27.12.19

Έκλειψη Ηλίου στις 26.12.2019

Στις 26 Δεκεμβρίου 2019 παρατηρείται δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στην 5η μοίρα (04ο06’) του Αιγόκερω και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Τοξότης και μεσουρανεί ο Ζυγός. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 132.



Άλλη μια έκλειψη που επηρεάζει τα οικονομικά της χώρας και ανακινεί θέματα που έχουν να κάνουν με τους ανώτερους κύκλους, άτομα σε αξιωματικές θέσεις, αλλά και με θέματα φόρων κληρονομιάς ή άλλου είδους.. Επίσης επηρεάζονται εξωτερικά θέματα, σχέσεις με άλλες δυνάμεις και διεθνείς συνθήκες με τρόπο που αντικατοπτρίζεται στην κυβέρνηση. 

Μια έκλειψη Ηλίου στον πρώτο δεκανό του Αιγόκερω είναι δύσκολη για τα άτομα που έχουν εξουσία και θέση ισχύος και φέρνει περίεργα και ανατρεπτικά γεγονότα. Κατά τον Πτολεμαίο σχετίζεται με την αλλαγή ή την μετακίνηση του Βασιλιά, την αντίδραση της Αυλής, την εξέγερση του Λαού. Φέρνει γενικότερα θέματα αλλαγής τόπου και μετανάστευσης.. Στον χάρτη παρατηρούμε φυσικά το σημείο της έκλειψης να βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία, ο οποίος είναι και ο κύριος του χάρτη της έκλειψης. Οι πέντε από τους δέκα πλανήτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον Αιγόκερω και χορηγούνται από τον Κρόνο, ο οποίος είναι και ο κύριος της έκλειψης. Αν και ίσως ο χάρτης μοιάζει τρομακτικός, αυτή η έκλειψη μπορεί να σημάνει το εφαλτήριο για έντονα παραγωγικές και αποτελεσματικές διαδικασίες και να έχουμε αποτελέσματα που δεν ήταν δυνατόν να πετύχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Είναι μια έκλειψη που μπορεί να αλλάξει πλήρως την ζωή μας, κάτι που φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα ευχάριστα και τυχερά γεγονότα, αλλά μια αλλαγή που έρχεται μέσα από προσπάθεια, επιμονή και είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού που έχουμε ήδη κάνει.


  • Η σύνοδος με τον Δία φέρνει ευκαιρίες για εξέλιξη σε προσωπικό, επαγγελματικό και πνευματικό επίπεδο.
  • Το τρίγωνο με τον Ουρανό φέρνει αλλαγές που ωθούνται από την συνειδητοποίηση του εαυτού και οι οποίες μας επιτρέπουν να εκφράσουμε ένα πιο δραστήριο, ζωντανό και αληθινό κομμάτι μας. 
  • Το τρίγωνο του Δία με τον Ουρανό προσθέτει γενικότερη αισιοδοξία και μας ωθεί να τολμήσουμε και να πάρουμε ρίσκα, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι πάμε κόντρα στο κατεστημένο και επαναστατούμε, μιας και η φύση του τριγώνου δεν είναι συγκρουσιακή. Είναι μια ευκαιρία για βελτίωση της βαλτωμένης μας ζωής. 
  • Η περίοδος επιρροής της έκλειψης (έξι μήνες, μέχρι την επόμενη ηλιακή έκλειψη) παρέχει ευτυχείς συγκυρίες και είναι θετική για να αρχίζουμε καινούργια πράγματα που μας ενδιαφέρουν, μας εξιτάρουν και μας ζωντανεύουν. 

Σε μια ηλιακή έκλειψη που γίνεται κοντά στον νότιο σεληνιακό δεσμό, η Σελήνη είναι πιο δεκτική στον Ήλιο. Απελευθερώνει και εξετάζει σκέψεις και συναισθήματα που συσσωρεύτηκαν από την έκλειψη που προηγήθηκε κοντά στον βόρειο δεσμό, ενώ παράλληλα ο Ήλιος κορυφώνει την δύναμη για επιτυχία και τελεσφόρηση και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός προδιαγεγραμμένου σκοπού. Οι ηλιακές εκλείψεις νοτίου δεσμού μπορούν να σχετιστούν με κοσμικά γεγονότα, κοινωνική αναστάτωση και αναταραχές με το ζητούμενο να είναι να ξεπεραστούν οι φόβοι και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις για το καλό του συνόλου. 

Σάρος 132 και μητρική έκλειψη

Η έκλειψη ανήκει στον Σάρος 132, ένας κύκλος ηλιακών εκλείψεων νοτίου δεσμού που άρχισε στις 13 Αυγούστου 1208 και θα σβήσει στις 25 Σεπτεμβρίου 2470. Προηγούμενες εκλείψεις που ανήκουν σε αυτόν τον κύκλο συνέβησαν στις 14.12.2001, στις 4.12.1983 και στις 23.11.1965.

Στον χάρτη της μητρικής έκλειψης παρατηρούμε πολυαστρία στον Λέοντα και τον Ερμή να συμμετέχει στενά στην έκλειψη. Ο Ουρανός έχει μόλις αλλάξει ζώδιο και βρίσκεται στην πρώτη μοίρα της Παρθένου, τελειοποιείται η φάση του πρώτου τετραγώνου του κύκλου Κρόνου-Ποσειδώνα και έχουμε τον Πλούτωνα εκτός ορίων πάνω από τον νότιο σεληνιακό δεσμό και σύνοδο ιδιομοιρίας Αφροδίτης-Άρη στον Καρκίνο. Ενδιαφέρον έχει το ότι η σύνοδος Πλούτωνα-νότιου δεσμού ενεργοποιεί ευθέως το μεσοδιάστημα της συνόδου Αφροδίτης-Άρη με τον Ουρανό.


Η σύνοδος ιδιομοιρίας Αφροδίτης-Άρη στον Καρκίνο στον χάρτη της μητρικής έκλειψης έχει να κάνει με την υπεράσπιση της αξίας του έθνους και της πατρίδας και ο Κρόνος απέναντι στον χάρτη της τρέχουσας έκλειψης θέτει εμπόδια και δημιουργεί καταστολή, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα συσχετισμού μέσω τριβής της άρχουσας τάξης και της κρατικής πολιτικής που στέκεται απέναντι στην προσπάθεια διατήρησης παραδοσιακών αξιών. Η ύπαρξη και του Πλούτωνα απέναντι από αυτή την σύνοδο προδίδει χαρακτήρα απόλυτου ελέγχου και ψυχαναγκασμού στην παραπάνω σχέση. 

Στην μητρική έκλειψη Δίας-Πλούτωνας ενεργοποιούν το μεσοδιάστημα Αφροδίτης-Άρη/Ουρανού διαμορφώνοντας μια δυναμική επιβολή ιδεών μέσω πολέμου ή εξαναγκασμού που προκαλεί ανατρεπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Αυτή η δυναμική της μητρικής έκλειψης μπορεί να εκφραστεί κατά την τρέχουσα έκλειψη μέσω της Αφροδίτης, που βρίσκεται απέναντι από τον Πλούτωνα και πάνω στον βόρειο δεσμό της μητρικής, στρέφοντας την ενέργεια προς μια πνευματική ανάπτυξη μέσα από αξίες αλληλεγγύης και ανθρωπισμού και όχι μέσα από αυταρχικές ιδεολογίες. 

Ο κύκλος Κρόνου-Ποσειδώνα σχετίζεται με πολιτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την διάλυση των αποκρυσταλλωμένων κοινωνικοπολιτικών δομών που δεν λειτουργούν πλέον και με την κάθοδο νέων συλλογικών ιδεών. Με άλλα λόγια ο κύκλος σχετίζεται με μια νέα τάξη πράγματων που προκύπτει μέσα από μια αποκάλυψη ή ένα συλλογικό όραμα. Η φάση του αύξοντος τετραγώνου στον χάρτη της μητρικής έκλειψης δηλώνει την περίοδο που εμφανίζεται μια πρώτη κρίση στα παραπάνω θέματα για να εμφανίσει και να καταστήσει σαφή την διαδικασία της αλλαγής και της μεταρρύθμισης. Στον χάρτη της τρέχουσας έκλειψης, ο κύκλος Κρόνου-Ποσειδώνα βρίσκεται στην φθίνουσα φάση του και συγκεκριμένα στο τελευταίο εξάγωνο, πράγμα που δείχνει πως η ιδέα ήδη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί πλέον στην καθημερινή ζωή και στους ρυθμούς της κοινωνίας. Ο Δίας της τρέχουσας έκλειψης από την 5η μοίρα του Αιγόκερω βρίσκεται απέναντι από τον Κρόνο στην 5η μοίρα του Καρκίνου και τετραγωνίζει ακριβώς τον Ποσειδώνα από την 5η μοίρα του Κριού της μητρικής έκλειψης δημιουργώντας έτσι την δυναμική ενός ταυ-τετραγώνου και η δυναμική αυτή σχετίζεται με την εφαρμογή της νέας πραγματικότητας μέσα από τον Δία, δηλαδή μέσα από θέματα πεποιθησιακών συστημάτων, την σχέση του κράτους με την θρησκεία, τον κρατικό έλεγχο και τους νόμους.   

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 25/3, 25/6, 27/9, 27/12 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 4η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 17/6 και στις 19/12 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 26η μοίρα του Διδύμου ή του Τοξότη.

Για να φέρει γεγονότα μια έκλειψη χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένα και άλλα σημεία του γενέθλιου χάρτη μέσα από προγνωστικά συστήματα. Συμβουλέψου τον αστρολόγο σου και μάθε αν επηρεάζεσαι και με ποιον τρόπο μέσα από τον δικό σου, ατομικό χάρτη.

Εύχομαι μια απελευθερωτική και χρήσιμη νέα Σελήνη/Έκλειψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: