30.6.19

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 2.7.2019

Στις 2 Ιουλίου παρατηρείται ολική έκλειψη Ηλίου στην ενδέκατη μοίρα (10ο37’) του Καρκίνου. Το φαινόμενο κορυφώνεται στις 22:16 ώρα Ελλάδος (η έκλειψη δεν είναι ορατή στην Ελλάδα), ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Υδροχόο, μεσουράνημα στον Σκορπιό και με το σύστημα ίσων οίκων το σημείο της έκλειψης τοποθετείται στον έκτο οίκο του χάρτη για την Ελλάδα. 


Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 1/1, 31/3, 2/7, 3/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 10η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 11/6 και στις 13/12 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 20η μοίρα του Διδύμου ή του Τοξότη. 

Σημειώνουμε ότι οι εκλείψεις πυροδοτούν γεγονότα που διαφαίνονται ήδη στον ατομικό χάρτη μέσα από διάφορα προβλεπτικά συστήματα και δεν δημιουργούν από μόνες τους ξαφνικά τα γεγονότα! Άρα δεν αρκεί μόνο η έκλειψη να αγγίζει κάποιον πλανήτη του ατομικού ωροσκοπίου, αλλά χρειάζεται αυτός ο πλανήτης να είναι ενεργοποιημένος ήδη από άλλα συστήματα, ώστε να υπάρξει σημαντικό γεγονός. 

Αυτή η έκλειψη σχετίζεται με αναγκαστικές προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από το κράτος και αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εθνική οικονομία, τις εμπορικές συναλλαγές και εμπορικά θέματα, εξαιτίας μεγάλων και βαριών εθνικών εξόδων, πτωχεύσεων και απωλειών στο χρηματιστήριο. 

Μια έκλειψη Ηλίου στον δεύτερο δεκανό του Καρκίνου δημιουργεί προβλήματα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και γενικότερα δυσαρμονία και προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων και τις συνεργασίες. Επίσης φέρνει αναστάτωση στην φύση και ειδικότερα με το στοιχείο του νερού. Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και είναι ισχυρός έχοντας θεμελιώδη δύναμη από ζώδιο και συμπτωματική από οίκο. Βρίσκεται σε σύνοδο με τον νότιο σεληνιακό δεσμό και απέναντι από την έκλειψη. Είναι μια έκλειψη που έχει να κάνει με σημαντικές απώλειες και με την επιρροή της παραμένει μόνο αυτό που είναι αναγκαίο. Το τετράγωνο του ωροσκόπου με τον Ουρανό δημιουργεί ξαφνικές ανατροπές, ανεξέλεγκτα γεγονότα και απόλυτες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένεια ή το επάγγελμα.

Οι εκλείψεις έχουν μια κακή φήμη και γενικά θεωρούνται προάγγελοι αρνητικών γεγονότων και καταστροφών. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε με φόβο γύρω από το τι θα μπορούσε να συμβεί κάθε φορά που έχουμε έκλειψη! Οι εκλείψεις όμως σίγουρα φέρνουν σημαντικές αλλαγές, κάτι που μπορεί να μας τρομάζει αρχικά, ενώ τα γεγονότα δεν συμβαίνουν απαραίτητα την ημέρα και την στιγμή που γίνεται η έκλειψη, αλλά αποτελούν κομμάτι μιας εξελικτικής διαδικασίας που μπορεί και να έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν συμβεί μια έκλειψη. 

Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη γίνεται κοντά στον απλανή αστέρα Αλ-Χενά, ο οποίος σχετίζεται με την τέχνη και ειδικότερα με τον γραπτό και προφορικό λόγο. Δίνει όμως και την τάση για ατυχήματα, ειδικά με τα πόδια. Μαζί με την Σελήνη και τον Ήλιο φέρνει υπερηφάνεια, αγάπη για τις ανέσεις και την απόλαυση, όφελος από την κοινωνία ή την οικιακή ζωή και επιτυχίες από στρατιωτική δράση, αν και υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι επιτυχίες να μην είναι μόνιμες.. 

Από αυτή την πλευρά λοιπόν είναι μια έκλειψη αρκετά καλή για να απολαύσουμε τα όμορφα πράγματα της ζωής να έρθουμε πιο κοντά με τα αγαπημένα πρόσωπα και την οικογένειά μας και να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε, εφόσον υπάρχει η ανάγκη, θέματα που ήταν μέχρι τώρα πηγή έντασης και να βρούμε λύσεις αρμονικές που συμφέρουν όλες τις πλευρές, κόντρα στο γενικότερο κλίμα που μπορεί να υπάρχει ήδη σε αυτές τις σχέσεις. 
  • Τον Ιούλιο του 2018 είχαμε την πρώτη έκλειψη στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και τον Ιούλιο του 2020 θα έχουμε την τελευταία έκλειψη σε αυτόν τον άξονα. Από αυτές τις οκτώ εκλείψεις στον άξονα, μόνο η τωρινή είναι ολική. Αυτό σημαίνει πως υπό την επιρροή αυτής της έκλειψης δρομολογούνται τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ζωής μας.
  • Ο Άρης βρίσκεται πάνω στην μοίρα που έγινε η ολική σεληνιακή έκλειψη του περασμένου Ιανουαρίου. Το πρόσφατο παρελθόν έρχεται ξανά μπροστά μας για να το αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε οριστικές λύσεις. 
  • Πρόκειται για μια έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό της Σελήνης, άρα οι αλλαγές που έρχονται είναι θετικές στην ουσία τους και σχετίζονται με την περαιτέρω εξέλιξή μας.  

Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 127. Ο κύκλος γεννήθηκε το 991 και θα σβήσει το 2452. Αποτελείται από 82 ηλιακές εκλείψεις με την ίδια γεωμετρία και η έκλειψη του Ιουλίου είναι η 58η του κύκλου. Η προηγούμενη έκλειψη του κύκλου έγινε τον Ιούνιο του 2001, η χρονιά που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στην Αμερική και έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι με την τωρινή έκλειψη του ίδιου κύκλου βγήκε στην δημοσιότητα υλικό με πάνω από 2400 φωτογραφίες από τα έργα καθαρισμού μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων (link εδώ).


Συγκρίνοντας τον χάρτη της έκλειψης της 2ας Ιουλίου με τον χάρτη της μητρικής έκλειψης παρατηρούμε τον Πλούτωνα να τετραγωνίζει την μοίρα της μητρικής έκλειψης, τον Άρη (που όπως είπαμε είναι σημαντικός γιατί ενεργοποιεί την έκλειψη του Ιανουαρίου) να τετραγωνίζει τον Ερμή της μητρικής έκλειψης και να αντιτίθεται στον Κρόνο, όπως και τον Ουρανό να βρίσκεται απέναντι στην Αφροδίτη (χορηγό της μητρικής έκλειψης). 

Πρόκειται λοιπόν για μια περίοδο κατά την οποία αναμοχλεύονται θέματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το γραμμικό παρελθόν μας, αλλά και με βιώματα που είναι εντελώς απωθημένα και κρυμμένα στο υποσυνείδητό μας. Η περίοδος έχει πολλές συνειδητοποιήσεις, ακόμη και αποκαλυπτικού χαρακτήρα, κάτι που δημιουργεί ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε δράση ενάντια στους κανόνες και το σύστημα, μια ανάγκη επανάστασης και αντίδρασης στο κατεστημένο και σε οτιδήποτε έχει συσσωρευτικά περιορίσει την νοητική μας απρόσκοπτη λειτουργία. Είναι μια περίοδος που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ηθικές μας αξίες που έχουν υποπέσει και ταπεινωθεί και τώρα χρειάζεται να και πάλι να τις ανυψώσουμε και να τους δώσουμε την θέση που πρέπει να έχουν, ώστε να εξυπηρετούν πρακτικά την πρόοδό μας στην ζωή. 

Η πραγματική επιρροή μπορεί να κριθεί μόνο μέσα από τον ατομικό σου χάρτη και καλό είναι να συμβουλευτείς τον αστρολόγο σου. Για μια γενική εικόνα της επίδρασης για το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: