31.1.18

Ολική σεληνιακή έκλειψη στις 31.1.2018 στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου

Η πρώτη από τις πέντε εκλείψεις της φετινής χρονιάς λαμβάνει χώρα την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου. Στις 31 Ιανουαρίου παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στην 12η μοίρα (11ο37’) του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Λέοντα-Ήλιος στον Υδροχόο) με την αντίθεση των φώτων να κορυφώνεται στις 15:26 ώρα Ελλάδος. Με συντεταγμένες Αθήνας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και μεσουράνημα στους Ιχθύς.



Με επηρεάζει; 
Η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τον σταθερό σταυρό γενικότερα και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 29/1-2/2, από 29/4-3/5, από 2-6/8, από 2-6/11 και όσους έχουν πλανήτες από την 9η μέχρι την 13η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 10/5 και 12/11 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 19η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.   


Φράσεις-κλειδιά
  • αφήνουμε πίσω την συναισθηματική αστάθεια
  • δημιουργικότητα
  • ενδυνάμωση και ανάπτυξη της δύναμης της θέλησης
  • αντίδραση σε δογματικές καταστάσεις
  • ανάγκη δραστικής αλλαγής με συγκεκριμένο τρόπο

Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και η σεληνιακή έκλειψη θα δώσει έμφαση σε κάθε μορφή σχέσης, στην αισθηματική μας ζωή και σε θέματα οικογένειας και σπιτιού. Η αντίθεση της Σελήνης μες τον Ήλιο είναι ακόμη πιο έντονη λόγω της στενής επαφής με τους σεληνιακούς δεσμούς με αποτέλεσμα τα ένστικτα και τα συναισθήματα να κορυφώνονται κατά την έκλειψη. Καθώς βρισκόμαστε σε βαθιά επαφή με τα συναισθήματά μας, η περίοδος βοηθά να δούμε πιο καθαρά και να εντοπίσουμε δυσαρμονίες και προβλήματα.  

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια ολική έκλειψη που γίνεται στον βόρειο δεσμό της Σελήνης δημιουργεί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουμε το πώς νοιώθουμε και να διώξουμε τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και την ψυχολογική σαβούρα που έχει συσσωρευτεί κατά το τελευταίο εξάμηνο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά δημιουργώντας πιο σταθερές βάσεις.  

Η σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου ολοκληρώνει έναν θεματολογικό κύκλο που έχει αρχίσει με την προηγούμενη έκλειψη στις 21 Αυγούστου 2017 και θα λειτουργεί μέχρι και την επόμενη έκλειψη που συμβαίνει στις 15 Φεβρουαρίου.  

Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 124 που ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου 1152 και είναι ορατή από τον Ειρηνικό ωκεανό, στις περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ασίας, την Ινδονησία, την Νέα Ζηλανδία και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Αυστραλίας.  

Μια θυσία ακόμη (;)
Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι οι πλανήτες που σχετίζονται με το κατεξοχήν θηλυκό αρχέτυπο και στον χάρτη βρίσκονται σε συγκλίνουσα αντίθεση. Από την μία έχουμε την Σελήνη που περιγράφει τις πιο βαθιές περιοχές και πτυχές της ψυχής μας, τα συναισθήματά μας, τις καθημερινές μας αντιδράσεις και συμπεριφορές και το ένστικτο της προστασίας του εαυτού και όσων αγαπάμε.  Από την άλλη πλευρά έχουμε την Αφροδίτη, τον πλανήτη των σχέσεων που δείχνει το πώς δημιουργούμε μια σχέση με κάποιον άλλον και το δούναι και λαβείν που εννοείται μέσα από μια σχέση. 

Η Σελήνη περιγράφει την σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, με το εσωτερικό μας κομμάτι και τις ανάγκες μας, ενώ  η Αφροδίτη την σχέση που έχουμε με τον εξωτερικό κόσμο και το πώς μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχουμε. Αυτά τα δύο σώματα βρίσκονται σε αντίθεση στον χάρτη της έκλειψης και ενώ η Σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στην Γη και άρα έχει μεγάλη επιρροή επάνω μας, η Αφροδίτη βρίσκεται μακρύτερα και πιο κοντά στον Ήλιο. Είναι ακόμη σε κατάσταση καύσης και λειτουργεί θυσιάζοντας τις ανάγκες της για να ευχαριστήσει τον Ήλιο. 

Τίθεται λοιπόν ένα θέμα συμφιλίωσης και εξισορρόπησης των αναγκών μας, κυρίως των συναισθηματικών, αλλά όχι μόνο και ανάλογα με τον τομέα που επηρεάζει ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου σύμφωνα με την οικοθεσία του ατομικού μας χάρτη μπορούμε να εντοπίσουμε πού ακριβώς χρειάζεται να συμφιλιώσουμε το μέσα με το έξω, εμάς με τους άλλους..

Έχω τον έλεγχο του τι γίνεται ή με ελέγχουν οι καταστάσεις;
Η έκλειψη γίνεται στον βόρειο δεσμό της Σελήνης και ως σεληνιακή έκλειψη κινεί ενέργειες που έχουν να κάνουν με το θηλυκό αρχέτυπο και τα συναισθήματα. Θηλυκές ενέργειες έχουμε όλοι μέσα μας, άνδρες και γυναίκες. Ο νότιος δεσμός της Σελήνης έχει να κάνει με την απελευθέρωση του παρελθόντος, ενώ ο βόρειος δεσμός έχει να κάνει με προσαρμογές που χρειάζεται να γίνουν σε σχέση με νέες συνθήκες και καινούργια δεδομένα που εμφανίζονται.

Η έκλειψη της Σελήνης λοιπόν μας βάζει στην διαδικασία να αναρωτηθούμε:
  • Ποιος είμαι; Ποια είμαι; Είμαι το σώμα μου ή τα συναισθήματά μου; Είμαι το παρελθόν μου ή το μέλλον μου;
  • Να κυνηγήσω αυτό που θέλω ή να περιμένω να δω πώς εξελίσσεται η υπόθεση και ποια νέα στοιχεία προβάλλουν;
  • Να βάλω πρώτο τον εαυτό μου ή τους άλλους;
  • Θέλω άμεση ικανοποίηση εδώ και τώρα ή θέλω να περιμένω επενδύοντας μακροπρόθεσμα; 


Πώς θα με επηρεάσει η έκλειψη;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις το γενικότερο αποτύπωμα της έκλειψης για το ζώδιό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: