3.11.18

Ανάδρομος Ουρανός στον Κριό από 6.11.2018

Ο Ουρανός συνεχίζοντας την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του, που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου στην 3η μοίρα του Ταύρου (02ο33΄) και που θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου 2019 στην 29η μοίρα του Κριού (28ο36΄),  εισέρχεται ξανά ανάδρομος στις 6 Νοεμβρίου στο ζώδιο του Κριού όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 6 Μαρτίου 2019 διατρέχοντας τις τελευταίες δύο μοίρες του ζωδίου.


Στις ίδιες μοίρες ξαναβρέθηκε κατά το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι και τα μέσα Μαΐου 2018 και η τωρινή του αναδρομή κάνει αναφορά σε γεγονότα και καταστάσεις που ήταν ενεργά κατά την περίοδο εκείνη και που τώρα ενεργοποιούνται ξανά για να τα επανεξετάσουμε και να αναγνωρίσουμε σημεία που δεν είχαμε αντιληφθεί καθαρά την προηγούμενη φορά. Από την αναδρομή επηρεάζονται τα παρορμητικά ζώδια και συγκεκριμένα οι γεννημένοι 19-20/1, 18-19/4, 21-22/7, 21-22/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημεία στις δύο τελευταίες μοίρες του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 19-20/2 και 23-24/8 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στις δύο πρώτες μοίρες του άξονα Παρθένου- Ιχθύος.

Ο χάρτης που καταστρώνεται κατά την στιγμή που ο Ουρανός αγγίζει και πάλι το πεδίο του Κριού δείχνει φυσικά τον πλανήτη να βρίσκεται σε ιδιομοιρίας τετράγωνο με τους σεληνιακούς δεσμούς, την Αφροδίτη σε αντίθεση και τον Δία σε ακριβές χιαστό με τον Ουρανό.


Αλλαγές στην αισθηματική ζωή (εξάλλου βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο ανάδρομης Αφροδίτης και μάλιστα στο ζώδιο των σχέσεων) με τρόπο αναπάντεχο και απρόβλεπτο και με γεγονότα που δημιουργούν περισσότερο άγχος και ένταση (ανατρέξτε στο διάστημα που ο Ουρανός είχε ξαναβρεθεί στις ίδιες μοίρες για να συγκρίνετε τι γινόταν τότε στην αισθηματική σας ζωή και τι συμβαίνει τώρα..). Το φιλοσοφικό μας σύστημα επηρεάζεται και αλλάζει, όπως επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με τον πλούτο, την εκπαίδευση και τα ταξίδια. Είναι διάστημα που λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μας και την μια είμαστε αισιόδοξοι ενώ την άλλη είμαστε αβέβαιοι και αγχωμένοι. Είναι μια περίοδος που φέρνει αποσταθεροποίηση και αλλαγές τόσο σε όσους επηρεάζονται ατομικά (βλέπε παραπάνω), αλλά και γενικότερα στο κοσμικό επίπεδο, καθώς συμμετέχουν και οι δεσμοί της Σελήνης.   

Ο Ουρανός είναι πλανήτης που σχετίζεται με το αναπάντεχο, το ξαφνικό και την ριζοσπαστική αλλαγή. Οι αναδρομές του μπορούν να φέρουν αναποδιές και σημαντικές καθυστερήσεις και ανατροπές, αλλά μας συνδέουν με κάποιο τρόπο με το παρελθόν και μας υπενθυμίζουν διαδικασίες και σχέδια που μπορεί να τα έχουμε για κάποιο λόγο αφήσει ημιτελή. Ο Κριός είναι ζώδιο ανυπόμονο και ανεξάρτητο. Του αρέσει να πέφτουν τα φώτα πάνω του και να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, ακόμη και αν αυτή η προσοχή είναι τώρα, με την αναδρομή του Ουρανού, αρνητική και για λόγους ίσως λανθασμένους.. Με την συγκεκριμένη αναδρομή μπορούμε να καταλάβουμε πως υπάρχουν  κάποια όρια στα πράγματα και πως δεν ισχύει απαραίτητα το ότι ‘’κάθε διαφήμιση είναι θετική διαφήμιση’’. 

Το να αναζητάμε την προσοχή με τον λανθασμένο τρόπο ή μόνο και μόνο για να καλύψουμε εγωικά κενά είναι κάτι που θα έχει συνέπειες τώρα και παρότι πάντα μας ασκούν γοητεία οι προσωπικότητες που είναι υπερβολικές και τραβηγμένες, ένας γκουρού ή ένας χαρισματικός ηγέτης, αυτό δεν σημαίνει πως πίσω από αυτή την παρουσίαση δεν κρύβεται ουσιαστικά ένα ναρκισσιστικό σύμπλεγμα..

Ο θυμός και η οργή με αυτή την αναδρομή του Ουρανού μεγαλώνουν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και ο δικαιολογημένος θυμός μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα που φέρνει κοινωνικές και ατομικές αλλαγές. Ο θυμός όμως που δεν είναι δικαιολογημένος και που εκφράζεται παράλογα και παρορμητικά μπορεί να καταστρέψει την τάξη, τις σχέσεις και την δημιουργία. Αυτό το διάστημα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην τάση μας να λειτουργήσουμε καταστροφικά και με εναντιότητα και χρειάζεται να βρούμε θετικές διεξόδους για τον θυμό μας και την νευρική ένταση που συσσωρεύεται.    

Η 29η μοίρα του Κριού παρουσιάζεται σημαντική καθώς στην αναδρομή που προηγήθηκε της τωρινής (δηλαδή από Αύγουστο 2017 έως Ιανουάριο 2018) ο Ουρανός άρχισε την αναδρομή του ακριβώς εκεί (28ο31΄), ενώ τώρα θα ολοκληρώσει την αναδρομή του στην ίδια μοίρα (28ο36΄). 

Το σαβικό σύμβολο-φράση αυτής της μοίρας είναι: ‘’Η μουσική των σφαιρών – Μια ουράνια χορωδία έφτασε για να τραγουδήσει’’ και εδώ γίνεται αναφορά στον συντονισμό μας με την κοσμική τάξη. Το μήνυμα είναι να εστιάσουμε και να αφουγκραστούμε την εσωτερική φωνή και απλά να την ακούσουμε χωρίς να την ταυτοποιήσουμε ως κάτι εντελώς ατομικό, προσωπικό ή δικό μας… Είναι η φωνή του Όλου και είναι η αρχή για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μόνο ένα μικρό κομμάτι του Όλου, μια νότα στην συμπαντική συμφωνία.

Κάθε 29η μοίρα ενός ζωδίου θεωρείται κρίσιμη και εκεί κορυφώνονται γεγονότα ή γίνονται τεράστιες συνειδητοποιήσεις. Ο Ουρανός βρέθηκε σε αυτή την μοίρα ευθύδρομος από τον Απρίλιο μέχρι και τα μέσα Μαΐου του 2018, διατρέχει ανάδρομος την μοίρα από Νοέμβριο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου 2018 και βρίσκεται ξανά στην ίδια μοίρα ευθύδρομος από Φεβρουάριο μέχρι αρχές Μαρτίου 2019. Τα παραπάνω είναι κομβικά διαστήματα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για όσους έχουν εκεί πλανήτες ή προσωπικά σημεία στον χάρτη τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: