18.5.19

Πανσέληνος στις 19.5.2019

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 19 Μαΐου, στις 00:11 το βράδυ. Ολοκληρώνεται στην 28η μοίρα (27ο38΄) του άξονα Ταύρου - Σκορπιού (Σελήνη στον Σκορπιό-Ήλιος στον Ταύρο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει;

Από την Πανσέληνο του Μαΐου  επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 14-18/2, από 16-20/5, από 18-22/8, από 18-22/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η μέχρι την 29η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 24/1 και 26/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 3η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 
 
Στα μισά του κύκλου

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 5 Μαΐου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 3 Ιουνίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο

  • εσωτερική δύναμη για να παλέψουμε καθετί που προσβάλει την πνευματική μας υπόσταση
  • έντονη αντίληψη των αναγκών των άλλων
  • επιθυμία να αναλάβουμε τον ρόλο αυτού που οδηγεί
  • τάση να ‘χωρέσουμε’ σε δύο κόσμους ταυτόχρονα
  • διστάζουμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση
  • είναι αναγκαίο να κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε αποφασίσει
  • αίσθημα βαριάς ευθύνης ως απόρροια των αποφάσεων μας

Η γεύση των επόμενων ημερών

Μια Πανσέληνος έχει πάντα την αίσθηση της έντασης και η Πανσέληνος του Μάη στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού περιγράφει όντως μια κρίσιμη περίοδο. Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού αναφέρεται στην τόνωση και ενδυνάμωση του εαυτού μέσα από την σταθεροποίηση του υλικού περιβάλλοντος. Περιγράφει τον βιολογικό σκοπό του ανθρώπου και τις έννοιες του τελικού σκοπού, της αξίας και του θανάτου μέσα από τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. Είναι άξονας που κεντράρει, έχει συγκεκριμένους στόχους και κινείται αποφασιστικά μέχρι να εξαντλήσει το δυναμικό του εντός των ορίων που έχει θέσει για τον εαυτό του. Ο Ταύρος σχετίζεται με το άμεσο, φυσικό περιβάλλον και τις αισθήσεις και ο Σκορπιός σχετίζεται με την κατάσταση της ψυχής και κινείται πέρα από το επίπεδο των φυσικών αισθήσεων. Ο Ταύρος προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που έχει και να το ενδυναμώσει, ο Σκορπιός πάει βαθύτερα και προσπαθεί να μεταμορφώσει το ψυχικό κεκτημένο. Ο άξονας αντικατοπτρίζει όψεις της σεξουαλικότητας και του αισθησιασμού.

Το ότι η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από τον δύσκολο απλανή Αλγκόλ προσθέτει στην περίοδο μια δόση σκληρότητας και θα μπορούσε να είναι διάστημα κατά το οποίο υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μέσα από βίαια γεγονότα, να μας απασχολήσουν θέματα αρρώστιας ή θέματα που φτάνουν απότομα στο τέλος τους και μας κάνουν να χάνουμε τη λογική μας. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας λοιπόν και δεν προβαίνουμε σε ενέργειες για τις οποίες αργότερα μπορεί να μετανιώσουμε. Ο Άρης βρίσκεται ακόμη εκτός ορίων και αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις και να επιφέρει προβλήματα, αν δεν είμαστε προσεκτικοί και συνειδητοί στη δράση μας και στο τι θέλουμε να πετύχουμε. Η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από έναν Ερμή καμένο, ο οποίος πλησιάζει στο σημείο ανώτερης συνόδου του με τον Ήλιο, τρεις μέρες μετά την Πανσέληνο.  Δεν είναι περίοδος για να κολλήσουμε στα θέματά μας εγωιστικά και να αναζητήσουμε επιβεβαίωση της λογικής μας και της σκέψης μας και καλό είναι να κρατήσουμε μια απόσταση ασφαλείας από εύφλεκτα θέματα και συζητήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση, ένταση και απομάκρυνση.
 
Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: