1.8.19

Νέα Σελήνη την 1.8.2019

Την πρώτη Αυγούστου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 06:11 το πρωί στην 9η μοίρα του Λέοντα (08ο36’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Λέοντα, μεσουράνημα στον Κριό και ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 28-31/1, από 27/4-2/5, από 30/7-3/8 και από 30/10-4/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 7η έως την 11η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 12/5 και στις 14/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 21η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του μέχρι τις 15 Αυγούστου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • Μάχη για επιβίωση/σεξουαλικά ένστικτα
  • Σκέψεις γύρω από το κατά πόσο η ατομικότητά μας και η βούλησή μας επηρεάζεται ή καταπιέζεται από το κοινωνικό μόρφωμα 
  • Ανάγκη κοινωνικού και ατομικού εξαγνισμού
  • Επιθυμία να αναγνωριστούν οι πράξεις μας και τα κατορθώματά μας
  • Επαναπροσδιορισμός των ιδεών και των σχεδίων μας αναφορικά με την σχέση και την δυναμική που υπάρχει μεταξύ της ομάδας και της ατομικής θέλησης 


H γεύση των επόμενων ημερών 

Στον χάρτη παρατηρούμε τον Ερμή να έχει μεγάλη δυναμική καθώς βρίσκεται στασιμοευθύδρομος απέναντι από την μοίρα της πρόσφατης σεληνιακής έκλειψης, κάνοντας αναφορά στο ότι η επόμενη περίοδος είναι μια συνέχεια των θεμάτων που μας απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα και τώρα είναι η φάση που θα διαπραγματευτούμε αυτά τα ζητήματα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας ή θα δώσουμε τις τελικές λύσεις. Στον χάρτη κυβερνά τον δεύτερο και τον ενδέκατο οίκο, άρα περιμένουμε κινητικότητα σε θέματα κοινοβουλίου, νομοθεσίας και οικονομικών, ενώ σε προσωπικό  επίπεδο διανύουμε μια περίοδο που μας απασχολούν θέματα ατομικής αξίας, οι στόχοι μας και η καλύτερη δρομολόγηση των σχεδίων μας.   

Ο πρώτος οίκος του χάρτη, που φιλοξενεί και την νέα Σελήνη, είναι γεμάτος από προσωπικούς πλανήτες που εκφράζονται μέσα από το στοιχείο της φωτιάς, δηλαδή με πάθος, αποφασιστικότητα, έμπνευση και ορμητικά. Θέλουμε και χρειάζεται και έχει έρθει η στιγμή να διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε λοιπόν και υπάρχει η ανάγκη να εκφράσουμε πλήρως και χωρίς καμία επιφύλαξη τον αληθινό μας εαυτό. 

Όμως το τετράγωνο με τον Ουρανό προειδοποιεί  για ξαφνιάσματα, ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις και καλό είναι να περιορίσουμε ή να τιθασεύσουμε με την λογική και την υπομονή μας την παρορμητικότητα. Απωθημένα συναισθήματα, καταπιεσμένες μνήμες, σκέψεις, επιθυμίες και συνήθειες έρχονται τώρα να διεκδικήσουν χώρο έκφρασης και αυτό επηρεάζει την συμπεριφορά μας και τις κινήσεις μας, ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιούμε…

Τα παραπάνω ισχύουν ακόμη περισσότερο στο πεδίο των σχέσεων, καθώς πέρα από το τετράγωνο με τον Ουρανό, η  Αφροδίτη είναι ανατολική και έχει την δύναμη μιας πολεμίστριας που εκφράζεται μέσα από την πύρινη ενέργεια του Λέοντα. Λειτουργεί απόλυτα, ορμητικά και απαιτεί αυτό που θέλει εδώ και τώρα. Είναι όμως σε κατάσταση καύσης και δεν μπορεί να δει παρά μόνο τον εαυτό της… Τα οικονομικά μας και τα αισθηματικά μας θέματα χρειάζονται προσοχή στις ισορροπίες αυτή την περίοδο. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε τυφλωμένοι, αγνοώντας το γεγονός ότι σε μια σχέση υπάρχουν δύο και όχι μόνο εγώ. 

Είναι περίοδος που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε το ότι οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο την δική μας ζωή, αλλά και την ζωή των άλλων. Είναι αναγκαίο όμως να κάνουμε τις επιλογές μας, να απορρίψουμε κάποια στοιχεία και να επιλέξουμε κάποια άλλα για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει στα βιαστικά ή στα τυφλά..

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για μια γενική τάση του ζωδίου σου.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: