25.9.18

Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 25.9.2018

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου στις 05:52 τα ξημερώματα. Ολοκληρώνεται στην 2η μοίρα (01ο59΄) του άξονα Κριού-Ζυγού (Σελήνη στον Κριό-Ήλιος στον Ζυγό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.Σε επηρεάζει; 

Από την Πανσέληνο του Σεπτέμβρη επηρεάζεται ο παρορμητικός σταυρός (Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 21-25/3, από 21-25/6, από 23-27/9, από 23-27/12 και όσοι έχουν πλανήτες στις τέσσερις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 19/3 και 21/9 ή όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 28η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. 

Στα μισά του κύκλου 

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 

  • συνειδητοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού
  • αναζήτηση του πεπρωμένου
  • ανάγκη εξισορρόπησης σε φυσικό επίπεδο
  • αναζήτηση εσωτερικών κινήτρων
  • επιθυμία να περπατήσουμε καινούργιους δρόμους

Η γεύση των επόμενων ημερών

Από πολλές πλευρές μπορούμε να παρατηρήσουμε την εμπλοκή του Κρόνου σε αυτή την Πανσέληνο και κατ’ επέκταση την ανάγκη να επικρατήσει ορθολογισμός, ψυχραιμία, αναγνώριση αυτού που πρέπει να γίνει και αποφυγή του θυμού ή του φόβου που προέρχονται από το παρελθόν.

Παρατηρούμε το ταυ-τετράγωνο των φώτων με κορυφή τον Κρόνο

Μια σειρά από προκλήσεις, εμπόδια, συγκρούσεις και εκνευρισμούς μας οδηγεί στο να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την υπομονή μας αυτή την περίοδο και καλούμαστε να εφαρμόσουμε τις ικανότητες που έχουμε, πρακτικά και επικοινωνιακά ώστε να μην απομακρυνθούμε από τους άλλους, αλλά να γεφυρώσουμε το χάσμα κάνοντας σύνδεση σε συναισθηματικό επίπεδο. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, δύναμη και να αντλήσουμε από την εμπειρία και την σοφία της ζωής μας μέχρι τώρα.

Παρατηρούμε ότι τα φώτα βρίσκονται σε κρόνιες δυνάμεις, καθώς η Σελήνη είναι στο ζώδιο της πτώσης του Κρόνου και ο Ήλιος στο ζώδιο της έξαρσής του.

Τα συναισθήματα μας και η εν γένει εσωτερική και ψυχολογική μας κατάσταση αυτή την περίοδο μπορεί να μας σπρώχνουν σε αποφάσεις διάλυσης και παραίτησης ή λόγω της μεγάλης δυσκολίας να ορθοποδήσουμε και να βάλουμε τάξη και σειρά στις υποθέσεις μας μπορεί να επιλέξουμε πλάγιους τρόπους, όχι σύμφωνους με την ηθική μας για να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια. Αυτό όμως που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε πιστά τις αρχές μας και να διεκδικήσουμε με πείσμα και παρρησία αυτό που είναι το σωστό και αυτό που μας αξίζει γιατί έχουμε εργαστεί και κοπιάσει.  

Παρατηρούμε την Σελήνη να βρίσκεται κοντά στον απλανή Ντενέμπ Κάιτος (η Ουρά του Κήτους) ο οποίος έχει την φύση του Κρόνου. 

Ο απλανής σχετίζεται με προοδευτισμό, αλλά δημιουργεί συνθήκες απόλυτες και κάνει τους ανθρώπους ξεροκέφαλους, πεισματικούς και απρόσεκτους καθώς παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς να σκέφτονται. Σχετίζεται με διαφωνίες, τσακωμούς και συγκρούσεις καθώς επίσης με αυτοκαταστροφή μέσα από αρρώστια ή ατυχία. Τέλος σχετίζεται με αναστολές και περιορισμούς τόσο ψυχολογικούς όσο και σωματικούς. 

Τις παραπάνω δύσκολες και προβληματικές καταστάσεις τις ενισχύει και το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο που αυξάνει τις αρνητικές σκέψεις, τις παρεξηγήσεις, το αίσθημα της μοναξιάς και τις άσχημες ειδήσεις. 

Στα θετικά του χάρτη μπορούμε να μιλήσουμε για την εύκολη όψη της Σελήνης με τον Άρη που δίνει πάθος και ενθουσιασμό, στοιχεία που χρειάζονται για να υπερβούμε την μελαγχολία και τον περιορισμό του Κρόνου και για την θετική όψη του Κρόνου με τον Ουρανό που μας δίνει το θάρρος να κάνουμε θετικές αλλαγές και φέρνει απρόσμενες ευκαιρίες για να απομακρυνθούμε από άρρωστες καταστάσεις…

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για μια γενική κατεύθυνση με βάση το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: