22.1.20

Νέα Σελήνη στις 24.01.2020

Στις 24 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 23:41 την νύχτα στην 5η μοίρα του Υδροχόου (04ο21’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Ζυγό, μεσουράνημα στον Καρκίνο και είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί-Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 22-26/1, από 23-27/4, από 26-30/7 και από 26-30/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 3η έως την 7η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 16/5 και στις 18/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 25η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 23 Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 24 του μήνα και μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη

  • ανάγκη να αποδείξουμε την ατομικότητά μας
  • άρνηση ακεραιότητας
  • εγκατάλειψη ενός αυστηρού ιδεώδους
  • επιθυμία να εξισορροπήσουμε τις κοινωνικές δραστηριότητες
  • καθήκον να εξισορροπήσουμε τις ατομικές ανάγκες με τις κοινωνικές προσδοκίες 
  • ανάγκη αναγνώρισης της προσφοράς μας
  • ανάγκη να αναλάβουμε την ευθύνη για τα λάθη της κοινωνίας
  • αίσθημα απερισκεψίας

H γεύση των επόμενων ημερών 

Το τετράγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό προδιαθέτει σε μια περίοδο απρόσμενων αλλαγών και γενικότερα μη προβλέψιμης συμπεριφοράς. Το επόμενο διάστημα λοιπόν χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, συγκρατημένοι, προσαρμοστικοί και να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική στις περιπτώσεις που οι άλλοι γύρω μας λειτουργούν με τρόπο υπερβολικό. 

Το εξάγωνο Ερμή-Άρη δίνει αποφασιστικότητα και η άμεση αντίδραση στις εξελίξεις είναι το κλειδί για τις υποθέσεις μας, αρκεί να παραμείνουμε πνευματικά και ψυχολογικά εστιασμένοι σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, όπως μας δείχνει και το θετικό εξάγωνο Αφροδίτης-Δία. Παρά τις όποιες ανατροπές και εντάσεις, μπορούμε να έχουμε επιτυχίες και υλικά οφέλη. 

Η περίοδος μπορεί να είναι απρόβλεπτη και οι διαθέσεις μας να κυμαίνονται, πράγμα που προκαλεί εκνευρισμό και ένταση, που με την σειρά τους μας οδηγούν στο να θελήσουμε να λειτουργήσουμε παρορμητικά και αψήφιστα για να εκφράσουμε τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας, μέσα από αντιδραστικές κινήσεις και επαναστατική συμπεριφορά. Θα ήταν όμως πιο χρήσιμο και ουσιαστικά πιο αποτελεσματικό το να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πανικό και γιατί ακριβώς αισθανόμαστε αυτή την βαθύτερη ανησυχία και έτσι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πιο θετικά και δημιουργικά με τις καταστάσεις. Αυτή η νέα Σελήνη έχει να κάνει με αλλαγές που μπορούμε να φέρουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να γίνει με συγκρουσιακό τρόπο απαραίτητα…

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη φέρνει φυσικά εντάσεις και στα προσωπικά μας ζητήματα και οι σχέσεις αυτή την περίοδο μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και να δημιουργηθούν εντάσεις εξαιτίας του ανταγωνισμού, του θυμού που έχει συσσωρευτεί ή με αφορμή θέματα που έχουν να κάνουν με την σεξουαλική ικανοποίηση.

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες, Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: