10.1.20

Έκλειψη Σελήνης στις 10.1.2020

Στις 10 Ιανουαρίου παρατηρείται σεληνιακή έκλειψη στην 20η μοίρα του Καρκίνου. Το φαινόμενο είναι σε ακρίβεια στις 21:21 ώρα Ελλάδος και για τα δεδομένα της χώρας ανατέλλει η Παρθένος και μεσουρανεί ο Δίδυμος. Η έκλειψη είναι βορείου δεσμού και ανήκει στον κύκλο Σάρος 144, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του, καθώς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1749 και θα σβήσει τον Αύγουστο του 2993. Προηγούμενες εκλείψεις του ίδιου κύκλου συνέβησαν κατά τον Δεκέμβριο των ετών 1965, 1983 και 2001. Η έκλειψη λειτουργεί συμπληρωματικά στην ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου του 2019.  

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή γωνίες στην 20η μοίρα του παρορμητικού σταυρού (σε Κριό, Καρκίνο, Ζυγό και Αιγόκερω δηλαδή) και κυρίως σε Καρκίνο ή Αιγόκερω. Για να φέρει μια έκλειψη γεγονότα σε ατομικό επίπεδο όμως, χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένοι επιπλέον παράγοντες στον γενέθλιο ή σε παράγωγους ατομικούς χάρτες. Από αντισκιά επηρεάζεται η 10η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. 

Μια σεληνιακή έκλειψη βορείου δεσμού

Οι αντιδράσεις στα γεγονότα που σχετίστηκαν με την ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε κοντά στον νότιο δεσμό της Σελήνης και οι απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν εκείνο το διάστημα, τώρα χρειάζεται να ενσωματωθούν και να εναρμονιστούν με το βαθύτερό μας κομμάτι. Αυτό που κατακτήσαμε ή που μας κατέκτησε, αυτό που νικήσαμε ή που μας νίκησε κατά την προηγούμενη ηλιακή έκλειψη, τώρα χρειάζεται να το ενσωματώσουμε στην σεληνιακή μας λειτουργία, να το αφομοιώσουμε και να το μορφοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπορούμε να έχουμε σωστές αντιδράσεις.  

Μια πρώτη κατεύθυνση…

Ο άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω σχετίζεται με τον δημόσιο βίο, αλλά και με την ιδιωτική ζωή. Σε προσωπικό επίπεδο μια έκλειψη σε αυτόν τον άξονα λέει να είμαστε προσεκτικοί σε γεγονότα που μπορεί να ενεργοποιήσουν μακρόσυρτες καταστάσεις σε σχέση με τα επαγγελματικά μας (χρειάζεται καλή οργάνωση, αναδιοργάνωση και ιεράρχηση), με την επαφή που έχουμε με την εξουσία και το κράτος (υποθήκες, ενοίκια, αστυνομία, δικαστήρια, επαγγελματίες κάθε είδους…), αλλά και με την οικογενειακή μας ζωή, τις σχέσεις μας με συγγενείς και το σπίτι μας. 

  • Τα πράγματα θα αλλάξουν και δεν θα παραμείνουν όπως έχουν! Αυτό δεν θα γίνει τώρα όμως, αλλά μέσα στο επόμενο δίμηνο. Αυτό που έχεις να αντιμετωπίσεις τώρα είναι έγνοιες, ευθύνες και προβλήματα που ζητάνε την λύση τους. 
  • Να έχεις στο μυαλό σου ότι αν ξεκινάς κάτι καινούργιο τώρα, θα χρειαστεί πολλή δουλειά, χρόνος, φροντίδα και εποπτεία. Τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν γρήγορα, άμεσα, και χωρίς κόπο ή υπομονή. Μην χάνεις τις ελπίδες σου ή το κουράγιο σου καθώς συνειδητοποιείς τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις, την δουλειά που πρέπει να κάνεις και το …βουνό που έχεις μπροστά σου. 
  • Ένας στόχος ή σχέδιο από το παρελθόν μπορεί να ξαναζωντανέψει μέσα σου ή να βρεθεί μπροστά σου με κάποιον τρόπο. Η ενασχόληση με αυτό αυτή την φορά μπορεί να φέρει αποτελέσματα και οφέλη. 

Σταχυολογώντας τον χάρτη

Στον χάρτη παρατηρούμε την στενή εμπλοκή της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα, η οποία τελειοποιείται δύο μέρες μετά την έκλειψη, αλλά και του Ερμή, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση καζίμι. Ο Ουρανός είναι στάσιμος και προσθέτει στο φαινόμενο την δυναμική της ευθυδρόμησής του που θα γίνει την επόμενη της έκλειψης, τονίζοντας τα ξαφνικά γεγονότα και την ανάγκη για αλλαγή. Ο Πτολεμαίος λέει για μια σεληνιακή έκλειψη που συμβαίνει στον δεύτερο δεκανό του Καρκίνου ότι σχετίζεται με πικρούς και ψυχρούς εκβιασμούς, με δυσβάσταχτους δασμούς ή χρέη, με βάρη και ταραχές στα λαϊκά στρώματα και με απώλειες στην θάλασσα. 

Η κυρία της έκλειψης είναι η Σελήνη και ο κύριος του χάρτη για την Ελλάδα είναι ο Ερμής. Η Σελήνη εντοπίζεται στον ένατο οίκο του χάρτη και ο Ερμής στον πέμπτο σε καζίμι, θέσεις που προδιαθέτουν σε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και ρήξεις ή διαφωνίες μεταξύ των μελών, αλλά και σε νέα έργα και επιχειρήσεις και ίσως σε ζητήματα που προκύπτουν στην εκπαίδευση ή που αφορούν νεαρές ηλικίες γενικότερα. Σε προσωπικό επίπεδο συλλογικοί στόχοι και ομάδες επηρεάζονται με τρόπο που ίσως μπαίνει ένα τέλος ή γίνεται ένα καλό ξεκαθάρισμα πρώτα, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση, καθώς η Σελήνη βρίσκεται στα όρια του Δία και ο Δίας βρίσκεται σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό. Ο Ερμής βρίσκεται στην τρίτη φάση του κύκλου του (για τον κύκλο του Ερμή διάβασε εδώ) και παρότι τα συναισθήματά μας μπορεί να σκοτεινιάζουν και να υποφέρουμε σε σεληνιακό επίπεδο, ο νους φωτίζεται και ζούμε το υλοποιημένο μας σχέδιο στην πράξη και την πραγματικότητα και τα σχέδιά μας είναι προστατευμένα από την ίδια την καρδιά του Ήλιου. Για το καζίμι μπορείς να διαβάσεις εδώ

Ο κύριος του χάρτη σε καζίμι και ανάμεσα στον Ήλιο και την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα κάνει αναφορά σε μυστικές στρατηγικές και τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Η γλώσσα έχει δύναμη τώρα και αυτό που θα ειπωθεί θα παραμείνει εγγεγραμμένο βαθιά και θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό μετά.. Η στενή εμπλοκή Κρόνου-Πλούτωνα στην έκλειψη, τα στοιχεία δηλαδή της επικρατούσας τάξης και της κρυμμένης τάξης, προσδίδει ένα τόνο μακρόσυρτο και το παιχνίδι (πολιτικό ή προσωπικό) δεν θα κριθεί ακόμη από τα πρώτα αποτελέσματα. Ο πόλεμος (κυριολεκτικός και μεταφορικός) ανάμεσα στους αντιπάλους δεν έχει ακόμη νικητή και οι δύο αντικρουόμενες πλευρές θα υπαναχωρήσουν αμοιβαίως. Γενικά η εμπλοκή αυτών των πλανητών σχετίζεται με μεγάλο άγχος, εσωτερικό πόνο και φυσικά απώλειες και θάνατο σε κάποιο επίπεδο. 

Για να φέρει μια έκλειψη γεγονότα σε ατομικό επίπεδο, χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένοι επιπλέον παράγοντες στον γενέθλιο ή σε παράγωγους ατομικούς χάρτες. Αν με κάποιο τρόπο επηρεάζεσαι, συμβουλέψου έναν αστρολόγο και μην μένεις στα πολύ γενικά. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr για μια πολλή γενικευμένη κατεύθυνση.
Δεν υπάρχουν σχόλια: