10.12.19

Πανσέληνος στις 12.12.2019

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου, στις 07:12 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 20η μοίρα (19ο51΄) του άξονα Διδύμου-Τοξότη (Σελήνη στους Διδύμους-Ήλιος στον Τοξότη) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει;


Από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 9-13/3, από 9-13/6, από 10-14/9, από 10-14/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 18η μέχρι την 22η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 1/1 και 2/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 10η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.   

Στα μισά του κύκλου


Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 26 Νοεμβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 26 του μήνα που ταυτόχρονα είναι και ηλιακή έκλειψη.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • αναζήτηση του εαυτού μέσα από τους νόμους του σύμπαντος
  • επιθυμία κατανόησης της ζωής μέσω των συμβόλων
  • επαναστατικές ιδέες
  • ανάληψη ευθύνης
  • ανάγκη επαφής με τα άκρα
  • καρποί από κόπους του παρελθόντος

Η γεύση των επόμενων ημερών

Μια Πανσέληνος στο τέλος του μήνα αλλά και της χρονιάς περιγράφει σαφώς ένα διάστημα κατά το οποίο κλείνουμε λογαριασμούς, ολοκληρώνουμε υποθέσεις και βάζουμε μια τελεία σε ό,τι διαδραματίστηκε συνολικά τους τελευταίους μήνες.

Στον χάρτη παρατηρούμε την τριπλή σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω, στον δεύτερο οίκο και είναι αναμενόμενο η περίοδος να σχετίζεται με αρκετές δυσκολίες και προκλήσεις, ενώ τα οικονομικά ζητήματα και τα θέματα του έρωτα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Η Σελήνη δεν κάνει κύρια όψη με αυτή την σύνοδο, αλλά το χιαστό της μας προδιαθέτει σε αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε την ηρεμία μας και την ισορροπία, απαραίτητες προσαρμογές ούτως ώστε να οδηγήσουμε τον εαυτό μας πέρα από τους φόβους του Πλούτωνα και να διαχειριστούμε καλύτερα τις καθυστερήσεις, τα εμπόδια και τους περιορισμούς του Κρόνου. 

Το χιαστό της Σελήνης με την Αφροδίτη δημιουργεί ένταση που οφείλεται σε έλλειψη αγάπης και υποστήριξης. Το πάρε-δώσε δεν είναι ανάλογο και από τις δυό πλευρές και η αγάπη που δόθηκε δεν είναι η ίδια με την αγάπη που εισπράχθηκε.

Το χιαστό της Σελήνης με τον Κρόνο κάνει την διατήρηση της ισορροπίας στις διαπροσωπικές σχέσεις θέμα ακόμη πιο δύσκολο καθώς υπάρχει συναισθηματική ψυχρότητα, ενοχές, φόβοι ή πάρα πολλές άλλες ευθύνες που λειτουργούν εις βάρος της συναισθηματικής ζωής.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα και μπορεί να μας οπλίσει με την αυτοπειθαρχία που χρειάζεται, αν και μπορεί να μας κάνει να θελήσουμε να αποστερηθούμε τελείως την αγάπη με τρόπο που αποξενώνει και απαλλοτριώνει, κάτι που χρειάζεται επίσης να αποφύγουμε. 

Ενεργά Μεσοδιαστήματα

Ουρανός =Σελήνη/Ποσειδώνας
Άξονας εξευγενισμένων συναισθημάτων, ευαισθησίας, διαίσθηση; Και αυτοθυσίας. Με τον Ουρανό, απρόβλεπτη διάθεση, τάση να ενεργήσουμε αυθόρμητα, επιδίωξη μιας ξαφνικής ιδέας ή έμπνευσης.

Ουρανός =Ερμής/Μεσουράνημα
Άξονας επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, σχεδιασμού των στόχων, η ατομική σκοπιά, αυτογνωσία. Με τον Ουρανό, εκνευρισμός και αναστάτωση, η σκέψεις ξαφνικά αλλάζουν κανάλι και διαδρομή.

Δίας =Αφροδίτη/Ωροσκόπος
Άξονας ομορφιάς της εμφάνισης ή του περιβάλλοντος. Με τον Δία, η εκτίμηση της πολυτέλειας, ομορφιά και τέχνη, αφοσιωμένη σχέση, ευτυχία στον έρωτα.

Δίας =Κρόνος/Ωροσκόπος
Άξονας προσωπικής καταπίεσης και απομόνωσης. Με τον Δία, αδιαφορία και τάση να αγνοούμε ή να προσπερνάμε τις δυσκολίες, αυτάρκης μέσα σε λιτές συνθήκες, χαρά εξαιτίας κάποιου χωρισμού.

Αφροδίτη =Κρόνος/Πλούτωνας
Άξονας ομαδικού περιορισμού, δικτατορίας και κατάλυσης της εξουσίας. Σκληρή εργασία, μόχθος, σκληρότητα. Με την Αφροδίτη, αυτοπειθαρχία, αγάπη της μοναξιάς, ασκητισμός

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan

Δεν υπάρχουν σχόλια: