2.12.19

Δίας στον Αιγόκερω 2.12.2019 - 19.12.2020

Ο Δίας εισέρχεται στον Αιγόκερω στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2020. Κατά την παραμονή του στον Αιγόκερω θα είναι ανάδρομος από 14 Απριλίου έως και 13 Σεπτεμβρίου 2020, διατρέχοντας αντίστροφα το ζωδιακό μήκος από την 18η μέχρι την 28η μοίρα του Αιγόκερω. Η νέα θέση του Δία μας επηρεάζει όλους, αλλά κυρίως τα παρορμητικά ζώδιο και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στον παρορμητικό σταυρό. Η διέλευση θα είναι φυσικά καλή και ευνοϊκή για διεργασίες και σχέδια που σχετίζονται με την κρόνια φύση, αλλα και για όσους έχουν πλανήτες ή σημεία συγκεκριμένα στον Αιγόκερω.
 

  • Ο Δίας σχετίζεται με την πνευματικότητα, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την γνώση. Η πνευματική εξέλιξη με τον Δία στον Αιγόκερω είναι όμως μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, καθώς επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην κοινωνική μας εικόνα και την φήμη μας. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσουμε την σοφία και την καλοσύνη μας προς ιδιοτελείς, υλικούς σκοπούς. 
  • Ο Δίας ως πλανήτης της τύχης και της επιτυχίας αδυνατεί να δώσει τα δώρα του εύκολα και από τον Αιγόκερω πρέπει να εργαστεί πολύ πιο σκληρά για να πετύχει. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό γενικότερα…
  • Η πνευματικότητα και η πίστη υποχωρούν για να δώσουν θέση στην επιστημονική απόδειξη των πνευματικών δεδομένων. Η επιρροή του Αιγόκερω στον Δία δημιουργεί την τάση να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στους κανόνες και τους κανονισμούς και αντί να ακολουθούμε τις ηθικές και πνευματικές αρχές που διέπουν το δίκαιο να κολλάμε στο γράμμα του νόμου. 
  • Ο πλανήτης του πλούτου και της αφθονίας στον Αιγόκερω δείχνει ότι είναι δύσκολο να αποκτήσουμε περιουσιακά στοιχεία και επενδυτικά αγαθά ή είναι πιο δύσκολο τώρα να τα διατηρήσουμε. Μπορεί να χάσουμε πόρους και αγαθά εξαιτίας λανθασμένων κινήσεων και αποφάσεων. 
  • Η οικογενειακή ζωή, η ανατροφή των παιδιών και η χαρά που έρχεται από τις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να μειωθεί ή να δημιουργηθούν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα εξαιτίας της εργασιομανίας και των υπέρογκων ποσών ενέργειας που διοχετεύουμε στην καριέρα και στην επιτυχία.

Η θέση του Δία στον Αιγόκερω δεν θεωρείται από τις καλύτερες θέσεις του πλανήτη, γιατί στο νυχτερινό ζώδιο του Κρόνου ο Δίας βρίσκεται σε πτώση. Όχι μόνο δεν μπορεί εύκολα να δράσει και να υλοποιήσει τα αιτήματά του, αλλά για να πετύχει αυτό που θέλει δεν έχει τίποτε άλλο στην διάθεσή του παρά μόνο τούβλα, τσιμέντο και καθορισμένα χρονοδιαγράμματα. Ο Δίας όμως δεν είναι ούτε χτίστης, ούτε υπάλληλος…Ένας πλανήτης σε πτώση δεν εισακούγεται, δεν παίρνει σεβασμό και λειτουργεί σε συνθήκες έλλειψης χάριτος. Έχει να κάνει με πτώση, με σκλαβιά και με διατεταγμένη υπηρεσία. Επειδή ακριβώς ένας πλανήτης σε πτώση δεν εισακούγεται, συμβαίνει πολλές φορές αυτός ο πλανήτης να προσπαθήσει σκληρά και με τρόπους όχι απόλυτα φυσιολογικούς και ισορροπημένους να πάρει την προσοχή που του στερούν. Σε ψυχολογικό επίπεδο ο πλανήτης σε πτώση μπορεί να σημαίνει υπερβολικά χαμηλή αυτοπεποίθηση ή ακόμη και αποστροφή για τον ίδιο του τον εαυτό και μπορεί να συμβολίζει μια πτυχή μας που δεν θέλουμε να την αναδείξουμε και να της δώσουμε αξία ή ένα κομμάτι μέσα μας που αρνούμαστε να το αφουγκραστούμε. 

Η διέλευση του Δία από τον Αιγόκερω δεν πρόκειται να ευνοήσει καταστάσεις ή χαρακτήρες και συμπεριφορές που είναι υπεραισιόδοξοι, που βασίζονται στην τύχη και δεν προγραμματίζουν ή δεν ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα. Η επιτυχία που μπορεί να έχουν κάποιοι θα είναι ανάλογη της προσπάθειας και της θυσίας που θα κάνουν και όχι αποτέλεσμα της πίστης και της αισιοδοξίας.

Ο Δίας σχετίζεται με την δικαιοσύνη και τον νόμο. Κατά την διέλευσή του από τον σκληρό εκ φύσεως Αιγόκερω, ο Δίας θα υπερασπίσει και θα δουλέψει υπέρ κρόνιων ατόμων,  θεμάτων που έχουν φύση περιοριστική και γενικότερα υπέρ του συστήματος. Ο Δίας σχετίζεται επίσης με το έλεος και η είσοδός του σε ένα εχθρικό για τον ίδιο ζώδιο μπορεί από την άλλη να φέρει συγχώρεση σε αυτούς που έχουν διαπράξει αδικίες ή έχουν πράξει λανθασμένα. Αυτό θα μπορούσε να εκφραστεί με αναδιοργάνωση και αναμόρφωση του ποινικού συστήματος για παράδειγμα... Ο Δίας από την φύση του δείχνει έλεος και συγχωρεί αυτούς που όντως το αξίζουν, όμως στο ζώδιο του Κρόνου θα αναγκαστεί να δώσει συγχωροχάρτι και βοήθεια ακόμη και σε άτομα που δεν το αξίζουν, αλλά έχουν μια ισχυρή θέση και λειτουργία στην διαβάθμιση της κοινωνίας. Η περίφημη διάσωση των τραπεζών του 2008 από τους φορολογούμενους για παράδειγμα, έγινε με τον Δία πάλι στον Αιγόκερω…

Εν ολίγοις και συνοπτικά ο Κρόνος είναι ο οικοδεσπότης και ο Δίας είναι ο φιλοξενούμενος στο σπίτι του Κρόνου. Ο οικοδεσπότης είναι υπεύθυνος και αυτός θα δράσει με τον ανάλογο τρόπο επιτρέποντας κάποια πράγματα και απαγορεύοντας κάποια άλλα στον φιλοξενούμενό του. Και ο Κρόνος, ισχυρός στον Αιγόκερω, εργάζεται για συγκεκριμένη ατζέντα που έχει να κάνει με την τάξη των πραγμάτων.  Ο Δίας λοιπόν αναγκαστικά θα δώσει την έγκρισή του και θα προωθήσει ατζέντες που πάνε κόντρα στην επεκτατική, ελεύθερη και δίκαια φύση του και οι οποίες έχουν να κάνουν με την διάσωση κάποιων που κανονικά αξίζουν την τιμωρία.

Λύσεις από μέσα….

Η βοήθεια σε αυτή την θέση ανημποριάς του Δία θα μπορούσε να έρθει πάλι μέσα από τον Κρόνο. Ακούγεται ίσως αντιφατικό, αλλά ως οικοδεσπότης θέλει το καλό των φιλοξενούμενών του. Όσο λοιπόν ο Δίας θα βρίσκεται στον Αιγόκερω, ο οικοδεσπότης του θα βρίσκεται και αυτός στον Αιγόκερω, εκτός από το διάστημα τέλη Μάρτη έως αρχές Ιουλίου 2020, κατά το οποίο ο Κρόνος θα περάσει για λίγο στον Υδροχόο. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ο οικοδεσπότης του Δία θα έχει δύναμη, καθώς και ο Υδροχόος είναι ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά ο Κρόνος. Μια βοήθεια που υπάρχει λοιπόν για τις δυσκολίες που φέρνει ο Δίας από τον Αιγόκερω και για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα ή την αδυναμία μας είναι ακριβώς το να βουτήξουμε ακόμη πιο βαθιά στο πρόβλημα, την δυσκολία ή την αδυναμία, ώστε να την κατανοήσουμε βαθύτερα. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αναγκαίο κατά τον Ιανουάριο του νέου έτους και τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη, όσο ο Κρόνος δηλαδή θα βρίσκεται στο ζώδιό του αλλά και στα όριά του.

Μια άλλη βοήθεια που μπορεί να έχει ο Δίας στον Αιγόκερω είναι από την Σελήνη γιατί στο ζώδιό της ο Δίας βρίσκει την έξαρσή του. Από αυτή την πλευρά μπορούμε να σκεφτούμε τις νουμηνίες που πέφτουν στον παρορμητικό σταυρό, κατά τους μήνες Μάρτιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Οκτώβρη 2020 και φυσικά τις επερχόμενες εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω (Δεκέμβριος 2019, Ιανουάριος 2020, Ιούνιος-Ιούλιος 2020 ). Εκείνες τις περιόδους μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες μας μέσα από το να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε ή την δύναμη που μας έχει δοθεί.

Λύσεις απ’ έξω….

Μια τρίτη βοήθεια μπορεί να έρχεται από τον Άρη, ο οποίος έχει έξαρση στον Αιγόκερω. Σε αυτή την περίπτωση η δύναμη ή η επιτυχία στις υποθέσεις μας έρχεται μέσα από άλλα άτομα τα οποία είναι πιο δυνατά στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ή γνωρίζουν περισσότερα και είναι ειδικοί και έτσι σημαντικές λύσεις έρχονται με το να ζητήσουμε την βοήθειά τους. Τα διαστήματα που θα μπορούσαν να τονίζουν κάτι τέτοιο είναι όταν ο Άρης θα βρίσκεται σε σύνοδο ή γωνιακά τοποθετημένος ως προς τον Δία, δηλαδή από τα μέσα Φλεβάρη ως τα τέλη Μάρτη και από τα τέλη Ιουνίου έως την έξοδο του Δία από τον Αιγόκερω, στα τέλη του Δεκέμβρη. Τα διαστήματα από 26/2-7/3/2020 και από 28/6-7/7/2020 θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε σχέση με τα παραπάνω, καθώς ο Άρης θα βρίσκεται τότε στα όρια του Δία.

Πλανητικοί κύκλοι και σημαντικές όψεις του Δία κατά την διέλευσή του από τον Αιγόκερω

Τρίγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό

Κορυφώνεται  στις 15 Δεκεμβρίου 2019, στην τρίτη μοίρα και λειτουργεί καθ’όλη την διάρκεια του Δεκέμβρη. Αυτή η περίοδος μας βοηθά να εντοπίσουμε τα θέματα που δημιουργούν πρόβλημα στην ζωή μας και να σκεφτούμε κατά πόσο η ανοχή που έχουμε δείξει ήταν μέχρι τώρα συντελεστής για την διαιώνιση των προβλημάτων.

Σύνοδος με τον νότιο δεσμό της Σελήνης

Η σύνοδος γίνεται στις 8 Ιανουαρίου 2020, στην ένατη μοίρα του Αιγόκερω και σχετίζεται με δυνάμεις που προσπαθούν να εμποδίσουν την εξέλιξη που ζητάει ο Δίας και να μας κρατήσουν εγκλωβισμένους στο επίπεδο της υλικής δόξας και επιτυχίας. Γενικά η σύνοδος αυτή είναι σαν να κοιμίζει την συνείδησή μας και θέλει να μας κρατήσει εδώ που είμαστε, σταματώντας να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. 

Άρης σε σύνοδο με Δία

Η σύνοδος θα γίνει στις 20 Μαρτίου 2020, στην 23η μοίρα του Αιγόκερω με τον Άρη ισχυρό καθώς θα βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του. Ο πλανητικός κύκλος Άρη-Δία που αρχίζει με αυτή την σύνοδο σχετίζεται με επιχειρηματική δραστηριότητα και ευκαιρίες που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Οι τίτλοι που έχει ο Άρης μπορεί να κάνουν την περίοδο υπερβολικά δυναμική ή συγκρουσιακή όμως και χρειάζεται να διατηρηθεί το μέτρο, η διπλωματία αλλά και η ουσία για να μην έχουμε καταστροφικές υπερβολές. Οι μήνες από τον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του 2020 θα οδηγήσουν αυτόν τον κύκλο στην φάση του πρώτου τετραγώνου, με υποδοχή μάλιστα Άρη από τον Κριό (σε θέση) και Δία από τον Αιγόκερω (στην έξαρση του Άρη) και τότε φαίνονται τα πρώτα συγκεκριμένα και συμπαγή αποτελέσματα της δράσης μας και των σχεδίων που ξεκίνησαν με την σύνοδο των πλανητών.

Σύνοδος με τον Πλούτωνα

Ο δωδεκαετής αυτός πλανητικός κύκλος σχετίζεται με την αύξηση και την επέκταση της τρομοκρατίας, αλλά και με την ανάπτυξη μιας πολιτικής και ταυτόχρονα πλουτοκρατικής δύναμης. Έχει να κάνει με την απόκτηση δύναμης σε κάθε επίπεδο, υλικό, φυσικό, οικονομικό, συναισθηματικό ή νοητικό.  Η σύνοδος θα γίνει λόγω αναδρομής τρεις φορές, τον Απρίλη, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2020.

Κατευθύνσεις για τα ζώδια

Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για το ζώδιό σου. Ό,τι διαβάζεις για τα ζώδια είναι πάντα μια πολύ απλή και γενική προσέγγιση που δεν έχει πολλά να κάνει με εσένα τον ίδιο και αυτό που θα σου συμβεί. Αυτό μπορείς να το δεις μόνο μέσα από τον ατομικό γενέθλιο χάρτη. Συμβουλέψου λοιπόν καλύτερα έναν αστρολόγο για να ενημερωθείς νωρίς για την επιρροή του Δία από τον Αιγόκερω που θα κρατήσει για έναν χρόνο από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: