυδρομήσει. Αυτή την περίοδο λοιπόν, εργαζόμαστε σε εσωτερικό επίπεδο, ώστε να μην απογοητευτούμε σε εξωτερικό επίπεδο αργότερα.

Καθώς η αντίληψή μας βαθαίνει είναι εξίσου σημαντικό να μπορούμε να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή για να μπορέσουμε να καταλάβουμε εντέλει τι ακριβώς είναι αυτό που μας συμβαίνει, όπως επίσης και το να συζητάμε για αυτά που αισθανόμαστε ή για αυτά που πιάνουν οι διαισθητικές μας κεραίες αυτή την περίοδο.

Εννοείται γενικότερα, αλλά ειδικότερα αυτή την περίοδο αποφεύγουμε ό,τι έχει να κάνει με φάρμακα, χημικές ουσίες, ποτό, ναρκωτικά, διεγερτικές ουσίες και προσπαθούμε να αποφύγουμε και να προστατέψουμε τον εαυτό μας από εθισμούς, αλλά και από άτομα με εθιστική προσωπικότητα ή γενικότερα από άτομα που με τον τρόπο τους ρουφάνε την ενέργειά μας. 


Μια συνοπτική ματιά στα ζώδια

Παρορμητικός σταυρός
Για τους Κριούς η αναδρόμηση του πλανήτη επιδρά αρκετά στο υποσυνείδητο επίπεδο και τους κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους καθώς έρχονται σε επαφή με περισσότερες και διαφορετικές πληροφορίες. Οι Καρκίνοι έχουν την τάση να συντονιστούν με ένα διαφορετικό κομμάτι τους, να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την διαίσθησή τους και να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια και την υλοποίηση των στόχων τους. Οι Ζυγοί χρειάζεται να εστιάσουν περισσότερο ή με μεγαλύτερη προσπάθεια πάνω στην καθημερινότητα και την υγεία τους, καθώς η αναδρόμηση του Ποσειδώνα μπορεί να μπερδέψει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προβλήματα, ενώ οι Αιγόκεροι μπορούν πολύ πιο εύκολα να απορροφήσουν σύνθετες έννοιες τώρα και να διαβάσουν ακόμη πιο εύκολα τους άλλους, αλλά καλό είναι να προσέξουν προβλήματα και μπερδέματα με αδέλφια και στενούς συγγενείς.

Σταθερός σταυρός
Για τους Ταύρους η ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα διαμορφώνει ένα διάστημα που μπορεί οι στόχοι τους να φαίνονται ότι δεν υλοποιούνται ή ότι τα σχέδιά τους διαλύονται χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι περίοδος που θα χρειαστεί να εμπιστευτούν περισσότερο την διαίσθησή τους. Οι Λέοντες. θα χρειαστεί να είναι πιο προσεκτικοί στα οικονομικά τους και να αποφύγουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Οι Σκορπιοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το διάστημα για να έρθουν ακόμη πιο κοντά στον σύντροφό τους ή για να καταλάβουν κρυμμένες πτυχές του και γενικότερα μπορούν να ακολουθήσουν την διαίσθησή τους χαράζοντας έναν πιο δημιουργικό δρόμο, ενώ οι Υδροχόοι μπορούν να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την διαισθητική τους όσφρηση και να ασχοληθούν με κάτι που είναι μεταφυσικό, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να είναι προσεκτικοί με τα οικονομικά τους θέματα.

Μεταβλητός σταυρός
Οι Δίδυμοι και κυρίως όσοι επηρεάζονται περισσότερο (βλέπε εισαγωγή) θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε λάθη και μπερδέματα στον χώρο της δουλειάς τους που μπορεί να επηρεάσουν την καριέρα ή την φήμη τους, ενώ οι Παρθένοι και ειδικότερα αυτοί που επηρεάζονται (βλέπε εισαγωγή) καλό θα είναι να φροντίσουν να είναι προσεκτικοί στο πεδίο των σχέσεων αλλά και των συνεργασιών, καθώς πολλά από αυτά που βλέπουν ή που φαντάζονται δεν θα είναι και η πραγματικότητα. Οι Τοξότες και ειδικότερα όσοι επηρεάζονται (βλέπε εισαγωγή) θα βιώσουν μια πολύ θετική και αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα στο σπίτι και με την οικογένειά τους και καλό είναι να ενδυναμώσουν τους δεσμούς αγάπης, αλλά να είναι προσεκτικοί σε αγοραπωλησίες ακινήτων ή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με επένδυση. Οι Ιχθύες γενικότερα και πιο συγκεκριμένα όσοι επηρεάζονται (βλέπε εισαγωγή) καλό είναι να εκμεταλλευτούν πλήρως τα θετικά στοιχεία που προσφέρει η αναδρομή του Ποσειδώνα και να αποφύγουν τα αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: