21.6.17

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017 και τάσεις για το επόμενο τρίμηνο

Αν όλοι είμαστε μόνοι, τότε όλοι είμαστε μαζί
Το θερινό Ηλιοστάσιο και οι τάσεις για το επόμενο τρίμηνο

Η είσοδος του Ηλίου στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού είναι σημαντική καθώς δηλώνει την αλλαγή των εποχών. Η σημαντικότερη είσοδος είναι βέβαια αυτή στον Κριό βάσει της οποίας μπορούμε να προβλέψουμε μερικές φορές όχι μόνο για το επόμενο τρίμηνο, αλλά και για την χρονιά ολόκληρη, εφόσον βέβαια ικανοποιούνται οι αστρολογικοί κανόνες γύρω από αυτό. Όμως και οι υπόλοιπες είσοδοι του Ηλίου στον Καρκίνο, τον Ζυγό και τον Αιγόκερω είναι εξίσου σημαντικές στιγμές και μας δίνουν αρκετές πληροφορίες.
 
 
Η είσοδος του Ηλίου στον Καρκίνο για φέτος γίνεται στις 21 Ιουνίου στις 07:24 το πρωί και για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και είναι ο παρακάτω.

 
Ψυχικός αναβρασμός
Ζούμε σίγουρα σε εποχές αναστάτωσης και καθόλου ήρεμες. Η αλλαγή και η μετάβαση σε μια νέα κατάσταση συνεχίζονται και βρισκόμαστε εν βρασμώ. Μια πρώτη ματιά στον χάρτη μας λέει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η ψυχολογική ένταση και η ανάγκη να βγούμε από αυτή την δύσκολη και άβολη θέση κορυφώνονται μέσα στο τρίμηνο που περιγράφει ο χάρτης και έχουμε ένα καυτό καλοκαίρι μπροστά μας. Ο Ήλιος περνά στον Καρκίνο για να συναντήσει τον Άρη που βρίσκεται ήδη εκεί και μαζί να τετραγωνίσουν τον Δία από τον Ζυγό, να έρθουν σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και να τετραγωνίσουν ακολούθως τον Ουρανό από τον Κριό.
 
Από την κατανομή των πλανητών στον χάρτη παρατηρούμε ότι υπερισχύει η παρορμητική ποιότητα με πέντε πλανήτες στον παρορμητικό σταυρό ενώ το στοιχείο της γης και του νερού ισοβαθμούν. Ένας πρώτος τόνος λοιπόν για το επόμενο τρίμηνο έχει να κάνει με την ανάγκη να δράσουμε με κινητήρια δύναμη το συναίσθημα και να αισθανθούμε πως οι μήνες αυτοί είναι σημαντικοί για να δράσουμε προσπαθώντας να νοιώσουμε ασφάλεια και την σταθερότητα (συναισθηματική και υλική) που ζητά η σύνοδος της Σελήνης με την Αφροδίτη στον Ταύρο.

Τα αρνητικά
Ο Ήλιος, ο Ερμής και ο Άρης βρίσκονται στον δωδέκατο οίκο, περιοχή του χάρτη που σχετίζεται με μυστικά, κρυφές δράσεις και ενέργειες, με ιδρύματα (νοσοκομεία, φυλακές), αλλά και με την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα. Ο Ήλιος σε κρίσιμη μοίρα, όπως και ο Ερμής εξάλλου. Ερμής και Άρης (σε πτώση) βρίσκονται εκτός ορίων της εκλειπτικής και λειτουργούν έντονα, ξαφνικά και ανεξέλεγκτα. Η περίοδος λοιπόν σίγουρα θα έχει να μας δείξει γεγονότα σε κοσμικό επίπεδο που θα επηρεάσουν βέβαια και την προσωπική μας ζωή και τα οποία έχουν να κάνουν με αύξηση της εγκληματικότητας, με ταραχές σε ιδρύματα και με μια γενικότερη παράνοια και απώλεια της σταθερότητας και της ασφάλειας. Επίσης σκάνδαλα, απάτες και κλοπές που θα συζητηθούν στα μέσα ενημέρωσης.
 
Ο Ήλιος κυβερνά τα οικονομικά ζητήματα και τους πόρους μας σε αυτόν τον χάρτη και ο Ερμής κυβερνά τον τρίτο οίκο ενώ ταυτόχρονα τετραγωνίζει την ακμή του τετάρτου: Εντάσεις και λόγια που μπορεί να απορρυθμίσουν την οικογενειακή μας ζωή και τις σχέσεις με παιδιά, αδέλφια και συγγενείς, ενώ σε κοσμικό επίπεδο συζητήσεις και βιαστικές συμφωνίες που σχετίζονται με το έδαφος και το υπέδαφος της χώρας και που θέτουν την χώρα σε κατάσταση οικονομικής ομηρείας. Το μεσουράνημα του χάρτη πάει να τετραγωνίσει τον Ήλιο. Κυβέρνηση και πρωθυπουργός σε δυσκολίες, αδυνατούν να δράσουν
 
Τα θετικά
Από την θετική πλευρά μπορούμε να υπολογίσουμε την στενή σχέση της Σελήνης με την Αφροδίτη στον ενδέκατο οίκο του χάρτη. Η Σελήνη είναι δυνατή από έξαρση και η Αφροδίτη από θέση. Η Σελήνη κυβερνήτης του χάρτη και η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που την χορηγεί. Το επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα θετικό και πολύ βοηθητικό κλίμα για συνεταιρισμούς και συνεργασίες με ομάδες και με συλλογικότητες και αυτό μπορεί να επιφέρει σταθεροποίηση και δύναμη να προχωρήσουν οι στόχοι μας, αρκεί βέβαια να κινηθούμε με συλλογική δύναμη και υποστηρίζοντας ομαδικούς στόχους και σχέδια. Η Σελήνη και η Αφροδίτη κάνουν τρίγωνο με τον Πλούτωνα, το τρίγωνο της Σελήνης μάλιστα είναι ακριβές, και έχουμε αρκετή δύναμη να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε μια διαφορετικού είδους ασφάλεια, ψυχολογική αλλά και πρακτική, μέσα από την δύναμη που μας παρέχει η ομάδα και όχι η ατομική δράση.
 
Ενεργά μεσοδιαστήματα

ΟΥΡΑΝΟΣ= ΗΛΙΟΣ/Ν.Δ.

Η ανάγκη των άλλων για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την δική μας ατομική αξία καθώς και η ανάγκη να απελευθερωθούμε από τις προσκολλήσεις μας στο παρελθόν. Η συνειδητοποίηση της ανάγκης να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε ως ομάδα, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά γίνεται μέσα από ξαφνικά και γρήγορα γεγονότα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ= ΗΛΙΟΣ/ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ
Επιθυμία για συμμετοχή σε σημαντικά σχέδια που έχουν θετική και ευεργετική επίδραση στην κοινότητα ή στον κόσμο. Η ανάγκη να έχουμε μια σχέση αγάπης που έχει πνευματικό νόημα. Μας ελκύει αυτό που αποκαλύπτει και μας φανερώνει το νόημα στην ζωή μας και μας οδηγεί στο πνευματικό μας μονοπάτι. Χαρά και ικανοποίηση στην καριέρα μας. Το μεσοδιάστημα μιλά για την σχέση που έχει το εγώ μας με την καριέρα μας ή την εργασία μας, για το αν είμαστε υπερήφανοι για αυτό που κάνουμε και για το αν είμαστε αντικειμενικοί σε σχέση με την ασφάλεια και την σταθερότητά μας. Είναι το μεσοδιάστημα της συνειδητής προσέγγισης του στόχου της ζωής μας και της επικέντρωσης σε αυτόν.
 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ= ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ
Η Αφροδίτη εδώ μας κάνει να εξιδανικεύουμε τον άλλον, να παίζουμε ρόλους και να φανταζόμαστε πράγματα. Το μεσοδιάστημα μιλά για την ταύτιση του εαυτού με τα ιδανικά και για την απόκτηση μια βαθιάς και μυστηριώδους εμπειρίας με το να ανακαλύψουμε βαθύτερα επίπεδα του εαυτού μας. Ισχύει όμως και το αντίθετο, να χαθούμε δηλαδή μέσα στην αβεβαιότητα, την σύγχυση ή και τα ψέματα καθώς προχωράμε βαθύτερα στον εαυτό ή μέσα σε μια σχέση.

Οι νουμηνίες του τριμήνου
 
Ιούλιος 2017
Η νέα Σελήνη στις 24 Ιουνίου, λίγες μέρες μετά το θερινό Ηλιοστάσιο, ενεργοποιεί μέσω ημιτετραγώνου την Σελήνη του Ηλιοστασίου και πέφτει στον δωδέκατο οίκο του χάρτη. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη βρίσκεται ακριβώς πάνω στην μοίρα που βρισκόταν η Σελήνη κατά το Ηλιοστάσιο. Ο ωροσκόπος της νέας Σελήνης βρίσκεται απέναντι από τον Κρόνο. Δύσκολος μήνας με αρκετά εμπόδια να εμφανίζονται αλλά και αρκετή δύναμη για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε. Γίνεται ένα ξεκαθάρισμα σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν ομαδικές και συλλογικές δράσεις και δραστηριότητες και σε ψυχολογικό επίπεδο αυξάνεται η ένταση και η ανάγκη να εκφραστούμε και να νοιώσουμε ασφαλείς.
 
Αύγουστος 2017
Η νέα Σελήνη στις 23 Ιουλίου γίνεται σε σύνοδο με τον Άρη και πέφτει στον πρώτο οίκο του χάρτη του θερινού Ηλιοστασίου. Είναι η περίοδος που αναλαμβάνουμε δράση είτε γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο είτε γιατί εμφανίζονται οι κατάλληλες ευκαιρίες για να δράσουμε. Ο ωροσκόπος του φαινομένου τετραγωνίζει τον γωνιακό Πλούτωνα του Ηλιοστασίου με αποτέλεσμα η δράση μας να επιφέρει αλλαγές που για καλό ή κακό δεν είναι παροδικές, αλλά θα μας χαράξουν και θα μας ακολουθήσουν για αρκετό διάστημα μετά.
 
Σεπτέμβριος 2017
Η νέα Σελήνη και ταυτόχρονα ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου χρωματίζει όχι μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο βέβαια, αλλά και ολόκληρο διάστημα μέχρι και την επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα γίνει του χρόνου. Σε σχέση όμως με τον χάρτη του Ηλιοστασίου παρατηρούμε το φαινόμενο να ενεργοποιεί τον δεύτερο οίκο με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντικές εξελίξεις, ίσως και αποφάσεις ή νομοθεσίες που επηρεάζουν άμεσα τα οικονομικά μας. Ένας κύκλος τελειώνει και ένας καινούργιος κύκλος αρχίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: