2.6.19

Νέα Σελήνη στις 3.6.2019

Στις 3 Ιουνίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στη 13:01 το μεσημέρι στην 13η μοίρα των Διδύμων (12ο33’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στην Παρθένο, μεσουράνημα στους Διδύμους και είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 1-5/3, από 1-5/6, από 3-7/9 και από 3-7/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η έως την 14η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 9/1 και στις 11/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 18η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 2 Ιουλίου, που είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 3 του μήνα και μέχρι τις 17 Ιουνίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • απορρίπτουμε  παρωχημένες απόψεις και πεποιθήσεις
  • πασχίζουμε να ξεπεράσουμε περιορισμούς και κοινωνικά δόγματα
  • καθαρίζουμε από αρνητισμό
  • τα προαιώνια ένστικτα δαμάζονται από την λογική
  • επιθυμία να συμμετέχουμε σε κάτι μεγαλύτερο 

H γεύση των επόμενων ημερών 

Ο νέος σεληνιακός κύκλος αρχίζει με μια πιο ελαφριά νέα Σελήνη σε σχέση με τις πρόσφατες νουμηνίες. Ο κύριος της νέας Σελήνης βρίσκεται αρκετά μακριά και σε απόσταση ασφαλείας από τα πυρά του Ηλίου, έχοντας ήδη κάνει την ανώτερή του σύνοδο. Μας δίνεται αυτή την περίοδο λοιπόν η ευκαιρία να συγκεκριμενοποιήσουμε τις ιδέες και τα σχέδια που μηχανεύτηκε το μυαλό μας το προηγούμενο διάστημα και ειδικότερα από τα μέσα μέχρι τα τέλη του περασμένου Μάρτη. 

Στον Δίδυμο θεωρείται ότι έχει την έξαρσή του ο βόρειος δεσμός της Σελήνης και στον χάρτη που καταστρώνουμε για το φαινόμενο βλέπουμε την Σελήνη να βρίσκεται σε μια μυστική σχέση μέσω αντισκιάς με τον βόρειο δεσμό της. Μετά τον σεληνιακό κύκλο που προηγήθηκε, τώρα μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερα, η ικανότητά νοητικής επεξεργασίας βελτιώνεται και έχουμε την δυνατότητα να εστιάσουμε πιο καθαρά και πιο συγκεκριμένα στα εγχειρήματα και στα νέα ξεκινήματα που θέλουμε να κάνουμε, ειδικότερα μάλιστα εάν αυτά αφορούν σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με μεγαλύτερα σύνολα, ομάδες και επιχειρήσεις ή συλλόγους. 

Ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ορίων και τώρα ο Ερμής έχει βγει εκτός των ορίων που προδιαγράφει η τροχιά του Ήλιου και αυτός. Είναι μια περίοδος που όντως μπορούμε να σκεφτούμε έξω-από-το-κουτί και με τρόπο καινοτόμο και εναλλακτικά δημιουργικό, καλό είναι πάντα βέβαια να μην ξεπεράσουμε και εμείς οι ίδιοι κάποια όρια λογικής και κατά το κοινώς λεγόμενο να μην κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά… Επιπροσθέτως το μεσουράνημα του χάρτη και η μοίρα της νέας Σελήνης βρίσκονται πολύ κοντά στον απλανή Αλντεμπαράν και αυτό δίνει την ευκαιρία να μπορέσουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε τα σχέδιά μας και να έχουμε το κουράγιο και την δύναμη να πασχίσουμε και να παλέψουμε με τις αντιξοότητες και τα εμπόδια. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη; 

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για την γενική τάση του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες
Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: