9.10.18

Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 9.10.2018

Στις 9 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 06:46 το πρωί στην 16η μοίρα του Ζυγού (15ο48’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 


Σε επηρεάζει;
 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 5-8/1, από 4-7/4, από 6-10/7 και από 7-10/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 14η έως την 17η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 5/3 και στις 7/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 14η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.
 
Κάθε αρχή και δύσκολη;
 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 7 Νοεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 9 του μήνα και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • ανάγκη χαλάρωσης και εύρεσης ισορροπίας
  • προσπάθεια εξισορρόπησης του φαίνεσθαι με το γίγνεσθαι ή της εσωτερικής μας κατάστασης με τα εξωτερικά γεγονότα
  • παραδειγματισμός από άλλους που έχουν ξεπεράσει δυσκολίες
  • επαφή με φίλους ή με πρόσωπα με τα οποία υπάρχει ένας στενός και βαθύς δεσμός
  • μας απασχολεί περισσότερο το τι συμβαίνει στην κοινωνία και αφιερωνόμαστε σε κάποιο σκοπό

H γεύση των επόμενων ημερών

Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο στο οποίο βρίσκει την θέση της η Αφροδίτη και έχει την έξαρσή του ο Κρόνος Σε αυτό το ζώδιο ο Ήλιος βρίσκεται σε πτώση και ο Άρης σε αδυναμία. Κατ’ επέκταση μια νέα Σελήνη σε αυτό το ζώδιο δεν σχετίζεται τόσο με την δυναμική δράση και την πρωτοβουλία, ούτε με το εγώ και τις διαδικασίες ατομικής επιβεβαίωσης. Τα νέα ξεκινήματα που μπορούμε να κάνουμε με μια νέα Σελήνη στον Ζυγό έχουν να κάνουν πάντα με αυτή την δύναμη που μαγνητίζει και φέρνει κοντά, που ενώνει δυό πλευρές σε μία.. μέσα από λογική, όρια, μέτρο και πρακτικό στόχο. 

  • Ο κυβερνήτης τόσο της νέας Σελήνης, όσο και του χάρτη είναι η Αφροδίτη που μόλις έχει αρχίσει την ανάδρομη πορεία της στο ζώδιο της αδυναμίας της, τον Σκορπιό. Ολοκληρώνει το τετράγωνό της με τον Άρη δύο μέρες μετά την νέα Σελήνη και στις σχέσεις τονίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με λαγνεία, σεξουαλική ικανοποίηση και ανυπομονησία που χρειάζονται προσοχή βέβαια, καθώς τα παραπάνω είναι τόσο έντονα που καλύπτουν την ουσία των εντάσεων και των προβλημάτων που υπάρχουν βαθύτερα στις σχέσεις. Δεν είναι η καταλληλότερη περίοδος για να γίνουν όμως ουσιαστικές συζητήσεις…
  • Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα προσθέτει δράμα, ένταση και βάθος στα τρέχοντα γεγονότα και με αφορμή κάποιο θέμα που μας απασχολεί μπορεί να χρειαστεί να εκκινήσουμε διαδικασίες βαθύτερης μεταμόρφωσης και ριζικής αλλαγής ή να δημιουργηθούν καινούργια ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα ελέγχου, εξουσίας και επιβολής δύναμης.
  • Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιοι είμαστε, σε τι πιστεύουμε και τι θέλουμε να πετύχουμε αυτή την περίοδο, καθώς η σχέση 150 μοιρών της νέας Σελήνης μες τον ομιχλώδη Ποσειδώνα κάνει τα πράγματα να φαίνονται θολά, να μπερδευόμαστε σε σχέση με την ταυτότητά μας και τον ρόλο που παίζουμε, οι ρόλοι να εναλλάσσονται ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη και όλη αυτή η διαδικασία να κοστίζει στην αυτοπεποίθησή μας και να μας κουράζει σε πολλά επίπεδα.

Συνοπτικά πρόκειται για μια νέα Σελήνη που χρειάζεται προσοχή σε θέματα σχέσεων, αποφασιστικότητα αλλά και ψυχραιμία, καλή διαχείριση του άγχους που δημιουργείται αυτή την περίοδο και σωστή και υγιή έκφραση της ατομικότητάς μας

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: