15.7.19

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 17.7.2019

Στις 17 Ιουλίου 2019 παρατηρείται μερική έκλειψη Σελήνης στην 25η μοίρα (24ο04’) του Αιγόκερω. Η αντίθεση των φώτων ολοκληρώνεται στις 00:37 και για τα δεδομένα της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Κριό, μεσουράνημα στον Αιγόκερω και η έκλειψη πέφτει στον άξονα τετάρτου-δεκάτου οίκου, με την Σελήνη στον δέκατο και τον Ήλιο στον τέταρτο οίκο. Η έκλειψη ανήκει στον σεληνιακό κύκλο Σάρος 139 και πρόκειται για μια έκλειψη κοντά στον νότιο σεληνιακό δεσμό, άρα μια έκλειψη που έχει χαρακτήρα αφαιρετικό και σχετίζεται με το παρελθόν. 


Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 15/1, 14/4, 17/7, 17/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 24η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 27/5 και στις 29/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 6η μοίρα του Διδύμου ή του Τοξότη. Επηρεάζονται επίσης όσοι έχουν ωροσκόπο ή μεσουράνημα γύρω στην μοίρα που γίνεται η έκλειψη. 

Επισημαίνουμε ότι για να επηρεαστεί ατομικά κάποιος από τις εκλείψεις, χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες. 

Μια έκλειψη Σελήνης στον τρίτο δεκανό του Αιγόκερω σχετίζεται παραδοσιακά με τον θάνατο του Αρχηγού, με συνωμοσίες ανάμεσα στον λαό και με ανταρσίες… 

Η Σελήνη παρατηρούμε ότι βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας της και πολύ κοντά στον Πλούτωνα. Επίσης ο ωροσκόπος τετραγωνίζει τον Πλούτωνα. Μια έκλειψη Σελήνης έχει να κάνει με την ψυχολογική και συναισθηματική μας σφαίρα, οπότε είναι και αναμενόμενο ένα διάστημα ισχυρά συγκρουσιακό, με έντονες αντιδράσεις, καταπιεστικές συμπεριφορές, έριδες και φυσικά με πολλά παιχνίδια δύναμης να παίζονται μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες… Τα μυστικά που μπορεί να αποκαλυφθούν στην συνέχεια θα γίνουν αφορμή για μια μεγαλύτερη και βαθύτερη μεταμόρφωση τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Οι συγκρούσεις αυτές, τα μυστικά και τα παιχνίδια δύναμης κατά μεγάλο βαθμό εστιάζονται ή έχουν την ρίζα τους στον τέταρτο οίκο που κυβερνά η Σελήνη στον χάρτη, δηλαδή στο παρελθόν μας, στις οικογενειακές και κοινωνικές καταβολές μας, στην ακίνητη περιουσία μας και κοσμικά σχετίζονται με το εδάφη της χώρας μας, την γεωργία, τον καιρό και φυσικά με την αντιπολίτευση. 

Ο κύριος της έκλειψης είναι ο Κρόνος, ο οποίος έχει θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις καθώς βρίσκεται στον Αιγόκερω και υψωμένος κοντά στο μεσουράνημα, αλλά πάσχει καθώς βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση. Σύμφωνα με παραδοσιακά κείμενα ο Κρόνος ως κύριος μιας έκλειψης φέρνει διαφθορά, φθορά (λόγω του κρύου στοιχείου), τονίζει τις μακροχρόνιες ασθένειες και αυξάνει την θνησιμότητα, ειδικά των ηλικιωμένων. Η σύνοδός του με τον νότιο δεσμό της Σελήνης φωτογραφίζει μια περίοδο διάλυσης που είναι απαραίτητη για την συνέχεια. 

Τα παραπάνω ενισχύονται και από το ότι ο Κρόνος βρίσκεται πάνω στον σταθερό αστέρα Βέγα, ο οποίος είναι και ο δεύτερος φωτεινότερος απλανής μετά τον Αρκτούρο στο βόρειο ημισφαίριο. Ο Κρόνος με τον Βέγα φέρνει ισχυρά πάθη, σημαντικά προβλήματα φύσεως Ερμή, έντονες απόψεις και ιδέες, προβλήματα στο σπίτι, βλάβη στην υπόληψη εξαιτίας άδικων κατηγοριών, δυσκολίες στο ανδρικό φύλο και προβλήματα με ανωτέρους. 

Ελέγχει τον δέκατο και τον ενδέκατο οίκο του χάρτη και άρα επηρεάζει θέματα σχετικά με το κύρος της χώρας, το κοινοβούλιο, την νομοθεσία και τα οικονομικά του κράτους, ενώ σε προσωπικό επίπεδο η περίοδος είναι σκληρή και φέρνει ξεκαθαρίσματα σε φιλίες, φαίνονται ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν το έργο μας και ποιοι όχι και θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους και τις φιλοδοξίες μας.  

Η Αφροδίτη βρίσκεται απέναντι από τον κύριο της έκλειψης και σε αντίθεση ιδιομοιρίας, πράγμα που δεν δημιουργεί τις καταλληλότερες και πιο ευχάριστες προϋποθέσεις για αισθηματικά και οικονομικά ζητήματα και ευρισκόμενη κοντά στον αστέρα Κάνωπο φέρνει πάθη, υπερευαισθησία, πείσμα και ξεροκεφαλιά, σκάνδαλα και ίντριγκες, δημόσια ντροπή και είναι φυσικά δυσμενής για οικονομικά κέρδη.  

Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Άρης, ο οποίος ελέγχει πέρα από τον ωροσκόπο και τον όγδοο οίκο. Βρίσκεται  σε κρίσιμη μοίρα και είναι πάνω στην ακμή του δευτέρου (σύστημα ίσων οίκων) από αντισκιά. Ανασφάλεια γύρω από συμφωνίες οικονομικές ή κληρονομικές, δράση που εντείνει τις προσπάθειες και φέρνει στο φως και σε λειτουργία αντίστοιχα θέματα και μέσα σε αυτά κρίση ταυτότητας καθώς τα πράγματα αλλιώς δείχνουν και αλλιώς είναι τελικά.

Μητρική έκλειψη

Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 139 ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1658 και θα σβήσει τον Φεβρουάριο του 2993. Αποτελείται από 75 σεληνιακές εκλείψεις και η τρέχουσα είναι η 21η. Προηγούμενες εκλείψεις του ίδιου κύκλου έγιναν το 1965, το 1983 και το 2001.


Οι κύκλοι Σάρος έχουν σημασία γιατί κάθε οικογένεια εκλείψεων έχει όμοια γεωμετρία και οι εκλείψεις που ανήκουν στην ίδια οικογένεια έχουν παρόμοια αποτελέσματα… Πριν μερικές ημέρες συγκλονιστήκαμε και απορήσαμε από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο, την χαλαζόπτωση και τους αμέτρητους κεραυνούς που έπεσαν στην Χαλκιδική, μια θεομηνία που κόστισε την ζωή επτά ατόμων. Αν ανατρέξουμε όμως πίσω στο παρελθόν και συγκεκριμένα κατά την επιρροή της σεληνιακής έκλειψης του 1983 (που ανήκει στον ίδιο κύκλο Σάρος όπως αναφέραμε), βλέπουμε ότι είχε ξεσπάσει στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου μπουρίνι έντασης 12 μποφόρ με ταχύτητες ανέμου να ξεπερνούν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, το οποίο προξένησε αμέτρητες υλικές καταστροφές και κόστισε την ζωή εννέα ανθρώπων. Οι εκλείψεις μια οικογενείας λειτουργούν συστημικά και παράγουν παρόμοια γεγονότα. 

Παρατηρούμε ότι ο Ποσειδώνας τετραγωνίζει την μητρική έκλειψη, λειτουργώντας ως κορυφή ταυ-τετραγώνου με βάση τα φώτα και τον Πλούτωνα. Οι εξελίξεις μπορεί να μην είναι αυτές που σχεδιάζουμε τελικά και η λογική μπορεί να μην λειτουργήσει, καθώς οι καταστάσεις έχουν πτυχές που ακόμη δεν μπορούμε να δούμε. Χρειάζεται προσοχή σε απάτες, εξιδανικεύσεις και…. ‘παραμύθια’.

Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για μια γενική τάση για το ζώδιό σου. Να θυμάσαι όμως πάντα ότι είσαι περισσότερα από το ζώδιό σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: