29.8.19

Νέα Σελήνη στις 30.8.2019

Στις 30 Αυγούστου και στις 13:37 ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη. Το φαινόμενο συμβαίνει στην 7η μοίρα της Παρθένου (6ο46’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό, μεσουράνημα στην Παρθένο και είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 24-28/2, από 26-30/5, από 28/8-2-9 και από 28/11-2/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 5η έως την 9η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/4 και στις 16/10 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 27η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 28 Σεπτεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, από τις 30 Αυγούστου και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • ανάγκη διαχείρισης των ψυχολογικών διακυμάνσεων
  • αναβίωση του παρελθόντος, επανάληψη λαθών, αναγέννηση από τις στάχτες
  • ανάληψη δράσης ενάντια στην παθητικότητα ή στην αμέλεια
  • εσωτερική διασαφήνιση των αξιών
  • προσπάθεια να φτάσουμε στην τελειότητα μέσα από προσωπικό μόχθο και προσπάθεια


H γεύση των επόμενων ημερών 

Μια περίοδος που υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε τις καταστάσεις και να εφαρμόσουμε την λογική για να μπορέσουμε να απλοποιήσουμε κα να κάνουμε πιο λειτουργικές τις υποθέσεις μας και την ζωή μας. Ο κυβερνήτης αυτής της νέας Σελήνης είναι ο Ερμής, ο οποίος εντοπίζεται εντός αιρέσεως (ανατολικός σε ημερήσιο χάρτη) και δυνατός από θέση, έξαρση και όριο. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για μια περίοδο συζητήσεων που θα οδηγήσουν σε αποφάσεις, τα πράγματα θα μπουν σε μια θέση και οι συμφωνίες που θα γίνουν θα δώσουν το πράσινο φως και θα επιτρέψουν περαιτέρω εξελίξεις. Ο Ερμής είναι καμένος βέβαια, γρήγορος σε κίνηση και πλησιάζει στην ανώτερή του σύνοδο. Θέματα που έχουν να κάνουν με τα σχέδια και τους στόχους μας, με οικονομικές οφειλές ή διευθετήσεις, με κληρονομικά ζητήματα ή με φίλους μας μπορεί αυτή την περίοδο να τρέξουν πιο γρήγορα, καλό είναι να μην αμελήσουμε σημαντικές ή και μικρές λεπτομέρειες και να μην κινηθούμε κολλημένοι σε ιδέες ή κρατώντας άκαμπτες απόψεις.  Η περίοδος μπορεί να φέρνει αποτελέσματα ενεργειών μας που άρχισαν κατά την κατώτερη σύνοδο του Ερμή, στις 21 Ιουλίου.

Ο κυβερνήτης του χάρτη για την Ελλάδα είναι ο Άρης σε σύνοδο με την νέα Σελήνη και φυσικά σε καύση. Είναι νυχτερινός πλανήτης και βρίσκεται σε ημερήσιο χάρτη, οπότε αυτό τον καθιστά επικίνδυνο, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να δυναμιτίσει τις καταστάσεις, να δράσει με αμεσότητα και ένταση και να βιάσει τις καταστάσεις ή να παραβιάσει τις ισορροπίες και την φυσικότητα της ροής των γεγονότων. Η ανυπομονησία και η απροσεξία πρέπει να αποφευχθούν και οι εγωκεντρικές συμπεριφορές δεν θα οδηγήσουν ούτε σε ξεκαθαρίσματα, ούτε σε αποτελέσματα, αντιθέτως θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα και οι καταστάσεις θα φτάσουν σε ακραίο σημείο. Ο πλανήτης εντοπίζεται στα όριο της Αφροδίτης και η Αφροδίτη στον χάρτη βρίσκεται εκτός αιρέσεως, είναι σε πτώση και  κυβερνά τον έβδομο οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών. Ο εγωισμός, η βιασύνη, η βία ή ο εκβιασμός δεν είναι ο τρόπος για να επιλύσουμε θέματα σχέσεων, πολύ περισσότερο καθώς παρατηρούμε την ακμή του εβδόμου να πέφτει πάνω στον πολύ δύσκολο απλανή Αλγκόλ, πράγμα που ενισχύει την τάση να χάσουμε την λογική μας και να δράσουμε εν θερμώ. 

Μεσοδιαστήματα

Η νέα Σελήνη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ερμής/Μεσουράνημα, το οποίο σχετίζεται με την δύναμη της επικοινωνίας και την πνευματική σκέψη, με την δημοσιοποίηση των ιδεών μας, με το πώς επηρεάζουν οι ιδέες μας την καριέρα μας και με την επαφή και επικοινωνία μας με την εξουσία ή με πρόσωπα που έχουν ανώτερη θέση. Ένας νέος κύκλος αρχίζει λοιπόν γύρω από τα παραπάνω θέματα κατά τον οποίο είναι ψυχολογικά αναγκαίο να νοιώσουμε ασφάλεια μέσα από τις ιδέες μας και χρειάζεται να γίνουμε πιο εύγλωττοι και ικανοί να αντιλαμβανόμαστε ανώτερα νοήματα και να τα εκφράζουμε για να έχουμε επιτυχία.

Η νέα Σελήνη ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ερμής/Αφροδίτη, το οποίο σχετίζεται με την ικανότητα να χρησιμοποιούμε τον λόγο και την επικοινωνία με όμορφο και γλυκό τρόπο και να φέρνουμε ισορροπία και αρμονία στις επαφές μας. Έχει να κάνει με την επικοινωνία στις σχέσεις μας. Είναι σημαντική λοιπόν η ανάγκη μας αυτή την περίοδο να μιλήσουμε για αυτά που μας αρέσουν και αγαπάμε, χωρίς να αισθανόμαστε αβέβαιοι ή ευάλωτοι για την αξία των ιδεών μας και των σκέψεων. Μπορούμε επίσης να προσεγγίσουμε τους στόχους μας καλύτερα μέσα από την διπλωματία και την έντεχνη επικοινωνία. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: