14.12.18

Οι ανάδρομοι πλανήτες για το 2019

Πότε, πώς και ποιοι επηρεάζονται...




Ανάδρομος Ερμής για το 2019

Ο Ερμής για φέτος γυρίζει ανάδρομος τρεις φορές, τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και στα τέλη του Οκτώβρη. Τα διαστήματα των αναδρομών για φέτος είναι από 5 έως 28 Μαρτίου, από 8 Ιουλίου έως πρώτη Αυγούστου και από 31 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου. Κάθε αναδρομή του Ερμή, όπως και κάθε άλλου πλανήτη άλλωστε, έχει ένα διάστημα πριν και μετά την αναδρομή που χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, το λεγόμενο διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη από την αναδρομή του. 

Για φέτος οι αναδρομές του Ερμή ξεκινούν και ολοκληρώνονται στο στοιχείο του νερού, με εξαίρεση την δεύτερη αναδρομή που ξεκινά σε φωτιά, αλλά ολοκληρώνεται σε νερό. Αυτό μας δείχνει ότι φέτος χρειάζεται να βρούμε λύσεις που είναι δημιουργικές και που ικανοποιούν τα ένστικτα, την εσωτερικότητά μας, το πάθος μας και προάγουν την βαθύτερη κατανόηση. Το στοιχείο του νερού σχετίζεται με την ψυχή, την διαίσθηση και το συναίσθημα και αντλώντας δύναμη μέσα από αυτά τα επίπεδα χρειάζεται να προσεγγίσουμε φέτος τα προβλήματα που προκύπτουν.

Πρώτη αναδρομή

Η πρώτη περίοδος του έτους κατά την οποία ο Ερμής είναι ανάδρομος αρχίζει με τον πλανήτη να βρίσκεται στάσιμος προς ανάδρομος στις 5 Μαρτίου στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων (29ο38’). Η φαινομενική ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα τον οδηγήσει πίσω μέχρι και την 17η μοίρα (16ο05’) του ζωδίου, μοίρα στην οποία θα βρεθεί στάσιμος προς ευθύδρομος στις 28 Μαρτίου. 

Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 17 Απριλίου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής ως φυσικός δείκτης (επικοινωνία, αγορές, μετακίνηση, έγγραφα, αδέλφια, παιδιά), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Ερμής στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Το κλίμα που διαμορφώνεται από την πρώτη αναδρομή του Ερμή κινείται γύρω από αναθεωρήσεις και γεγονότα που μας καθυστερούν να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και τα οποία μας μπερδεύουν αρκετά και μας κάνουν ίσως να πάρουμε αποφάσεις μέσα από όχι ξεκάθαρα και σίγουρα δεδομένα. Είναι μια περίοδος που μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον βαθύτερο μας εαυτό, την διαίσθησή μας και ίσως ακόμη και με ανώτερες και πιο πνευματικές πλευρές της ύπαρξής μας και άρα είναι μια περίοδος αρκετά χρήσιμη για την εσωτερική μας εξέλιξη, αλλά παρολαυτά χρειάζεται προσοχή σε παγίδες, λανθασμένες αποφάσεις, επενδύσεις και υποσχέσεις που δεν είναι απαραίτητα αυτό που φαίνονται.. 

Η πρώτη αναδρομή επηρεάζει περισσότερο τον μεταβλητό σταυρό και πιο συγκεκριμένα τους γεννημένους από 7-20/3, από 7-20/6, από 9-22/9 και από 9-22/12, αλλά και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα, ακμή οίκου..) από την 16η μέχρι την 29η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 21/3-4/4 και από 23/9-7/10 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις πρώτες δεκατέσσερις μοίρες του Κριού ή του Ζυγού.

Δεύτερη αναδρομή

Η δεύτερη στιγμή του έτους κατά την οποία ο Ερμής είναι ανάδρομος αρχίζει με τον πλανήτη να βρίσκεται στάσιμος προς ανάδρομος στις 8 Ιουλίου στην 5η μοίρα του Λέοντα (04ο27’). Η φαινομενική ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα τον οδηγήσει πίσω μέχρι και την 24η μοίρα (23ο56’) του Καρκίνου, μοίρα στην οποία θα βρεθεί στάσιμος προς ευθύδρομος την πρώτη Αυγούστου. 

Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 20 Ιουνίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 15 Αυγούστου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής ως φυσικός δείκτης (επικοινωνία, αγορές, μετακίνηση, έγγραφα, αδέλφια, παιδιά), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Ερμής στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Η συγκεκριμένη αναδρομή συνδυάζεται με την ταυτόχρονη αναδρομή ακόμη τεσσάρων πλανητών και παράλληλα βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα εκλείψεων του έτους. Μέσα από αυτό το πρίσμα λοιπόν το διάστημα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο… Η σύνοδος του Ερμή στον Λέοντα με τον Άρη προσθέτει στο τεταμένο κλίμα και τα μπερδέματα ή τα προβλήματα της περιόδου μπορεί να προέλθουν από παρορμητικότητα ή από την επιμονή και τον εγωισμό, ενώ το τετράγωνο με τον Ουρανό φέρνει δυσκολίες και καθυστερήσεις στις αλλαγές που θέλουμε να εφαρμόσουμε ή δημιουργεί ισχυρές αντιδράσεις και αντιδραστικό κλίμα. Ο χορηγός του Ερμή είναι ο Ήλιος, ο οποίος βρίσκεται σε χιαστί με τον Δία και σε αντίθεση με τον Κρόνο, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια περίοδο που αναγκαζόμαστε να προσαρμόσουμε τα σχέδιά μας αλλά και τις πεποιθήσεις μας στους κανόνες και σε αυτό που ορίζει το σύστημα. 

Η δεύτερη αναδρομή επηρεάζει τον παρορμητικό και τον σταθερό σταυρό και πιο συγκεκριμένα τους γεννημένους από 14-26/1, από 13-25/4, από 16-28/7 και από 6-28/10, αλλά και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα, ακμή οίκου..) από την 13η μοίρα και μετά του παρορμητικού σταυρού και στις πέντε πρώτες μοίρες του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 16-27/5 και από 18-29/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στις έξι πρώτες μοίρες των Διδύμων ή του Τοξότη και στις τελευταίες πέντε μοίρες του Ταύρου ή του Σκορπιού.

Τρίτη αναδρομή

Για τρίτη και τελευταία φορά κατά την διάρκεια του έτους ο Ερμής είναι στάσιμος προς ανάδρομος στις 31 Οκτωβρίου στην 28η μοίρα του Σκορπιού (27ο38’). Η φαινομενική ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα τον οδηγήσει πίσω μέχρι και την 12η μοίρα (11ο35’) του ζωδίου, μοίρα στην οποία θα βρεθεί στάσιμος προς ευθύδρομος στις 21 Νοεμβρίου. 

Η προετοιμασία για την αναδρομή αρχίζει ήδη από τις 12 Οκτωβρίου και η απελευθέρωση του πλανήτη γίνεται στις 7 Δεκεμβρίου. Το παραπάνω διάστημα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ερμής ως φυσικός δείκτης (επικοινωνία, αγορές, μετακίνηση, έγγραφα, αδέλφια, παιδιά), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Ερμής στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Η τρίτη αναδρομή του Ερμή συμβαίνει παράλληλα με τις αναδρομές του Ουρανού και του Ποσειδώνα και η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη στον Σκορπιό θέτει τις βάσεις για μια περίοδο αναθεώρησης και αλλαγών σε θέματα οικονομικά αλλά και ερωτικά, ενώ το τετράγωνο του χορηγού αυτής της συνόδου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα δεν αφήνει περιθώρια και οδηγεί σε δράση, συζητήσεις και κινήσεις ορμητικές μέσα από τις οποίες στοχεύουμε να γκρεμίσουμε κάθε εμπόδιο και να αλλάξουμε ριζικά την ζωή μας. Είναι διάστημα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή και είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε εστιαζόμενοι στο να διορθώσουμε πράγματα που έχουν ήδη συμβεί στο παρελθόν μας και όχι τόσο για να δημιουργήσουμε ανοίγματα για το μέλλον.  

Η τρίτη αναδρομή επηρεάζει τον σταθερό σταυρό και πιο συγκεκριμένα τους γεννημένους από 1-17/2, από 2-19/5, από 4-21/8 και από 4-21/11, αλλά και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα, ακμή οίκου..) από την 11η έως την 28η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 23/1-8/2 και από 25/7-12/8 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 2η έως την 19η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.


Ανάδρομος Δίας για το 2019

Στις 10 Απριλίου ο Δίας είναι στάσιμος προς ανάδρομος στην 25η μοίρα (24ο21’) του Τοξότη και ολοκληρώνει την αναδρομή του στις 11 Αυγούστου, έχοντας φτάσει μέχρι την 15η μοίρα (14ο30’) του ζωδίου. Λόγω της σχετικά αργής κίνησης του, το διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη εκτείνεται από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου. Το διάστημα κυρίως κατά την ημερομηνία που αρχίζει η περίοδος της σκιάς, την ημερομηνία της απελευθέρωσης και φυσικά κατά την περίοδο της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Δίας ως φυσικός δείκτης (θρησκεία, νόμος, οικονομικό όφελος, μακρινά ταξίδια), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Δίας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Η Σελήνη σε αντίθεση με τον Δία στον χάρτη αναδρόμησης δημιουργεί ένα κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας και έλλειψης ελέγχου με αποτέλεσμα να είναι μια περίοδος κατά την οποία να μην μπορούμε εύκολα να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά μας και τα προσωπικά μας θέματα. Η έλλειψη αυτοελέγχου μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερβολές, σπατάλες, εθισμούς και εξαρτήσεις και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο είναι σίγουρο σημάδι ότι δεν θα την βγάλουμε καθαρή, αν δεν είμαστε μετρημένοι και προσεκτικοί και πως οι πράξεις μας θα έχουν σοβαρές συνέπειες. 

Η αναδρομή επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 5-16/3, από 5-16/6, από 7-18/9 και από 7-18/12, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο (ωροσκόπο, μεσουράνημα, ακμή οίκου..) από την 14η ως την 25η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 26/6-9/7 και από 28/12-7/1 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 5η έως την 16η μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερω.

Ανάδρομος Κρόνος για το 2019

Στις 30 Απριλίου και στην 21η μοίρα (20ο31’) του Αιγόκερω, ο Κρόνος είναι στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος. Η αναδρομή του διαρκεί μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που ο πλανήτης είναι στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στην 14η μοίρα (13ο54’) του Αιγόκερω. Λόγω της σχετικά αργής κίνησης του, το διάστημα της σκιάς και της απελευθέρωσης του πλανήτη εκτείνεται από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου. Το διάστημα κυρίως κατά την ημερομηνία που αρχίζει η περίοδος της σκιάς, την ημερομηνία της απελευθέρωσης και φυσικά κατά την περίοδο της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Κρόνος ως φυσικός δείκτης (οστά, δόντια, δέρμα, σκελετός, ηλικιωμένα πρόσωπα, υποχρεώσεις, όρια), αλλά και σε οτιδήποτε σημειοδοτεί ο Κρόνος στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Η φετινή αναδρομή του Κρόνου είναι μια περίοδος που μας αναγκάζει να έρθουμε αντιμέτωποι με το παρελθόν μας, τις επιλογές που κάναμε και τις αποφάσεις που πήραμε για να δούμε τώρα πού μας έχουν οδηγήσει και για να διορθώσουμε ή να πληρώσουμε αυτό που πρέπει. Η σύνοδος του Κρόνου με τον νότιο σεληνιακό δεσμό αναφέρεται σε ένα διάστημα που έχει απώλειες, λιγότερη ελευθερία και περισσότερη μεταβλητότητα, ενώ κατά το διάστημα της αναδρομής λειτουργεί και το δεύτερο κύμα των φετινών εκλείψεων και ειδικά η σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω που φέρνει αρκετές αλλαγές και ανατροπές σε βασικές δομές της ζωής μας. 

Αυτή η αναδρομή επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 4-11/1, από 3-10/4, από 5-13/7 και από 6-13/10, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 13η ως την 20η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 1-8/1 και από 2-10/7 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 10η έως την 17η μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερω.

Ανάδρομος Ουρανός για το 2019

Ο Ουρανός είναι ανάδρομος από την προηγούμενη χρονιά και γυρίζει ευθύδρομος στις 6 Ιανουαρίου. Κατά την διάρκεια του έτους θα γυρίσει και πάλι ανάδρομος στις 12 Αυγούστου στην 7η μοίρα (06ο36’) του Ταύρου και θα παραμείνει ανάδρομος καθ’όλη το υπόλοιπο της χρονιάς παραμένοντας όμως  στον Ταύρο. Ευθυδρομεί στις 12 Ιανουαρίου 2020 στην 3η μοίρα (02ο39’) του Ταύρου. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ουρανός στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Η φετινή αναδρόμηση του Ουρανού συμπληρώνει την τριάδα των εξωκρόνιων πλανητών σε παράλληλη ανάδρομη πορεία και συμβαίνει σε περίοδο που και ο Κρόνος εντοπίζεται επίσης ανάδρομος. Μας ενδιαφέρει η εξασφάλιση της ελευθερίας αλλά και της ατομικής επιβεβαίωσης, καθώς ο χορηγός του Ουρανού βρίσκεται σε στενή καύση με τον Ήλιο και αυτό μπορεί να γίνει με αψυχολόγητες κινήσεις και μέσα από λανθασμένη εκτίμηση της πραγματικότητας, ειδικότερα πάνω σε θέματα που μας απασχόλησαν από τον Μάιο και μετά. 

Η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού την φετινή χρονιά επηρεάζει τον σταθερό σταυρό και τους γεννημένους από 22-28/1, από 21-27/4, από 24-30/7 και από 24-30/10, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την πρώτη μέχρι και την 7η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 13-17/2 και από 17-21/8 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 24η έως την 28η μοίρα του Λέοντα ή του Υδροχόου.

Ανάδρομος Ποσειδώνας για το 2019 

Ο Ποσειδώνας γυρίζει ανάδρομος στις 21 Ιουνίου στην 19η μοίρα (18ο43’) των Ιχθύων και επιστρέφει στην ευθύδρομη πορεία του στις 27 Νοεμβρίου, όταν θα έχει αγγίξει την 16η μοίρα (15ο55’) του ζωδίου. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Ποσειδώνας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Περίοδος που αναθεωρούμε όνειρα και ιδανικά, καθώς επίσης και στόχους που έχουμε δρομολογήσει και αυτό γίνεται αναγκαστικά καθώς το τετράγωνο του επίσης ανάδρομου Δία το επιβάλλει και το εξάγωνο του επίσης ανάδρομου Κρόνου το απαιτεί. Αν χειριστούμε την περίοδο με διαύγεια και αποφεύγοντας τις παγίδες θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τις αλλαγές που προετοιμάζει η έκλειψη στα μέσα του Ιουλίου, μιας και ο Ερμής στον χάρτη της αναδρόμησης βρίσκεται ακριβώς στην μοίρα που γίνεται η έκλειψη. 

Η ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα επηρεάζει τους γεννημένους από 6-9/3, από 6-9/6, από 8-11/9 και από 8-11/12, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 15η έως την 18η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 2-5/4 και από 5-8/10 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 12η έως την 15η μοίρα του Κριού ή του Ζυγού.

Ανάδρομος Πλούτωνας για το 2019

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 24 Απριλίου στην 24η μοίρα (23ο09’) του Αιγόκερω και επιστρέφει στην ευθύδρομη πορεία του στις 3 Οκτωβρίου, όταν θα έχει αγγίξει την 21η μοίρα (20ο38’) του ζωδίου. Κατά το διάστημα της αναδρομής του οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα θέματα που σημειοδοτεί ο Πλούτωνας στον ατομικό μας χάρτη από διακυβέρνηση ή οικοθεσία. 

Η αναδρόμηση  του Πλούτωνα εγκαινιάζει μια περίοδο κατά την οποία η αναθεώρηση των ριζικών αλλαγών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα είναι αναγκαία και επιβάλλεται ώστε να μπορέσουμε να ωφεληθούμε και να επεκταθούμε οικονομικά μέσα από επιχειρηματικές δράσεις και μεγαλόπνοα σχέδια.  

Η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα επηρεάζει τους γεννημένους από 11-14/1, από 10-13/4, από 13-16/7 και από 1-16/10, όπως και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 20η έως την 23η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά η αναδρομή θα επηρεάσει σταδιακά τους γεννημένους από 28-31/5 και από 30/11-3/12 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 7η έως την 10η μοίρα των Διδύμων ή του Τοξότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: