21.6.19

Ποσειδώνας ανάδρομος 21.6 - 27.11.2019

Ο Ποσειδώνας δεν είναι προσωπικός πλανήτης και αυτό σημαίνει ότι η επιρροή της αναδρομής του μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής ή σημαντική, όπως αυτή των προσωπικών πλανητών, αλλά παρολαυτά είναι μια ενέργεια που λειτουργεί στο υπόβαθρο. 


 Ο πλανήτης της αυταπάτης, της εξαπάτησης, αλλά και της σαγήνης γυρίζει ανάδρομος στις 21 Ιουνίου και θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Θα διανύσει το διάστημα από την 19η μοίρα (18ο43’) μέχρι και την 16η μοίρα (15ο55’) των Ιχθύων και η ανάδρομη κίνησή του θα επηρεάσει κυρίως τον μεταβλητό σταυρό (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στις προαναφερθείσες μοίρες.

Όπως βλέπουμε στον χάρτη η στιγμή της αναδρομής του Ποσειδώνα συμπίπτει με δύο σημαντικές όψεις, το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα και το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα. Το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα σχετίζεται με απογοητεύσεις και είναι μια συνθήκη που δοκιμάζει γενικότερα την πίστη μας… Το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα από την άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο, ενδυναμώνοντας την πίστη μας και την υπομονή μας στην επίτευξη των προσδοκιών μας, αλλά η Σελήνη ενεργοποιεί ευθέως το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα, αυξάνοντας την τάση να απορροφούμε αρνητική ενέργεια και να κάνουμε αρνητικές σκέψεις ή να συντονιζόμαστε με αρνητικά συναισθήματα. 



Είναι απαραίτητο λοιπόν αυτό που μας περιβάλλει να είναι φυσικό, να μπορεί να μας ηρεμεί και να λειτουργεί υποστηρικτικά. Εξίσου σημαντικό είναι  να είμαστε προσεκτικοί και να αναλύουμε λογικά και ψύχραιμα τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, καθώς ο Ερμής ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος νωρίς τον Ιούλιο, αλλά ήδη κατά την αναδρόμηση του Ποσειδώνα, έχει περάσει στην φάση της προετοιμασίας της αναδρομής του. Τέλος με αυτή την αναδρομή θα έρθουν στην επιφάνεια αρκετοί φόβοι μας, κυρίως γύρω από την προσωπική μας ασφάλεια ή την ασφάλεια των δικών μας προσώπων, καθώς ο Κρόνος ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Σελήνης/Δία, όπως επίσης και μεγάλη δυσκολία στην έκφραση συναισθημάτων εξαιτίας σκέψεων απόρριψης.

Ένας ανάδρομος Ποσειδώνας μας παρασύρει και μας οδηγεί στα άκρα. Τα ένστικτα παίρνουν το πάνω χέρι, τα ακολουθούμε αλλά ταυτόχρονα δεν τα εμπιστευόμαστε και τα αμφισβητούμε, πράγμα που φυσικά δεν βοηθά ούτε στην ισορροπία μας, ούτε στην υγεία μας. Ένας ανάδρομος Ποσειδώνας παίζει με τα ένστικτά μας και με το μυαλό μας και δεν μας δείχνει ποτέ όλες τις πλευρές ενός θέματος. Φέρνει απόλαυση, έκσταση, αλλά και πόνο. Δεν δίνει ποτέ απαντήσεις, αλλά δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα…

Πού να εστιάσω; Τι να προσέξω;

Το πώς μπορεί να σε επηρεάσει η ανάδρομη κίνηση του Ποσειδώνα έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες που έχει ο ατομικός σου χάρτης και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, εφόσον θέλεις μια σωστή κατεύθυνση αυτή την περίοδο, είναι να συμβουλευτείς έναν αστρολόγο. Αν θέλεις μια πολύ γενική κατεύθυνση που δεν προκύπτει από τον ατομικό σου χάρτη, τότε πάρε μια ιδέα για  το ζώδιο και τον ωροσκόπο σου.

Παρορμητικός σταυρός
(Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως)

Η αναδρομή του Ποσειδώνα θα σε επηρεάσει σε θέματα επικοινωνίας και μετακινήσεων, το πρόγραμμα που έχεις κάνει μπορεί να αλλάξει ή να ανατραπεί και η εργασιακή σου ζωή μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα και να κάνεις λανθασμένες κινήσεις που θα σου κοστίσουν ή θα φέρουν κάποιο είδος απώλειας. Χρειάζεται να δώσεις προσοχή στην υγεία σου, σωματική και ψυχολογική και να ελέγχεις συχνά το μυαλό σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Είναι περίοδος που θα αλλάξει η σχέση σου με το θείο, την πίστη σε κάτι ανώτερο και η κοσμοθεωρία που έχεις. 

Σταθερός σταυρός
(Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)

Η αναδρομή του Ποσειδώνα θα σε επηρεάσει σε θέματα οικονομικά και ηθικής. Θα χρειαστεί να είσαι σε επιφυλακή σε σχέση με την δημιουργική σου ενέργεια, σε θέματα με παιδιά ή την ερωτική σου ζωή. Ο σεξουαλικός μαγνητισμός θα είναι αρκετά ισχυρός και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στην έκσταση αλλά και στην απώλεια μιας σταθερής κατάστασης. Επηρεάζονται γενικότερα οι ελπίδες σου, οι στόχοι σου και τα όνειρά σου.

Μεταβλητός σταυρός
(Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες)

Η αναδρομή του Ποσειδώνα θα σε επηρεάσει σε θέματα πίστης και θα αλλάξει η σχέση που έχεις με την ανώτερη δύναμη στην οποία πιστεύεις. Θα αμφισβητήσεις ίσως την έννοια της ευγνωμοσύνης ή θα υπερβάλλεις γύρω από αυτή την έννοια. Το σπίτι σου, η οικογένεια και θέματα με γονείς μπορεί να σε μπερδέψουν και χρειάζεται  να είσαι σε επιφυλακή και να φιλτράρεις λογικά και να εξακριβώνεις το οτιδήποτε συμβαίνει με την σχέση σου ή τις συνεργασίες σου, ενώ επίσης θα σε απασχολήσει αρκετά η καριέρα σου και ίσως συγκεκριμένα θέματα με την μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: