11.8.19

Ο Δίας ευθυδρομεί και ο Ουρανός αναδρομεί (11&12.8.2019)

Πρώτα ο Δίας....

Από τον Απρίλιο του έτους ο Δίας ήταν ανάδρομος και αυτόν τον μήνα επιστρέφει στην ορθόδρομη τροχιά του, στις 11 του μήνα και στην 15η μοίρα (14ο30’) του Τοξότη. Με την ευθυδρόμησή του ο Δίας θα δώσει την ευκαιρία σε όσους επηρεάστηκαν να μπορέσουν να πράξουν και να εφαρμόσουν τις συνειδητοποιήσεις που είχαν κατά την τελευταία περίοδο και να μπορέσουν τώρα να αξιοποιήσουν τις σκέψεις και τα σχέδια που προετοιμάστηκαν ή που τέθηκαν σε αναμονή κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.‘’υπενθυμίζουμε ότι η ανάδρομη κίνηση του Δία επηρέασε όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 15η μέχρι την 25η μοίρα του μεταβλητού σταυρού και αναφέρεται σε συνθήκες και γεγονότα που σχετίζονται με το διάστημα από 10 Απριλίου μέχρι 11 Αυγούστου’’

Ο Δίας συνδέεται με την τύχη, την επέκταση, την αύξηση, αλλά ξεχνάμε ότι επίσης μπορεί να συνδεθεί με την υπερβολή, την απληστία και την βαθιά δυσαρέσκεια… Ο Δίας μας σπρώχνει να βελτιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε, αλλά δεν δημιουργεί ο ίδιος αυτές τις ευκαιρίες. Σαφώς η ευθυδρόμησή του σημειοδοτεί και μια στροφή της τύχης, αλλά χρειάζεται και εμείς να κινηθούμε. 


Από τον χάρτη που καταστρώνεται για την στάση του Δία μπορούμε να σταχυολογήσουμε...

Ο Δίας είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο μέσω αντισκιάς, συνεπώς η ευθυδρόμηση σχετίζεται με μια περίοδο που τα πράγματα σοβαρεύουν, οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιηθούν και μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και επέκταση πάνω σε σταθερές και ξεκάθαρες βάσεις. Κάποιοι μάλιστα μπορεί να έχουν φτάσει στο τέλος ενός προσωπικού κύκλου ανάπτυξης και εξέλιξης και τώρα να συνειδητοποιούν πως χρειάζονται κάτι καλύτερο για την ζωή τους, κάτι περισσότερο ή μια καινούργια πρόκληση.

Ο Δίας βρίσκεται στα όρια της Αφροδίτης και θα λειτουργήσει μορφοποιώντας σε θέματα οικονομικά, αξιών και στην βελτίωση των σχέσεων. Η Αφροδίτη όμως είναι στον Λέοντα και καμένη από τον Ήλιο, οπότε τα παραπάνω θέματα χρειάζονται πολύ προσεκτικές κινήσεις, καθαρό βλέμμα, δράση, όχι όμως υποκινούμενη από καθαρά και μόνο εγωιστικά κίνητρα. Το καζίμι της Αφροδίτης ίσως βοηθήσει… Διάβασε περισσότερα για το καζίμι εδώ.

Ο Δίας ενεργοποιεί πλαγίως το μεσοδιάστημα Ουρανός/Πλούτωνας. Υπάρχει ενθουσιασμός που ξεπερνά κάθε αναστολή και οδηγεί στα άκρα. Είναι το μεσοδιάστημα της έντονης επιθυμίας για ελευθερία και αλλαγή. Ταυτόχρονα το μεσοδιάστημα Δίας/Ουρανός (ξαφνική και αναπάντεχη τύχη) ενεργοποιείται από τον Άρη. Τα ατομικά ενδιαφέροντα μας κινητοποιούν και μας σπρώχνουν σε δράση και εμπιστευόμαστε περισσότερο τον εαυτό μας στο να βρούμε έναν μοναδικό τρόπο να δράσουμε. Το τελευταίο ενισχύεται και από την επόμενη όψη που κάνει η Σελήνη στον χάρτη, το τρίγωνό της με τον Ουρανό. 

Με την ευθυδρόμησή του ο Δίας μπαίνει σιγά σιγά και στην τελική ευθεία να βγει από τον Τοξότη και να περάσει στον Αιγόκερω. Μέχρι τότε οι πιο σημαντικές επαφές που θα κάνει ο πλέον ευθύδρομος Δίας είναι...

το τετράγωνο του Άρη με τον Δία στις 12 Σεπτεμβρίου
Δυναμική ενέργεια για να ξεκινήσουμε νέα σχέδια και να πάρουμε τα ρίσκα που χρειάζονται για να φτάσουμε στην επιτυχία. Με αυτή την όψη μπορεί να είμαστε λίγο πιο ορμητικοί από ό,τι χρειάζεται όμως και καλό είναι να κινηθούμε με σκέψη, καλή προετοιμασία και στρατηγική. Δεν ξεχνάμε ότι κάθε δράση έχει και μια αντίδραση…

το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα στις 21 Σεπτεμβρίου
Απογοήτευση μέσα από λάθη που δοκιμάζουν την πίστη μας. Μπορεί να εμπιστευτούμε κάποιον ή να εξιδανικεύσουμε μια κατάσταση σε βαθμό που δεν βλέπουμε την πραγματικότητα με αποτέλεσμα τώρα να έρχεται η απογοήτευση σε αισθηματικά ζητήματα ή η απώλεια σε οικονομικά θέματα. Είναι σημαντικό να διορθώσουμε άμεσα τα λάθη μας, αμέσως μόλις δούμε την κατάσταση να καταρρέει. Η περίοδος δεν ευνοεί την υπερβολική αισιοδοξία και την γενναιοδωρία, καθώς υπάρχει  κίνδυνος για απογοήτευση, για εξαπάτηση και για απώλεια.

το ενάμιση τετράγωνο με τον Ουρανό στις 14 Οκτωβρίου
Ένταση και προκλήσεις στα θέματα που επηρεάζουν οι πλανήτες στον ατομικό χάρτη, μέσα από τις οποίες καλούμαστε να μάθουμε και να αποκτήσουμε γνώση. Οι συγκρούσεις με αυτή την όψη είναι λιγότερο εμφανείς από ό,τι στο τετράγωνο και είναι πιο εύκολο να καταπιέσουμε το πρόβλημα και έτσι να μην αποκτήσουμε γνώση. Η τάση να αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που ενεργοποιούνται αυτή την περίοδο και που περιγράφονται από τον ατομικό χάρτη και να τα κρύψουμε κάτω από το γνωστό χαλάκι, θα φέρει μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση..

...και μετά ο Ουρανός

Ο Ουρανός γυρίζει ανάδρομος στις 12 Αυγούστου για πέντε μήνες μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2020. Το ζωδιακό μήκος που θα διατρέξει ανάδρομος είναι τέσσερις μοίρες, από την 7η μοίρα (06ο36’) μέχρι την 3η μοίρα (02ο38’) του Ταύρου. Η περίοδος της αναδρομής φέρνει αλλαγές και γενικότερο ενθουσιασμό στην ζωή μας, χωρίς να φέρνει αυτή την φορά αναστάτωση και χαοτικές συνθήκες και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ανανεώσει αρκετά την ερωτική μας ζωή ή να βοηθήσει σε οικονομικά ζητήματα…


Η αναδρομή του Ουρανού είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και διαρκεί 155 μέρες, με τον πλανήτη να κινείται φαινομενικά προς τα πίσω για τέσσερις μοίρες. Είναι μια περίοδος που η ενέργεια του πλανήτη λειτουργεί εσωτερικά, περίοδος εσωτερικής αλλαγής λοιπόν που έρχεται σαν απάντηση στις εξωτερικές αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή μας. Το είδος της αλλαγής και ο τομέας της ζωής που επηρεάζεται έχει να κάνει με τις όψεις που κάνει ο ανάδρομος Ουρανός με τους πλανήτες του ατομικού χάρτη και με τον γενέθλιο οίκο όπου γίνεται η αναδρομή του. 

Επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στις παραπάνω μοίρες και επισημαίνουμε ότι ο Ουρανός δεν είναι προσωπικός πλανήτης, οπότε οι τυχόν επιδράσεις που διαφαίνονται χρειάζεται να υποστηρίζονται και από άλλους παράγοντες του ατομικού ωροσκοπίου.

Κατά το τελευταίο διάστημα μπορεί να προσπαθήσαμε να φέρουμε αλλαγές σε κάποιον τομέα της ζωής μας ή να περιμέναμε αλλαγές και αυτό να μην ήταν τελικά δυνατό για κάποιους λόγους ή οι αλλαγές που περιμέναμε να μην ήρθαν ακόμη… Η αναδρομή θα βοηθήσει να αλλάξουν οι εσωτερικές μας διεργασίες όμως και αυτό θα επηρεάσει την στάση μας απέναντι στα θέματα που μας ενδιαφέρει να αλλάξουν, την συμπεριφορά μας και άρα το αποτέλεσμα.  Αυτή την περίοδο η επεξεργασία των θεμάτων γίνεται εσωτερικά, ώστε να υπάρξει αργότερα η εκδήλωση στην εξωτερική πραγματικότητα, όταν ο πλανήτης γυρίσει ευθύδρομος. Στον χάρτη που καταστρώνεται για την στάση του Ουρανού παρατηρούμε μια θετική επιρροή από την Σελήνη, αν και το τρίγωνο είναι πλέον αποκλίνον βέβαια, που βοηθά να επεξεργαστούμε καλύτερα τις αλλαγές. Ο Ουρανός βρίσκεται στο όριο της Αφροδίτης, οι αλλαγές και η επεξεργασία που κάνουμε εσωτερικά έχουν να κάνουν με θέματα οικονομικά, αξιών και την ανανέωση των σχέσεων ή την απελευθέρωση από αυτές… Η Αφροδίτη όμως είναι στον Λέοντα και καμένη από τον Ήλιο, οπότε τα παραπάνω θέματα χρειάζονται πολύ προσεκτικές κινήσεις, καθαρό βλέμμα, δράση, όχι όμως υποκινούμενη από καθαρά και μόνο εγωιστικά κίνητρα. Πολλές φορές ο Ουρανός λειτουργεί διασπαστικά και επαναστατικά, χωρίς να λαμβάνει υπόψη προσωπικές παραμέτρους, μιας και δεν είναι προσωπικός πλανήτης. 

Οι σημαντικότερες επαφές του Ουρανού κατά την ανάδρομη κίνησή του είναι:

το τρίγωνο Άρη – Ουρανού στις 28 Αυγούστου
Μερικές μέρες που μας κάνουν να θέλουμε να απελευθερωθούμε από περιορισμούς ή από την βαρετή ρουτίνα της καθημερινότητας. Ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες, φρέσκα συναισθήματα και καινούργιες σχέσεις..

το ενάμισι τετράγωνο Άρη - Ουρανού στις 20 Σεπτεμβρίου
Περίοδος με έντονη την ανάγκη να απελευθερωθούμε από περιορισμούς και να επαναστατήσουμε σε κάθε εξουσία και πρέπει. Η τάση να αντιδράσουμε παρορμητικά και χωρίς σκέψη  μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση και σε διάλυση, καλό είναι να σκεφτούμε τις συνέπειες.

το ενάμισι τετράγωνο Δία - Ουρανού στις 14 Οκτωβρίου
Ένταση και προκλήσεις στα θέματα που επηρεάζουν οι πλανήτες στον ατομικό χάρτη, μέσα από τις οποίες καλούμαστε να μάθουμε και να αποκτήσουμε γνώση. Οι συγκρούσεις με αυτή την όψη είναι λιγότερο εμφανείς από ό,τι στο τετράγωνο και είναι πιο εύκολο να καταπιέσουμε το πρόβλημα και έτσι να μην αποκτήσουμε γνώση. Η τάση να αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που ενεργοποιούνται αυτή την περίοδο και που περιγράφονται από τον ατομικό χάρτη και να τα κρύψουμε κάτω από το γνωστό χαλάκι, θα φέρει μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση..

η αντίθεση Άρη – Ουρανού στις 24 Νοεμβρίου
η περίοδος έχει να κάνει με εντάσεις και ξεσπάσματα θυμού, κυρίως προς καταστάσεις του παρελθόντος ή προς άτομα που μας έχουν εξοργίσει στο παρελθόν.

το τρίγωνο Δία- Ουρανού στις 15 Δεκεμβρίου
Μια θετική επιρροή που φέρνει τύχη και ενθουσιώδεις πιθανότητες. Καλή περίοδος για να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, να πειραματιστούμε, να πάρουμε ρίσκα και γενικότερα να αισθανθούμε αισιόδοξα. Υπάρχει η ελευθερία να σπρώξουμε τα όρια και να εξερευνήσουμε καινούργια πράγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: