25.11.19

Νέα Σελήνη στις 26.11.2019

Στις 28 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 17:05 το απόγευμα στην 5η μοίρα του Τοξότη (04ο03’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στους Διδύμους, μεσουράνημα στον Υδροχόο και είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 


Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 22-26/2, από 24-28/5, από 26-30/8 και από 24-28/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 3η έως την 7η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 16/1 και στις 17/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 5η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις26 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι ταυτόχρονα και ηλιακή έκλειψη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 26 του μήνα και μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη


  • Ανταλλαγή και σύνθεση ιδεών, μέσα από συζητήσεις με άλλους που έχουν επαναστατικά ένστικτα
  • Επιθυμία απελευθέρωσης μέσα από την βία
  • Εκλογίκευση και αιτιολόγηση των πράξεων μας που όμως βασίζεται σε μια πλάνη
  • Δημιουργώντας κοινωνική ομορφιά
  • Μεγαλύτερη τάση προς το ιδεατό και το ιδανικό
  • Επαφή με την φύση ή με τους φυσικούς μας ρυθμούς
  • Χρειάζεται δράση για να αποκτηθεί η σταθερότητα

H γεύση των επόμενων ημερών

Ένας σεληνιακός κύκλος που υπόσχεται επιτυχία. Η επιτυχία όμως αυτή την φορά δεν έρχεται στους τολμηρούς, αλλά σε αυτούς που έχουν ήδη προγραμματίσει τις κινήσεις τους, σε όσους έχουν προνοήσει και σε όσους κινούνται με στρατηγική.

Υπάρχει άγχος και αναποφασιστικότητα αυτή την περίοδο. Ο βαθύτερος λόγος αυτού του άγχους μπορεί να εντοπίζεται στο ότι προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να εκφράσουμε αυτό που όλοι νοιώθουμε, τον θυμό, την οργή και την ανάγκη για μια σημαντική αλλαγή στην ζωή μας και αυτό μαρτυρείται από την αντίθεση Άρη-Ουρανού που σχετίζεται με την νέα Σελήνη, μέσω του ‘’Τριγώνου του εκνευρισμού’’.

Το Τρίγωνο του Εκνευρισμού

Σύμφωνα με την σχολή Huber η δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα σε πλανήτες που έχουν μεταξύ τους διαδοχική σχέση ημιεξαγώνου, αντίθεσης και χιαστί είναι μια δυναμική εκνευρισμού που χτίζεται σταδιακά και οδηγεί σε εκτόνωση μέσω ξεσπάσματος ή βίας. Το σχήμα αυτό το βρίσκουμε συχνά σε χάρτες ατόμων που είναι προσαρμοστικοί, εργάζονται σκληρά και έχουν ενσυναίσθηση ή αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους σε πολλά επίπεδα. Κάποιες στιγμές αυτοί οι άνθρωποι έχοντας αναλάβει πολλές ευθύνες και έχοντας αποδεχτεί πολλά πράγματα φτάνουν στο σημείο της έκρηξης. Τα πάντα συνεχίζουν κανονικά μετά βάσει προγράμματος, καθώς τα άτομα αυτά αισθάνονται ότι έχουν πλέον απελευθερώσει τον θυμό τους και έτσι μπορούν να συνεχίσουν. 

Αυτό το μικρό τρίγωνο το βλέπουμε στον χάρτη της τρέχουσας σεληνιακής φάσης να σχηματίζεται από την σχέση ημιεξαγώνου των φώτων με τον Άρη, την διαδοχική αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό και την χιαστί του Ουρανού από τα φώτα. Πέραν του ότι πρόκειται για έναν σχηματισμό εκνευρισμού ούτως ή άλλως, οι συγκεκριμένοι πλανήτες που ενεργοποιούν τον σχηματισμό έχουν να κάνουν κατ’εξοχήν με τον θυμό, τον εκνευρισμό και την ένταση! Καλό είναι λοιπόν αυτή την περίοδο να λειτουργήσουμε πιο συνειδητά πάνω στον θυμό μας και να ξέρουμε τουλάχιστον, όταν κάνουμε ένα ξέσπασμα, γιατί το κάνουμε.

Το πείσμα δεν οδηγεί πουθενά σε αυτή την φάση, αντιθέτως μπορεί να φέρει απώλειες. Δεν χρειάζεται να κάνουμε στροφή 180 μοιρών και να αλλάξουμε τα πάντα. Είναι πιο ευνοϊκό  αν κάνουμε προσαρμογές και είμαστε πιο ευέλικτοι. Κάτι υπάρχει πάντα που μπορούμε να κάνουμε μπροστά σε μια ανατροπή σχεδίων ή σε μια καθυστέρηση… Η ρουτίνα μας μπορεί να αλλάζει, αλλά παράλληλα χρειάζεται να αλλάξει και η στάση μας απέναντι στα πράγματα.

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Επικοινώνησε με έναν αστρολόγο για να μάθεις πώς ακριβώς επηρεάζεσαι εσύ!

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: